Kapat !
BELKAYALI İSYANDA

BELKAYALI İSYANDA

BELKAYA HALKI YABANCIYA SATILAN TOPRAKLAR İÇİN İSYAN EDİYOR

BELKAYALI İSYANDA
2023-03-08 22:46:28

Belkaya'nın ve Belkayalıların sesini duyurmak için kurulan Belkaya - Arısama haber sitesi topraklarımız yabancıya satılmasın diye çırpınıyor.

"MESELE TOPRAK MESELESİDİR, GERİSİ BOŞ. BELKAYA'YA SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİ ARANIYOR" başlığı altında bir metin yayınlayan site, takipçileri tarafından onlarca yorum aldı.

İşte Belkaya - Arısama haber sitesinde yayınlanan o yazı:

Değerli Belkaya halkı, Belkaya Muhtarı, Muhtar Adayları, Siyasette söz sahipleri; sizlere çok önemli iş düştü yine.

Geçmişimizin savaşarak aldığı, dövüşerek obalaştığı, devlet tarafından mahallelerin oluşturulduğu Belkaya toprakları şuan bir nevi istila edilmektedir. Duyunca inanın şok olduk. Belkaya kaderine terkedilmiş deniyordu da bu kadar terk edildiğini hiç bilmiyorduk.

Şimdi buradan sesleniyorum; Belkaya için yırtınıyorum, Belkaya için uğraşıyorum, Belkaya için Muhtar oldum, Belkaya için Muhtar adayıyım, Belkayayı TEMSİLEN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ GÖREVİNDE BULUNUYORUM/BULUNACAĞIM diyen kişiler NERDESİNİZ? Kaç gündür sesiniz çıkmıyor, gariban halk kendi başına savaş veriyor, yalnız bırakılmış şahıs olarak mücadele ediyor; SİZLER NERDESİNİZ? Ne demek Belkayanın toprağını yabancıya sattırmak, siz bu kadar aciz misiniz, neden sahip çıkmıyorsunuz Belkayaya ve halkına?

Encümenler; Mahmut Altınkaya, Mehmet Yaşa, Mehmet Şen, neredesiniz ne işle meşgulsünüz? Boş boş siyaset yapacağınıza; o aday bu aday diye alkışlayacağınıza dönünde asıl sorumlu olduğunuz Belkayaya bakın. Sadece kendi geminizi yürütmekle görev yaptım sanmayın. Bu yazıya da ister darılın ister küsün, ama yönetici halkına küsmez bunu da bilin. Haddimizi aşmayarak eleştirme hakkımız var bunu da biliyorsunuz değil mi? Görevinizi yapın, görmüyor musunuz toprakların kime satıldığını, kimin aldığını? Lütfen birlik olun bu satışları iptal ettirin. Bu gerçekten size uyarıdır, yoksa bu halk sizi ve bu umarsızlığınızı affetmez.

Muhtar Bey; sen nerelerdesin, neden sesin çıkmıyor, neden müdahale etmiyorsun, sen yetkilerini bilmiyor musun, idari olarak kime, hangi kuruma bağlı olduğunu bilmiyorsun galiba. Dur deme hakkın yok mu, ya da sessizliğinin sebebi nedir? Bakın insanlar neredeyse birbirini öldürecek, yabancılar geliyor alıyor ve ses çıkarılmıyor. Üstüne üstelik adamlar efelik yapıyor.

Yav kardeşim kim neden yapıyor bunu. Milli Emlaka 3 yıl önce alım/satım için verilen dilekçelere cevap gelmezken şimdi bu iş neyin nesi, neden 3 senedir işlem yapılmazken şimdi bu satış yapılmaya kalkılıyor. Başka işler mi var işin içinde, bu durum normal değil. Bakın 400 BİN TL ye arsa alan olmuş, bu parayı kim nasıl bir araya getirebiliyor, ya da 400 TL ye nerede arsa varmışta satılmış. Bu parayla bizim Belkayalı ne alabilir ne verebilir; ama bunun arkasında birileri mi var, varsa bu kişilerin amacı nedir. Arkadaşlar bu durum biraz sıkıntı içeriyor, lütfen oturun bir düşünün, köylümüzü adamlar tehdit ediyorlar, ihaleye girenlere gözdağı veriyorlar, inanın bu işin sonu can yakacak gibi. Arkadaşlar devlet bile işe alırken bazı şartlar koyuyor; 18 yaşını doldurmuş, 35'ten büyük olmayacak, TC Vatandaşı olacak vb. gibi, bu ihaleye BELKAYA SINIRLARI İÇERİSİNDE ya da O BÖLGEDE ŞU KADAR İKAMET ETME ŞARTI olacak diye şerh koyması gerekir. Bu yapılamaz mı; yapılır! Yaptırın.

Sayın yetkililer sizin işiniz kendi menfaatiniz olmasın; milletin menfaati olsun, bunun farkına varın, yoksa çok geç olur bazı şeyler için.

Bu işin içinde başka işler var haberiniz olsun. Neden elin yabancısı gelsin de Belkayada toprak alsın ki, Belkayadan bu kişilere çanak tutan kişilerin olduğunu düşünüyoruz. Beş lira için bunlara ön ayak olup toprak alıp satan kişilerin olduğu bilgisi geliyor.

Tekrardan yerel yöneticiler, muhtar adayları ve köy halkına sesleniyoruz, bu işin üstüne düşün lütfen. Çok geç olmadan o ihaleleri ve satışları durdurun. Olmaz yapılamaz iş bitti demeyin, İHALE İTARAZ SÜREÇLERİ VAR, 15 GÜN OLDUĞUNU BİLİYORUZ. Gidin itiraz dilekçesi verin. Topraklarımızı yabancılara peşkeş çektirmeyin izin vermeyin.

Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Oprukçu sizden de ricamızdır; "Dur" deyin buna. Hakkınızda, yetkinizde var, sahip çıkın Belkayaya. Bunu sadece Belkaya olarak görmeyin; Aslında Ereğlinin toprağı satılıyor.

Eğer bu pis iş içinde Belkayadan birisinin eli varsa inanın olayın boyutu değişir. İnsanlar birbirine kinleniyor, izin vermeyin buna. Bu paralara büyükşehirlerde arsa alınıyor. Belkaya kıraç bir yer ama nedense il dışından birileri gelip giriyor bu ihaleye. Gene diyoruz bu işin içinde başka bir şey var.

Değerli Belkayalılar ihaleyi iptal ettirme yoluna gidin, itiraz edin, durdurun, gücünüz yeter buna. Toplanın, birleşin, el birliği yapın, nereye kadar gidilmesi gerekirse gidin. Bizde Belkaya Arısama olarak arkanızdayız her türlü yardıma varız, sesimizi yukarılara duyuracak kadar kapasitemiz, kitlemiz var.

Son kez diyoruz; Bırakın o aday bu aday olayını. Aday da belli kişilerde belli artık gerçeklere dönün ve sahip çıkın"

.....

Yapılan yorumlardan bazıları:

Hacı Tornu

Yazacak birşey yok. Yazdığın zaman kötü oluyorsun. Sesini duymanı destekliyorum

Tc Cavus Muhammet Şen

Dün ben vardım ihalede. Alan şahsa çokta küfür ettim. Kavga edecektim. Bunu orda hep Belkayalı gördü ve itiraz için hepimiz dilekçe verdik. Ben cibere de yazdım

Şahin Günes

Ereğli il olursa Arısama da ilçe olursa belki biliyorlar o yüzden alıyorlar

Öztürk Yusuf

Eskilerin bir lafı vardır Kör Ömere kalan köyüm demiş güzel yazmışsın eline diline sağlık. Ama maalesef arısama da birlik sıfır elin yabancısına gelince yelkenler fora. Ben oluyumda gerisi istersen batsın böyle bir zihniyet var yıllardır aynı

Şahin Kılıç

Muhtar adaylarından biri önderlik yaparak balcalının oradaki yerleri sattırmaya çalıştı. Ben karşı çıktım oradaki tarla sahipleri benim tarlayı başka bir tarlayla değişelim orayı sat dediler. Ben inat ettim satmadım saygı değer muhtar adayımız dediki seni oraya koymazlar. O tarla orada batar gider gel inat etme sat diye çok uğraştı ama bende inat ettim satmadım oradaki tarlalarda satılmadı bu şahıs muhtar olsa ne yaparki

Adem Genaral Gencturk

Admin güzel yazmışsın eline sağlık. 412.000 alan benim arkamda herhangi biri yok. Sen biraz doğru yaz boş konuşuyon. Elbette yabancı biri almasın il ve ilcelerde yabancı girer. Yanlız köy ve kasabalarda yabancının girmesi doğru değildir. Olayları araştırmadan kafana göre yazı yazma ilk dilekceyi verende benim bunu çavuş Muhammede sorabilirsin. Orda ihalede sizde varsınız

Mehmet Ok

Ey belkayalılar şunu hiçbir zaman unutmayalım paraya çok tamahkar olursak ne ailemiz olur nede memleketimiz olur ondan sonra yok olur gideriz vesselam

BELKAYALI İSYANDA

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 44932

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
BAŞKAN UMUT AKPINAR KOLTUĞUNU BIRAKTI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI