Kapat !
Ereğli’de çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaral

Ereğli’de çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaral

Hortu Mahallesi Karaburun yaylasında iki grup arasında tarla meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Ereğli’de çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaral
2023-03-23 11:15:00

Ereğlide iddiaya göre, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Ali D. ve Engin Y. hayatını kaybetti, Samet G. ağır yaralandı. Ölü ve yaralıların yakınları hastaneye adeta akın etti.

Olay, Ereğli ilçesi Hortu (Sazgeçit) Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arazi anlaşmazlığı kavgasında 3 kişi silahla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri harekete geçti.

İKİ KİŞİ HASTANEDE CAN VERDİ!

Yaralılar ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılırken, Ali D. ve Engin Y. hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

EREĞLİLİLERİN TEPKİSİ BÜYÜK OLDU

Olayın duyulmasının arından Ereğlinin tanıdığı isimlerden Bülent Koyuncu, arazileri üç kuruş fazla alacağım diye yabancılara satanlara, kiralayanlara siten etti.

Bulent Koyuncu, Üç kuruş fazla paraya verecem diye memlekete iti köpeği dolduran Bektikkk ….

O tarlayı birgün oğluna ektirmeyecekler görecen anayın a....nı

Birbirine haset üreten çekemeyen kuyusunu kazanların ağzı anca laf yapıyor. Sandalyeden kim kalkarsa dedikodusunu yapanlar hiç mi ar etmezseniz 2 gencin gençliği gitti. Hiç mi ar etmezsiniz topraklarınız elinizden gitti.

Hiç utanmaz mısınız tarlalarınız naylon pislik doldu

Kiranızı bırak tarlanıza çöktüler.

Bu kadar mı bozuldunuz ki yanlarında el pençe durur oldunuz. Haydi yiyorsa biriniz gidin de onların geldiği yerden tarla alsın eksin diksin.

Yazıklar olsun titreyipte kendine dönmeyene. Yazıklar olsun üç kuruşa tamah edip komşusuna eziyet edene.

Bakın bu gençlere kendi topraklarında o itlerden gelen kurşunla can verdi

Bunlardan utanın

İçim yanıyor,, içiniz yansın serzenişinde bulundu.

Deniz Kurt isim bir gazeteci ise;

Ben köy köy gezip topraklarımızı yabancıya satmayın derken, alıp götürecekler mi diyenler, fabrikaları satmayın derken söküp götürecekler mi diyenler. Vah benim gençliğim vah ifadelerini kullanırken, yorumunun devamında:

Yeter!
Hortu 'daki elim olayda hayatını kaybeden hemşehrilerime Alah' tan rahmet, yaralıya acil şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
İlk bilgilere göre uzun süredir geliyorum diyen acı bir olay yaşandı. Ova insanı toprağını yabancıya sattığı, kiraladığı için suçlanıyor. Bir noktaya kadar haklılık payı var, öte yandan bu yolu açan ekonomik düzen nedeniyle toprağını yüksek bedelle yabancıya satan, kiraya veren vatandaşa da kimsenin söz söyleme hakkı yok. Bu kentin önderlerinin duyarsızlığı ve bananeciliği de mutlaka tartışılmalıdır. Biz 2014 seçimleri öncesi köy köy bu gelinen noktayı anlatmış, uyarmıştık ama sesimiz cılız kaldı. Neyse... Asıl tartışılması gereken bu çağda Anadolu'nun ortasında çatır çatır cinayet işlenmesi, adam öldürülmesi. Bu nedir arkadaşlar? Depremde, selde, madende, inşaatlarda, her yerde ve her zaman ucuz ölümler ülkesi olduk. Kimse empati yapmıyor. Şu kadar kişi öldü deyip geçiyoruz. Ateş düşen evleri, çocuğunu kara toprağa veren ana babaları, babasız kalan çocukları, eşsiz kalan insanları, sönen umutları, yaşanan acıları çok çabuk örtüp normale dönüyoruz.
Burası neresi arkadaşlar, hangi çağda yaşıyoruz? Bu kadar bireysel silahlanma, çatışma, öldürme, yaralama bu şehre yakışıyor mu? Neden başını kuma gömüyor koltuk sahipleri, masa sahipleri, köşe sahipleri? Hukuk nerede, adalet nerede? Silah kimin belinde olur arkadaşlar? Her önüne gelende silah varsa, her anlaşmazlıkta silahlar patlayıp kanlar akacaksa devlet niye var, hükümet niye var, adalet, kolluk niye var? Ne iş yaparlar? Ay geçmiyor ki bu şehirde canlar pisi pisine gitmesin. Yeter atık. Yeter! diyerek tepkisini dile getirdi

Aynı sorunun benzerinin kendi köylerinde de olduğunu ifade eden Özgür Soylu isimli vatandaş; Aynı şeyi bizde yaşıyoruz göndelen aziziye sınırında. Daha geçen gün adamlar hazırlanmış tarlayı 600 metre uzunluğunda 10 metre eninde depelemiş yol yapmış anı sürmüş. İcara veren pezevengi arıyom diyom ben napıyım diyo. Süren pezevengi arıyom adam galiye almıyo. Bizimde sonumuz hayrolsun bakalım dedi.

Ereğli’de çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaral

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 94382

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
YORUMSUZ
YORUMSUZ
EREĞLİLİ PROFESÖRDEN ANKETE KATILIM ÇAĞRISI
EREĞLİLİ PROFESÖRDEN ANKETE KATILIM ÇAĞRISI