Kapat !
EREĞLİ’DE NE OLDU

EREĞLİ’DE NE OLDU

EREĞLİ’DE TOPLAM 576 KİŞİ EREĞLİ DEVLET HASTANESİNE BAŞVURDU..

EREĞLİ’DE NE OLDU
2022-05-16 01:34:36

Ereğli'de 24 saatte 576 kişi bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastaneye başvuranların tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

EREĞLİ KAYMAKAMI EDİP ÇAKICI NE DEDİ?

Konu ile ilgili açıklama yapan Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı: ''Ereğli Devlet Hastanemize dün gece yarısından itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile normalin üzerinde bir başvuru olmuştur. Bulantı, kusma ve ishal vakalarındaki normalin üzerinde artış ile ilgili olarak ilgili tüm kurumlarımız çalışmaya başlamış olup gerekli tedbirler alınmaktadır. Vaka sayısının artış nedeni henüz belirlenememiş olmakla birlikte vaka sayısının artışına neden olabilecek etmenler titizlikle araştırılmaktadır Hastaneye başvuran hastalarımızın genel sağlık durumları iyi olup poliklinik hizmeti veren doktor sayımız yeterli durumdadır. Bugün hizmet veren nöbetçi eczane sayımız artırılmıştır'' dedi.

AK PARTİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI ZÜBEYİR DURSUN NE DEDİ?

Ak Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun :''Ereğli Kaymakamlığız,İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, KOSKİ ve Devlet Hastanesi Yönetimi ile oluşturulan Salgın Kriz Masasında Ereğli ilçemizde 14.05.2022 tarihinden bu yana hastanemiz acil servisine bulantı kusma ve ishal şikayeti ile başvuruların artması nedeni ile yapılan ön tetkiklerde içme suyu analizlerinde salgına sebebiyet verebilecek verilere rastlanmamış olup sürecin kontrolü açısından Ereğlinin belli noktalarından tekrar içme suyu numuneleri alınmıştır.

Hastanemize başvuran vakalarda korkulacak bir durum bulunmamakta olup hastaların gerekli tetkik ve tedavileri devam etmektedir. Bu vakalardan başka bir sağlık kuruluşuna sevk bulunmamaktadır.

Ereğli ilçemizde 2022 başından bu yana 115 noktada toplamda 1798 klor bakiye ölçümü yapılmış olup, uygunsuzluğa rastlanmamıştır. 9 Mayıs tarihinde 10 noktada (Belkaya Mahallesi Aile Sağlığı merkezi çeşmesi, Zengen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Çeşmesi, Acıpınar Mahallesi İlkokulu Çeşmesi, Aziziye Mahallesi KOSKİ Hizmet Binası Çeşmesi, Çayhan Mahallesi Rahime ve Kadir Özer ortaokulu Çeşmesi, Bulgurluk Mahallesi Camii Çeşmesi, Bahçeli Mahallesi Camii Çeşmesi, Ziya Gökalp Mahallesi Özkoçlar Petrolü, Melicek Mahallesi Camii Çeşmesi, Ulumeşe Mahallesi Camii Çeşmesi) alınan içme suyu numunelerinde salgına sebebiyet verecek değerlere rastlanmamıştır.

İlçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için değerli olup gereken önlemler alınmaktadır.

Tüm bu sebepler dikkate alındığında içme ve kullanma sularından kaynaklanan bulaşıcı bir rahatsızlığın olduğu konusundaki asılsız söylentilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve KOSKİ olarak kesintisiz bir şekilde denetimler devam etmektedir'' dedi.

EREĞLİ CHP İLÇE BAŞKANI VEYSEL GÖNÜLAL NE DEDİ?

Yaşanan sağlık skandalı karşısında gün içinde 2. kez hastaneye giden Gönülal, izlenimlerini anlattı.

Gönülal yaptığı açıklamada;

"Hastahaneye bugün 2.kez ziyaretimizde hasta yoğunluğunun giderek arttığını gördük. Hemen hemen Ereğli'nin her mahallesinden yoğun bir şekilde hasta geldiğini tespit ettik. Sağlık çalışanlarına üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Asılsız söylenti diye geçiştirilecek bir durumun olmadığını bizzat giderek gördük. Ereğli halkı adına acilen sorunun çözümünü bekliyoruz" dedi.

EREĞLİ’DE NE OLDU
EREĞLİ’DE NE OLDU
EREĞLİ’DE NE OLDU
EREĞLİ’DE NE OLDU

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 22270

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURTARICISI HASAN CAN
KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURTARICISI HASAN CAN
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
EREĞLİ’YE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR