Kapat !
EREĞLİ’DE İLKDEFA GÖRÜLÜYOR

EREĞLİ’DE İLKDEFA GÖRÜLÜYOR

BEYAZ SERÇE EREĞLİ’DE FOTOĞRAFLANDI

EREĞLİ’DE İLKDEFA GÖRÜLÜYOR
2024-04-16 12:44:53

Doğada çok ender görülen ve kısmi albino olarak adlandırılan Beyaz Serçe, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Şahbaz tarafından Ereğli'de görüntülendi.

Çektiği doğa fotoğraflarıyla tanınan Avukat Mustafa Şahbaz çiftleşme dönemindeki sığırcıkları ve Akgöl'de üreyen flamingoları fotoğraflamak için geldiği Ereğli'de daha önce varlığından haberdar olmadığı Beyaz Serçe'yi görünce zor da olsa fotoğraflamayı başardığını söyledi. Şahbaz, fotoğrafladığı kuşu daha sonra araştırdığında doğada çok ender görülen Beyaz Serçe olduğunu öğrenince duyduğu heyecanının katlandığını ifade etti. Şahbaz fotoğrafın hikayesini şöyle anlattı:

"Çiftleşme döneminde rengarenk olan sığırcıkları fotoğraflamak amacıyla bayram tatilinde Ereğli'ye geldim. Akgöl'de bir süre flamingoları ve diğer türleri fotoğraflafıktan sonra bir ağaçta dişi bir serçeyle cilveleşen beyaz kuşu gördüm. Daha önce hiç görmediğim bu kuşu zor da olsa fotoğraflamayı başardım. Daha sonra serçeye benzettiğim ama ilk defa gördüğüm kuş hakkında bilgi edinmek için bir araştırma yaptım. Sonuçta fotoğraflafığım kuşun doğada çok ender görülen ve kısmi albino olarak da adlandırılan Beyaz Serçe olduğunu öğrendim. Bu nadir kuşu gördüğüm ve fotoğrafladığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Heyecanım bir kat daha arttı. Doğa fotoğrafçılığı ve özellikle kuş gözlemciliği böyle güzel sürprizlere ve heyecanlara açık bir uğraş."

Deniz Kurt

EREĞLİ’DE İLKDEFA GÖRÜLÜYOR

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 42844

Kullanıcı Adı

  • Elif ataç
    17 Nisan 2024 Çarşamba

    Akgöl kurumadan önce ne cok türden kuşlarımiz vardı ah bir bilseniz


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM FİNALE YÜRÜYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR
KONYA ŞEHİR HASTANESİ-YENİ SANAYİ SİTESİ TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILIYOR