Kapat !
Dekan Prof. Dr. Güneş: “Ramazan Ayını İbadet, Huzur ve Neşe Ayı Olsun

Dekan Prof. Dr. Güneş: “Ramazan Ayını İbadet, Huzur ve Neşe Ayı Olsun

Dekan Prof. Dr. Güneş: “Ramazan Ayını İbadet, Huzur ve Neşeyle Geçirelim”

Dekan Prof. Dr. Güneş: “Ramazan Ayını İbadet, Huzur ve Neşe Ayı Olsun
2023-03-24 16:25:07

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş, Ramazan ayında özen gösterilmesi gereken konular hakkında açıklama ve tavsiyelerde bulundu. Ramazan ayının, Allahın Müslümanlara bir ikramı olduğunu söyleyen Dekan Güneş, Bu rahmet ve bereket ayını ibadetle, huzur ve neşe içinde geçirelim dedi.

İslam alemi için Ramazan ayının ayrı bir sosyalleşme ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Kamil Güneş, orucun da sağlık, düşünce, kalp, ruh, iman ve pek çok faydasının olduğunu kaydetti.

Ramazan ayında birçok konunun da merak edildiğini ifade eden Prof. Dr. Güneş, Bunlardan biri de oruca başlama vakti. Bu konularda tartışmalara kapılmadan, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvime uymak ve takip etmek en sağlıklı yol. İftar da bu ayın önemli vakitlerinden. Oruç tutsun ya da tutmasın bütün aileyi ve imkan varsa akrabalarımızı toplayarak beraber iftar etmek bizlere mutluluk ve huzur verecektir. Ramazan ayında Kuran-ı Kerim okumak çok önemli. Bilindiği üzere Kuran-ı Kerim, Ramazan ayında indirilmeye başlandı. Bu ayda Müslümanlardan bir hatim indirmesini istiyoruz. Arapçasını bilmeyenler meal okusunlar ve anlamadıkları yerler olursa da hocalara sorsunlar diye konuştu.

Sahur Sofrasını Erkekler Kurarsa Hoş Bir Ortam Olur

İmkanı olanların teravih namazını camilerde kılmasını tavsiye eden Dekan Güneş, İftardan sonra camilerde Allahın huzurunda Müslümanlarla beraber teravih namazında bulunmak, dua etmek kadar güzel bir şey olamaz. Çünkü gündüzleri oruç tutan, geceleri kıyamda olan, teravih namazı kılanların geçmiş günahlarının bağışlanacağına ilişkin hadis-i şerifler var. Ayrıca olmazsa olmaz sahurlarımız var, oruç tutan insana güç kazandırır. Erkekler sahur sofrasını hazırlayabilirse, en azından sofra hazırlanırken yardım edebilirlerse daha hoş bir ortam olur diye düşünüyoruz ifadelerini kullandı.

Ailece Eğlenceli Etkinlikler Yapılmalı

Haftada birkaç kez Ramazan ayını neşeli hale getirecek etkinliklerin yapılmasını tavsiye eden Güneş şunları söyledi: Ailece oyunlar oynanabilir, İslami, eğitici faydalı belgesel ve filmler izlenebilir. Hoş bir atmosfer oluşturacak farklı birçok faaliyet yapılabilir. Bu ayda hocalarımız ekranlarda konuşacaklar, onlardan faydalanacağız ama Müslümanlardan özellikle okuma yapmalarını istiyoruz. Kuran-ı Kerim ve meal okuyacağız tabi ama onlardan ayrı olarak hadis-i şerif okumaları, ilmihal okumaları yapılabilir. Hafif içerikli roman, hikaye, şiir okunabilir ki bunlar insana incelik ve letafet verir.

Yüzlerden Gülümseme Eksik Olmasın

Rahmet ve bereket ayı Ramazanda yüzlerden gülümsemenin eksik olmamasını tavsiye ve temenni eden Prof. Dr. Güneş, Oruç tutuyoruz diye trafikte, iş yerinde ve nerede olunursa olsun olumsuz hava estirmeye gerek yok, gülümseyelim, gülümsemeye çalışalım. Yaşanan depremlerde ve selde zarar gören kardeşlerimize Allah ecir ve sabır versin. Gerçekten zor bir imtihan... Ülkece bunun üstesinden gelmek için beraberce çabaladık, çabalıyoruz. Ama bu afetler başımıza geldi diye sürekli üzgün ve ümitsiz olmayalım. Çünkü Müslüman ümitvar olur. Sıkıntılar olacaktır elbet ama bunları giderecek yüce Allah var; Allaha hamdolsun duyarlı kullar var, kardeşlik bağı var. Allahın izniyle bu zor günleri de atlatacağız şeklinde konuştu.

Ramazan Ayını, Cenneti Kazanmamıza Vesile Olacak Şekilde Geçirelim

Fitreyi bizzat vermenin daha iyi olacağını aktaran Güneş, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2023 fitre miktarı 70 TL olarak açıklandı. Ama bunu 70 lirada tutmamız şart değil, bu rakam 100, 200, 300 lira ve daha fazlası olabilir. Herkes durumuna göre, üst seviyeden verebildiği kadar fitresini versin. Kumanyalar hazırlayalım. Kendimiz verebilirsek verelim, veremezsek kumanya dağıtan marketlere adres verelim, onlar ulaştırsınlar. Yani Ramazan ayını maddi ve manevi, yardımsever bir şekilde, bizim cenneti kazanmamıza vesile olacak şekilde geçirelim. Bu vesileyle de herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 36298

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
ZEKİ DUMLU CUMHURİYET MAHALLESİNDE KONUŞTU
ZEKİ DUMLU CUMHURİYET MAHALLESİNDE KONUŞTU
OPRUKÇU UĞUR İBRAHİM ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
OPRUKÇU UĞUR İBRAHİM ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ