Kapat !
Konya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı

Konya Büyükşehir Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi Programına Ev Sahipliği Yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliği Yaptı
2022-10-28 09:32:05

Konya Büyükşehir Belediyesi, ÇEKÜL Akademi ve Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi Konya Örneği programına ev sahipliği yaptı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi Konya Örneği programı; Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Ankara, İstanbul, Balıkesir, İzmit, Kayseri, Çorum, Tokat belediyelerinden teknik ekiplerin katılımıyla yapılan programda Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Konyadaki kültürel miras değerleri üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra Konyanın tarihi, kimlik değerleri ve kültürel mirasını koruma çalışmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) ekibi tarafından da kapsamlı sunumlar ve bilgilendirmeler yapıldı.

Program kapsamında; tarihi kent merkezi, Sille ve Çatalhöyük inceleme gezilerine katılan heyet, buralarda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yeniden işlevsellik kazandırılan Eski Kız Öğretmen Okulu Binasında (Taş Bina) yapılan restorasyon çalışması ile 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanında da incelemelerde bulunan heyet, Türkiyeye örnek olan Mevlana Çarşı ve Altın Çarşı ile tarihi Bedestende yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını da yerinde gördü.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 42811

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKATÇEKTİ
UMUT AKPINAR ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKATÇEKTİ
Başkan Akpınar, Pazar Esnafını Ziyaret Etti
Başkan Akpınar, Pazar Esnafını Ziyaret Etti