Kapat !
Başkan Oprukçu Canlı Yayında Gündemi Değerlendirdi

Başkan Oprukçu Canlı Yayında Gündemi Değerlendirdi

OPRUKÇU: “VİLAYET EREĞLİ YOLDA”

Başkan Oprukçu Canlı Yayında Gündemi Değerlendirdi
2022-12-30 14:50:38

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Ereğli Belediyesi Sümer Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra birim müdürleri de katıldı. 2022 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yıl içinde yapılan ve göreve geldiği günden bu yana geçen 45 ayda yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Oprukçu 2023 yılından beklentilerini de ifade etti.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: 2022 yılının Ereğlimizin huzuruna, insanımızın mutluluğuna vesile olması bağlamında yoğun bir çaba, gayretin, çalışmanın sonunda sizlerle beraber olmayı arzu ettik. Türkiye kaderinin en zor günlerini yaşıyor. Bir kuşatmanın içerisinde, gelecek yüzyılı inşa etme noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Milliyetçi Hareket Partisinin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyle beraber Cumhur İttifakı olarak, bin yıldır hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Anadolu topraklarında gelecek bin yılların da Türk Milleti için onurlu bir geleceğin inşası bakımından önemli bir süreci ve gayreti beraber yaşıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız ile muhtemelen Devlet Beyin yaş günü pastasını kesiyorlardı, 01 Ocak Devlet Bahçeli Beyin doğduğu gündür, Sayın Genel Başkanımızın doğum gününü buradan kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz, kutlu olsun Sayın Genel Başkanım inşallah. Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza da Milliyetçi Hareket Partisinin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beye de uzun ömür versin. Türkiyenin, Türk Milletinin, Türk Devletinin ve vatanın bölünmez bütünlüğünün ikisinin de varlığına bu dönemde çok ciddi manada ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz, bunun şahidiyiz ve bunu gözleyerek görüyoruz. Türkiye batıdan Yunanistan, güneyden terör örgütleri tarafından bir kuşatmayı yaşıyor, inşallah 2023 seçimleri Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara seçildiği Milliyetçi Hareket Partisinin ve AK Partinin meclise güçlü bir şekilde girdiği bir dönem olacak ve nihayetinde Türkiyenin gelecek yıllarda endişesiz, onurlu ve başı dik bir şekilde yaşamasına olanak sağlayacak bir süreci işletecekler ifadeleriyle toplantıya başladı.

İKİ AYAĞIMIZ BİR PABUÇTA GECEMİZ, GÜNDÜZÜMÜZ HALKIMIZIN EMRİNDE

Toplantının devamında Başkan Oprukçu: 2019un Şubat ayında huzur şehri Ereğliyi inşa etmek üzere çıktığımız yolda Rabb-ül Aleminin lütfü sevgili hemşerilerimizin teveccühü ile Belediye Başkanı olduk. O günden bu güne iki ayağımız bir pabuçta gecemiz, gündüzümüz halkımızın emrinde, 24 saat ulaşılabilen bir Belediye Başkanı olarak Ereğlimize hizmet etmede samimi bir gayreti ortaya koyduk. Ereğlinin huzura ihtiyacı var, huzurun asgari şartı bir sanayileşmiş, iki işsizi kalmamış, üç açı açığı olmayan bir şehirdir. Belediyenin rutin her işini yapıyoruz, hepsi tamam ancak komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir Peygamberin ümmeti olma şerefini yaşıyoruz. Komşu dardaysa, komşu zordaysa, halkımızın bu manada sıkıntıları ve ızdırapları varsa bizim huzur bulmamız mümkün değil. Onun ötesinde tabi ki uyuşturucunun önünün kesilmesinin de, ahlaklı bir toplum olma yolunda alınacak mesafelerin de önemi yadsınamaz. Netice itibariyle hukuki ve ahlaki olmayan hiçbir şeyi tasvip etmemiz mümkün değil. Biz hukukun içerisinde kalmaya, sabırla azami gayreti sarf edeceğiz. Gerekirse yalnız başına hak ve doğru bildiğimiz yolda Ereğlimize şerefimizle, onurumuzla hizmet etmeye kararlıyız. Bu manada Allaha güveniyoruz, inanıyoruz ve rahmetinden endişemiz yok, halkımıza güveniyoruz. Onun ötesinde Milliyetçi Hareket Partisinin mensubu olmanın ayrıcalığını, şerefini yaşıyoruz. Yani 50 küsür yıla yakın şerefle yol arkadaşlığı yaptığımız bir Genel Başkanımız ve aklımızın erdiğinden beri bir davanın, ülkü yolu davasının neferi olarak, Türk Milleti, Türk Devletinin, Türk Vatanının özelde de Ereğlimizin geleceğinin endişesi ve bu manada inşa çaba ve gayretini dolu dolu yaşamış bir insan olarak ifade ediyorum ki Ereğli huzuru yakalaması lazım. Hukuki anlamda ve ahlaki çerçevede inşallah halkımıza hizmet etmeye devam edelim istiyoruz. Bizim velinimetimiz halkımız, halkımızın edeceği bir dua için Kaf Dağının arkasından kar getirmemiz gerekirse Kaf Dağını bulup o karı getirmek gibi bir mecburiyetin şuurunda olan insanlarız biz. Arkadaşlarımıza zaman zaman diyorum; empati yapın, sizin muhatabınız halkımız geldiği, size uğradığı, sizi aradığı zaman size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de ona göre davranın, suratı bir karış asık bir şekilde belediyemize giren vatandaşımın güler yüzle belediyeden çıktığını görmek istiyorum diye çok defa ifade etmişimdir. Bu manada bizim halka hizmet mükellefiyetimiz, mecburiyetimiz var hatta bu mahkumiyet çerçevesinde. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun diye and içtik, özelde de Ereğliye armağan olsun diye samimi bir çaba ve gayret içerisinde olduk, bu gayretimiz samimi bir şekilde devam edecek diyerek geride bırakacağımız 2022 yılında ve göreve başladığı günden bu yana geçen 45 ayda yapılan hizmetleri hazırlanan bir slayt ile basın mensupları ve hemşerileriyle paylaştı.

Hizmetleri birim birim ve rakamlar ile ifade eden Başkan Oprukçu, yoğun bir pandemi sürecini görev süresinin büyük bölümü içerisinde yaşamasına rağmen belediyecilik anlamında rekor kırılan hizmetleri ve çıtayı en üst noktalara taşıyan projelerle başarı tablosunu gözler önüne serdi. Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra istihdama ve üretime yönelik yapılan çalışmalar, eğitim, sağlık, yatırım, özellikle kadın girişimciler gibi toplumun refah ve gelişmişlik düzeyini artıracak çalışmalara, projelere verdiği yoğun destekler ve belediye tarafından önemli ölçüde yapılan sosyal yardımlar da takdir topladı.

VİLAYET EREĞLİ YOLDA

Toplantının sonlarına doğru bir müjdeyi de paylaşan Başkan Oprukçu: Vilayet Ereğli yolda, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında seçimden önce ya da seçimden sonra. Milliyetçi Hareket Partisinin çok değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyle en son ziyaret ettiğimde, Ereğlinin vilayetliği hususunda görüştüğümde; Cumhurbaşkanımızın da bu yönde irade koyduğu bir tabloda mutlaka gündeme gelecek, biz Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 İl, 1000 İlçe noktasında halkımıza taahhüdümüz var, bu konuyu konuşacağız inşallah birlikte vereceğimiz bir kararla 4-5 tane ilçenin arasına Ereğliyi de koyarak vilayetliğiniz inşallah olacak diye ifade ettiler.

Başkan Oprukçu: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve onun şahsında Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Tabi belediyemizin bu hizmetlerinin yapılmasında Milliyetçi Hareket Partimizin çok değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beye, Konya Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kalaycı Beye, Konya Milletvekilimiz Esin Kara Hanımefendiye desteklerinden dolayı ayrı teşekkür ediyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, hemşerimiz Murat Kurum Beyin hususi olarak Ereğliye gösterdiği yakın ilgi, alakadan ve desteklerinden dolayı müteşekkiriz, Allah kendisinden razı olsun. Yeniden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü olarak atanan hemşerimiz Cem Zorlu Beyi tebrik ediyorum ve biliyorsunuz Organik Tarım Projemizde işbirliğimiz var, kendisine de teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Beye de verdiği destekler için teşekkür ediyor ve destekleri maksimuma çıkaracağına inanıyorum. AK Partimizin çok değerli İlçe Başkanı, Yönetimi Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerine, Milliyetçi Hareket Partimizin çok değerli İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Yönetimi Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerine, belediyemizin tüm Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Biz hepimiz bir ve beraber olmaya kararlıyız. Tabi bu hizmetlerin üretilmesinde gece, gündüz yoğun bir çaba, gayret içerisinde olan değerli Başkan Yardımcılarım, müdürlerimiz, danışmanlarımız, personellerimiz hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizi halkımıza aktardığınız için siz kıymetli basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni yılın hepimiz için, Ereğlimiz için, insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 2023 yılının Türkiyemiz açısından çok büyük bir öneme haiz olduğunu ve bu yılda kuşatmanın yarıldığı bir seçim olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın açık ara farkla seçileceğine inanıyorum, bu noktada halkımızın teveccüh göstereceğine inancım tam. Milliyetçi Hareket Partisi de meclise güçlü bir şekilde girecek inşallah. Milliyetçi Hareket Partisiz bir meclis olmayacağı gibi bugün Türkiyede demokrasi işliyorsa Milliyetçi Hareket Partisi sayesindedir ifadeleriyle değerlendirme toplantısını sonlandırdı.

Başkan Oprukçu Canlı Yayında Gündemi Değerlendirdi

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 97967

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI