Kapat !
Başkan Altay: Konya’yı Teknoloji Üssü Haline Getirmek İçin Çalışıyoruz

Başkan Altay: Konya’yı Teknoloji Üssü Haline Getirmek İçin Çalışıyoruz

Başkan Altay: “Konya’yı Teknoloji Üssü Haline Getirmek İçin Çalışıyoruz

Başkan Altay: Konya’yı Teknoloji Üssü Haline Getirmek İçin Çalışıyoruz
2022-06-01 05:26:41

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmalar ve gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi. Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla Konyayı bir teknoloji üssü haline getirmek için pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Altay, özellikle ASELSANla birlikte yürüttükleri çalışmalara dikkat çekti. Başkan Altay, ASELSAN işbirliğinde Konyanın akıllı şehirle ilgili planlamasını yapıyoruz. Burada asıl hedefimiz akıllı şehircilik konusunda yerli ve milli standartlar oluşturmak. Yaptığımız bu çalışma diğer şehirlere de inşallah örnek olacak ve akıllı şehircilik konusunda yerli ve milli uygulamalar artacaktır. Aynı zamanda bu çalışmaları Türk Dünyası Belediyeler Birliği çatısı altında da paylaşmayı ve pazarlamayı planlıyoruz. dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki yatırımlar, projeler ve gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezindeki toplantının başında Konyanın son günlerde ev sahipliği yaptığı ulusal ve uluslararası organizasyonlardan bahseden Başkan Altay, Konya olarak çok yoğun günler yaşıyoruz. Aynı gün içinde çok sayıda programa ev sahipliği yapıyoruz. Neredeyse organizasyonlara yetişemiyoruz. Bu yoğunluk yorucu gibi görünse de aslında bereketi de beraberinde getiriyor. Özellikle pandemi sebebiyle yapamadığımız ulusal ve uluslararası organizasyonları bir bir hayata geçiriyor; bilim insanlarıyla, akademisyenlerle, sanatçılarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. ifadelerini kullandı.

BU ODAKLARIN NEDEN BU DENLİ RAHATSIZ OLDUKLARININ BİLİNCİNDEYİZ

Başkan Altay, manevi değerleri yaşatmak ve çocukların bu değerlerle yetişmesine katkı sağlamak adına geçtiğimiz yıllarda Konya İl Müftülüğü ile birlikte Güle Oynaya Camiye Gel programları düzenlediklerini hatırlatarak, bu kapsamda sabah namazına toplamda 40 gün katılan 46 bin çocuğa bisiklet hediye ettiklerini kaydetti. Başkan Altay, Pandemi nedeniyle ara vermiş olsak da projemize bu yaz kaldığımız yerden devam edecek ve evlatlarımıza yine bisiklet hediye edeceğiz inşallah. Fakat bu bizim bu çalışmamızdan rahatsız olan bazı çevreler var. Bizler bu odakların neden bu denli rahatsız olduklarının bilincindeyiz. Bu anlayış ne yazık ki yeni bir zihniyetin ürünü değil. Bizler bu tarz tepkileri geçmişte de pek çok kez tecrübe ettik. Fakat ne olursa olsun, doğru olan yoldan hiçbir zaman ayrılmadık. İnşallah hayır olan bu yoldan da ayrılmayacağız. Yakında duyurusunu yapacağımız Güle Oynaya Camiye Gel Projemiz ile inşallah bu yıl da camilerimiz cıvıl cıvıl olacak. Ben bu konuda bizlerin her zaman yanında olan tüm hemşehrilerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu hakikaten bir Konya projesidir. diye konuştu.

ASELSAN İLE ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Belediye olarak akıllı şehircilik ve teknoloji alanında yaptıklarını çalışmaları anlatan Başkan Altay, Çağın gereklerine uygun olarak Konyamızı bir teknoloji üssü haline getirmek için göreve geldiğimiz günden itibaren pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Ayrıca akıllı şehircilik uygulamalarımız hem ülkemizdeki diğer şehirlere hem de dünyaya örnek teşkil etti. dedi.

Teknoloji Endüstri Bölgesinde yer tahsisini Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikasının Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma sistemlerini üretmeye başladığını belirten Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN işbirliğinde Konyanın akıllı şehirle ilgili planlamasını da yapıyoruz. Burada asıl hedefimiz akıllı şehircilik konusunda yerli ve milli standartlar oluşturmak. Akıllı şehircilik alanında yerli bilgi birikimi ile planlamaları yerli teknoloji odaklı hayata geçirmek. Yaptığımız bu çalışma diğer şehirlere de inşallah örnek olacak ve akıllı şehircilik konusunda yerli ve milli uygulamalar artacaktır. Böylece ekonomiye ve istihdama da önemli katkı sağlamış olacağız. Aynı zamanda yaptığımız bu çalışmaları Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) çatısı altında da paylaşmayı ve pazarlamayı planlıyoruz. Şu an yüzde 80 oranında tamamladığımız bu projede kapsayıcı bir anlayışla çeşitli kurum ve firmalardan oluşan yaklaşık 500 paydaşımızın toplantı, birebir görüşme gibi faaliyetlerle görüşlerini aldık. Yine bu anlayışla çalışmamızın tüm aşamalarında paydaşlarımızın görüş ve fikirlerini almaya devam edeceğiz. cümlelerine yer verdi.

Her sene büyük ilgi gören Konya Bilim Festivalinin bu sene 23-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Altay; Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı, Konya Bilim Merkezi odaklı çalışmalar, metaverse, internet ve altyapı hizmetleri, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle tasarlanmış Bir Bilenle mobil uygulaması, Konya Mobil uygulaması, KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi, veri çalışmaları, uydu destekli tarımsal alan analiz uygulaması ve akıllı ulaşım sistemleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Altay, Konyayı diğer tüm değerlerinin yanında çağın gereklerine uygun olarak bir bilim ve teknoloji şehri haline getirmenin öncelikleri arasında yer aldığını, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla bu konuda çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 88374

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE BİR İLK
EREĞLİ’DE BİR İLK
TÜRKİYE EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞLAR DERNEĞİ (TEMUD) İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
TÜRKİYE EMEKLİ UZMAN ÇAVUŞLAR DERNEĞİ (TEMUD) İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ