Kapat !
EREĞLİ’NİN SU TAHLİL SONUÇLARI ÇIKTI

EREĞLİ’NİN SU TAHLİL SONUÇLARI ÇIKTI

EREĞLİ’DE ALINAN SU NUMUNELERİ İNCELENDİ SONUCUNU KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

EREĞLİ’NİN SU TAHLİL SONUÇLARI ÇIKTI
2022-05-25 03:39:10

Ereğli İlçesinde 15/05/2022 tarihinde karın ağrısı, bulantı ve ishal şikâyeti ile hastaneye başvuran kişi sayısında artış olması üzerine, Valimiz Sayın Vahdettin Özkanın talimatı ile bütün kurumlar koordine edilmiş ve bilgilendirilmiştir. Aynı gün il sağlık müdürlüğünden ilgili uzmanlar Ereğli ilçesine giderek kriz masası oluşturulmuş, hastaneye ilgili doktor ve sağlık personeli takviyeleri yapılmış, eczanelere şikâyetlere yönelik ilaç tedariği sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından gelen uzman ekiplerde yerinde değerlendirmeler yaparak önerilerde bulunmuşlardır. Eş zamanlı olarak İlçemizin şebeke suyundan ve şikâyetleri olan hastalardan gerekli test ve tahlil numuneleri alınmış, ilçe şebeke suyunun normal sınırlarda olan klor seviyesi artırılarak, muhtemel su kaynağı kirliliği ile ilgili tedbirler alınmıştır.

15 Mayıs Pazar gününden itibaren hastaneye başvuran hastaların tamamında hafif şikâyetler görülmüş, ek hastalıkları bulunan birkaç vatandaşımız gözlem amaçlı hastaneye yatırılmış, bir gün sonra onlarda taburcu edilmiştir. Vakaların artış gösterdiği ilk günden itibaren her gün ilçemizin farklı noktalarından su numuneleri alınarak kontrol-analiz ve izlem çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan analiz ve değerlendirmeler aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Alınan numuneler, Konya Halk Sağlığı Laboratuvarında ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarında tahlil edilmektedir. Bu süreçte alınan su numunelerinde yapılan inceleme sonuçlarında çoklu virüs analizleri de dâhil herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır.

Salgının başladığı ilk günden itibaren her gün su örnekleri alınmakta ve analizler ile klor ölçümleri devam etmektedir. Bu süre içerinde vaka sayıları da giderek azalarak mevsim normalleri düzeyine yaklaşmıştır. Ancak bu dönemde her ihtimale karşı vatandaşlarımızın kaynağını bilmediği, emin olmadığı suları kullanmamaları ve şüphelendikleri durumlarda suyu kaynatarak kullanmaları önerilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 90756

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
YORUMSUZ
YORUMSUZ