Kapat !
Başkan Altay Karabağlı Gazilerle Buluştu

Başkan Altay Karabağlı Gazilerle Buluştu

Başkan Altay Karabağlı Gazilerle Buluştu

Başkan Altay Karabağlı Gazilerle Buluştu
2022-05-24 12:43:26

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi ile Azerbaycan Karabağ Gaziler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında Konyaya gelen Karabağlı gazilerle buluştu. Başkan Altay, İki devlet, tek millet sözünü geçmişte İstiklal Savaşında, Çanakkalede ve 15 Temmuzda görmüştük ama en son Karabağ zaferinde bunu perçinlemiş olduk. Milletimiz bir olduğu sürece başaramayacağımız iş yok. İnşallah birlik-beraberliğimiz daim olacak ve ülkelerimizin yükseldiğine şahitlik edeceğiz. diye konuştu. Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedidir. dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Azerbaycan-Ermenistan savaşında gazi olan Karabağlı gazilerle bir araya geldi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi ile Azerbaycan Karabağ Gaziler Derneği işbirliğiyle Konyaya gelen Karabağlı gaziler, Konya Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda iki gün boyunca şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Panorama Müzesinde düzenlenen programda Karabağlı gazilerle bir araya gelerek, kendilerini Konyada ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

MİLLETİMİZ BİR OLDUĞU SÜRECE BAŞARAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK

Konyada özellikle şehit ve gazi aileleriyle yerel yönetimlerin çok yakın ilişki içinde olduğunu ifade eden Başkan Altay, İki devlet, tek millet sözünü bugün tekrar görmüş olduk. Aslında bunu geçmişte İstiklal Savaşında, Çanakkalede ve 15 Temmuzda görmüştük ama en son Karabağ zaferinde bunu perçinlemiş olduk. Milletimiz bir olduğu sürece başaramayacağımız iş yok. diye konuştu.

BİLGİ BİRİKİMİMİZİ AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZE DE AKTARIYORUZ

Konyanın ‘ başkentlik yapmış bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Altay, Ecdadımız Orta Asyadan başlayan yolculuğunda Anadoluyu vatan kılarken Konyayı da başkent yapmış ve bu gördüğünüz eserleri inşa etmiş. Bizler de belediyeler olarak şehrimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ben aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği başkanıyım. Üyeler arasında Azerbaycandan belediyelerimiz de var. İnşallah 10 Haziranda da Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir genel kurul yapacağız. Özellikle şehirlerimizin gelişmesi konusunda birlikte çalışıyoruz. Konyada yaptıklarımızı, tüm Türkiyede yaptıklarımızı, bilgi birikimimizi Azerbaycandaki kardeşlerimize de aktarıyoruz. İnşallah birlik beraberliğimiz daim olacak ve ülkelerimizin yükseldiğine şahitlik edeceğiz. ifadelerini kullandı.

TÜRKİYEYE MİNNETARIZ

Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı da 44 günlük Karabağ-Ermenistan savaşında Türkiyenin Azerbaycan devletinin ve halkının dimdik arkasında durduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiyenin parlamentosu ve Türk halkı yanımızda oldu. Biz Türkiyeye minnettarız. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedidir. Belediyeler, valilikler öz gazilerine sahip çıkıyor, destek oluyorlar. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Sağolun, var olun. açıklamasında bulundu.

Programa; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekter Yardımcısı Şehittin Yarar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İdari Amiri Cemil Yaralı, Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur ile Türk ve Karabağlı gaziler katıldı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 55618

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli’de büyük fırsat
Ereğli’de büyük fırsat
EREĞLİ’DE MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI
EREĞLİ’DE MUHTEŞEM 23 NİSAN KUTLAMASI