Kapat !
DEPREMZEDELERE KEYKUBAT

DEPREMZEDELERE KEYKUBAT

Konya Şehir Tiyatrosu “Keykubad” Oyununu Bu Kez Depremzedeler İçin Sahneledi

DEPREMZEDELERE KEYKUBAT
2023-03-18 15:38:32

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Keykubad adlı oyununu bu kez deprem dolayısıyla Konyada misafir edilen depremzede vatandaşlara moral vermek amacıyla sahneledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem dolayısıyla Konyadaki yurtlara yerleştirilen depremzede ailelere moral vermeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ülke tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı bu zorlu süreçte büyük yıkıma uğrayan Hatayı ayağa kaldırmaya çalışırken bir taraftan da Konyada misafir edilen depremzedelerin afetin etkisinden bir nebze sıyrılmaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından depremzede aileler için sahnelenen Keykubad oyunu ilgi gördü.

Selçuklu Kongre Merkezinde gündüz ve akşam iki kez sahnelenen Keykubad adlı oyun tarihi olaylardan esinlenerek kurgulandı. Yazarlığını Naci Taner Büyükarmanın yaptığı ve yönetmenliğini de Hüseyin Köroğlunun üstlendiği oyunda; Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubatın bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine suikastın izinin sürülmesi ve özellikle bu trajik eyleme niçin girişildiği irdeleniyor.

Tiyatro oyununu izlemeye gelen depremzede aileler, etkinliklerden duydukları memnuniyeti ifade ederek Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

DEPREMZEDELERE KEYKUBAT

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 78277

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
NARNİA GÜNLÜKLERİ ASLAN, CADI VE DOLAP OYUNUNU SAHNELENDİ
YORUMSUZ
YORUMSUZ