Kapat !
BİR ADAM YARATMAK SERGİLENDİ

BİR ADAM YARATMAK SERGİLENDİ

KONYA ŞEHİR TİYATROSU, ÜSTAD NECİP FAZIL’I “BİR ADAM YARATMAK” ESERİNİ SAHNELEYEREK ANDI

BİR ADAM YARATMAK SERGİLENDİ
2023-05-26 11:40:47

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Üstad Necip Fazıl Kısakürekin Bir Adam Yaratmak adlı eserini vefatının 40. yılı anısına Konyalı sanatseverlerle buluşturdu. Yazarın 1937 yılında kaleme aldığı eser, Türk tiyatrosunun başyapıtlarından biri olarak görülüyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Necip Fazıl Kısakürekin Bir Adam Yaratmak adlı eserini usta yazarın vefatının 40. yılı anısına sahneledi.

Selçuklu Kongre Merkezinde sahnelenen oyuna Konyalı tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Yönetmenliğini Ferdi Dalkılıçın üstlendiği Bir Adam Yaratmak adlı oyun; sanatçının yok olmayı bir türlü kabullenemeyip yaşam-ölüm-kader bağlamında, insan hayatının derinlemesine irdelemesini anlatıyor.

Psikolojik bir dram olan ve üstat Necip Fazıl Kısakürekin 1937 yılında kaleme aldığı oyun hem kendisinin hem de Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Oyun, 26 ve 27 Mayısta yine Selçuklu Kongre Merkezinde izleyiciyle buluşacak.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 81665

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Altay 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü Kut
Altay 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü Kut
MEPAŞ’TAN AVANTAJLAR DÜNYASI
MEPAŞ’TAN AVANTAJLAR DÜNYASI