Kapat !
EREĞLİ’NİN YARIM ASIRLIK ÜRETEN TESİSİ ER-UN

EREĞLİ’NİN YARIM ASIRLIK ÜRETEN TESİSİ ER-UN

ER-UN KALİTESİNİ BOZMADAN 46 YILDIR SOFRALARA ÜRETİM YAPIYOR

EREĞLİ’NİN YARIM ASIRLIK ÜRETEN TESİSİ ER-UN
2022-09-25 05:03:48

Konyanın Ereğli ilçesinde 1976 yılında kurulan ve 46 yıldır kalite çizgisini bozmadan üretimini sürdüren ER-UN, üretim yaptığı un çeşitlerini artırarak sofralara ulaştırıyor.

Günlük 100 ton un üretim kapasiteli fabrikası ile un çeşitleri üreten ve ürettiği un çeşitlerini Ereğli başta olmak üzere çevre kentlere pazarlayan ER-UN, sanayi tipi ve ev tipi unları ile de bölgede en çok tercih edilen yerli marka olarak biliniyor.

ER-UN Kalitesinin Sırrı

1976 yılında Ereğli Gıda A.Ş. olarak adı ile kurulan ve kurulduğu günden bu yana kalite standardını bozmadan üretim yapan ER-UN fabrikasının kaliteyi yakalamasındaki etkenlerden birisi makinelerin eski tip makine olması. Diğeri de, un yapımında kullanılan buğdayın iyi seçilmesi.

Un fabrikasındaki makinelerin eski tip makine olmasının un için ayrı bir lezzet kattığını ifade eden ER-UN ortaklarından Uğur Yaman, Bunun yanı sıra un yapımında kullanılan buğday konusunda da seçiciyiz. Aldığımız buğdayları önce fabrikamızdaki laboratuvarımızda analiz yapıyoruz, yeterlilik şartlarını taşıyorsa, alıp un yapıyoruz. Standartlarımıza uymayan buğdayları, maliyeti çok çok ucuza dahi olsa almıyoruz dedi.

Üretilen Un Çeşitleri ve Satış Pazarları

1976 yılından bu yana üretim yapan ve üretimin yanı sıra sağladığı istihdam ile de ekonomiye katma değer kazandıran ER-UN, ev tipi ve sanayi tipi unlar üretiyor.

Pide yapımı için özel üretim unlar, tip-2 ve tip-4 çeşidi unlar, yufkalık unlar, tam buğday unu, gofret yapımı, baklava yapımı gibi alanlarda kullanılan özel üretim unlarını Ereğli, Niğde, Karaman, Aksaray, Ulukışla, Karapınar, Emirgazi gibi ilçelerde satışa sunan ER-UN, önümüzdeki aylarda üretim kapasitesin artırmayı da hedefliyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 68622

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI