Kapat !
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BULUŞTURUYOR

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BULUŞTURUYOR

Konya Büyükşehir İlçelerdeki Şehir Konferanslarında Sevilen İsimleri Konyalılarla Buluşturuyor

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BULUŞTURUYOR
2023-01-07 13:33:57

Konya Büyükşehir Belediyesinin her yıl ilçelerde ilgiyle takip edilen Şehir Konferansları bu yıl da Türkiyenin sevilen isimlerini Konyalılarla buluşturuyor. 2023ün ilk Şehir Konferansında yazar Sıtkı Aslanhan; Sarayönü, Kulu, Ilgın ve Akşehirde Bilinçli Aile Duyarlı Genç konulu konferans verdi. Konferanslar, birbirinden değerli isimlerle farklı ilçelerde devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tanınmış şair, yazar, akademisyen ve araştırmacıları ilçelerde düzenlediği Şehir Konferanslarıyla 2023te de Konyalılarla buluşturmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında her yıl ilçelerde düzenlediği Şehir Konferansları bu yıl da dolu dolu geçerken konferanslarda 2023 yılının ilk konuğu yazar Sıtkı Aslanhan oldu.

Sarayönü, Kulu, Ilgın ve Akşehirde düzenlenen Bilinçli Aile Duyarlı Genç konulu konferanslarda Aslanhan, internetin, teknolojinin, sosyal medyanın özellikle çocuklar ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine karşı anne-babalara önemli uyarılar yaptı.

SUÇ ÇOCUKLARDA MI?

Sultan Alparslana 6 yaşındayken babasının kılıç vererek kale kuşatmasını istediğini anlatan Aslanhan, 6 yaşında oğlunu kale kuşatmaya gönderiyor. Biz 6 yaşında oğlanı parkta rahat bırakmıyoruz. Ne bekliyorsunuz. Suç çocuklarda mı? Lütfen o telefonlardan kurtarın çocuklarınızı. Geçtiğimiz hafta Almanyadaydım, ondan önceki hafta Viyanadaydım, ondan önceki hafta Zürihteydim. Avrupayı bırak, Amerikayı bırak Papua Yeni Ginede bile ayda 25-30 lira yükle sınırsız internet, sosyal medya gençlere bedava yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Niye bizim çocuklara veriyorlar? Çok mu seviyorlar. dedi.

ÇOCUKLARINIZI YATMADAN TELEFONDAN VE TABLETTEN UZAK TUTUN

En büyük tehlikelerden birinin de gece yatmadan tabletle, telefonla muhatap olan bir gencin mavi ışığa maruz kalması olduğunu ifade eden Aslanhan, Ekrandaki o mavi ışık dediğimiz meşhur ışık, beyne ‘daha gece olmadı, senin uyumana gerek yok mesajı gönderdiği için çocuğunuz 14 saat uyusa bile sabah yataktan dayak yemiş gibi kalkıyor. Bakın 14 saat uyusa bile, yatmadan yatakta telefonla, tabletle muhatapsa yataktan dayak yemiş gibi kalkıyor. Niye? Çünkü beden uyuyor ama beyin uyanık. Onun için kaliteli uykunun yolu, yatmadan en az iki saat önce teknolojiden uzak durmak, kitap okumak. Zaten kitabı elinize aldığınızda uyursunuz. ifadelerini kullandı.

ŞEHİR KONFERANSLARI DOLU DOLU

Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde düzenlediği Şehir Konferansları kapsamında Ocak ayında Derbent, Kadınhanı, Ereğli, Karapınarda İlahiyatçı Mustafa Karataş Hz. Peygamber ve Sevgi Medeniyeti; Cihanbeyli, Altınekin, Güneysınır ve Çumrada Dursun Ali Erzincanlı ile Şiir Dinletisi; Beyşehir ve Seydişehirde Yazar Hayati İnanç ile Hayata Şiirden Bakmak; Hadim ve Bozkırda Aile Danışmanı Ferhat Aslan "Annelik ve Babalık Sanatı; Çeltik, Yunak, Doğanhisar ve Hüyükte Alişan Kapaklıkaya ile Ailede Etkili İletişim konulu programlar gerçekleştirilecek.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 70488

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI