Kapat !
Başkan Altay İsveç ve Karadağ’dan Heyetlerle Buluştu

Başkan Altay İsveç ve Karadağ’dan Heyetlerle Buluştu

Başkan Altay İsveç ve Karadağ’dan Heyetlerle Buluştu

Başkan Altay İsveç ve Karadağ’dan Heyetlerle Buluştu
2022-12-17 23:18:27

Hazreti Mevlananın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konyada bulunan İsveç Ankara Büyükelçisi Björn Staffan Mikael Herrström ile Karadağ Rožaje İslam Birliği Başkanı Ernad Ramovic, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayı ziyaret etti. Ülkeler ve şehirler arası işbirliğin konuşulduğu ziyarette konuklar, Konya Tanıtım Merkezini de gezdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlananın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konyada bulunan farklı ülkelerden heyetlerle temaslarda bulunuyor.

İSVEÇİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAŞKAN ALTAYI ZİYARET ETTİ

İsveçin Ankara Büyükelçisi Björn Staffan Mikael Herrström ve eşi Karin Herrström Başkan Altayı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Konya en yoğun gününü yaşıyor. Aynı zamanda en önemli gün. Bu akşam yapılacak törenlerle Şeb-i Arus törenlerini tamamlamış olacağız. Şehrimizi ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. dedi.

İsveç Ankara Büyükelçisi Herrström de daveti dolayısıyla Başkan Altaya teşekkür ederek, Böyle önemli bir günde tekrar Konyaya gelmek benim için büyük onur. Şeb-i Arusu daha önceden duymuştum ama geçen yıl gelemedim. Sizin ziyaretinizden sonra artık gelmem ve bu güzel etkinliği görmem gerekiyor diye düşündüm. Böyle yoğun bir günde bizleri ağırladığınız için, vakit ayırdığınız için çok minnettarım. diye konuştu.

Taş Binada bulunan Konya Tanıtım Merkezini de gezen Herrström ve eşi Karin Herrström, Konyanın tarihi hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN ALTAY KARADAĞDAN GELEN HEYETİ AĞIRLADI

Başkan Altaya bir diğer ziyaret de Karadağdan geldi. Karadağ Rožaje İslam Birliği Başkanı Ernad Ramovic ve beraberindeki heyet Taş Binada Başkan Altayı ziyaret etti. Misafirleri Konyada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Başkan Altay, Karadağlı heyete teşekkür etti.

Konyanın tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini ve çok beğendiklerini belirten Karadağ Rožaje İslam Birliği Başkanı Ramovic de, Konya cennet gibi bir yer. Konyadaki merkezi yerleri gezdik. Konyanın nasıl büyüyüp, geliştiğini gördük. Ve sizin eserlerinizi gördük, hayran kaldık açıkçası. Belediye başkanlarımızın sizin eserlerinizi görüp, kendi şehirleri için bir şeyler yapmaya çalışacaklarını düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

Misafirler ziyaretin sonunda Konya Tanıtım Merkezini gezerek bilgi aldı.

#MEVLANA

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 12931

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI