BAŞKAN AKPINAR VE BAŞKAN VARDAR O TOPLANTIYA KATILDI

BAŞKAN AKPINAR VE BAŞKAN VARDAR O TOPLANTIYA KATILDI

Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına Mansur Yavaş Seçildi

BAŞKAN AKPINAR VE BAŞKAN VARDAR O TOPLANTIYA KATILDI
2024-06-09 13:12:51

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği'nin genel kurulunda yapılan oylamayla başkanlığa seçildi. Pendik'te bir otelde düzenlenen genel kurulun divan başkanlığını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç üstlendi. Yavaş'ın rakibi ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Yavaş, oylama öncesi yaptığı açıklamada, Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde bu birliğe kurucu üye olduğunu belirtti. Birliğin kuruluşundan bu yana yapılan çalışmaları öven Yavaş, tarihin ve kültürün korunmasının önemine vurgu yaptı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı da kentinin tarihî önemine dikkat çekerek aday olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da meclis toplantısına katılarak oy kullandı ve Yavaş'ın başkanlığının birlik için olumlu olacağına inandığını dile getirdi.

Genel kurul sonucunda 716 geçerli oyun 495'ini alan Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ise 221 oy aldı.

BÖLGEMİZDEN EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR VE HALKAPINAR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET VARDAR DA OYKULLANDI

Ereğli Belediye başkanı Umut Akpınar yaptığı açıklamada;

Belediye Meclis Üyemiz Sayın Nihal Saygın Ayhan ile birlikte Tarihi Kentler Birliği'nin İstanbul'da düzenlenen 2024 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'na katıldık. Toplantı sonrası yapılan seçimde aldığı 495 oyla Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ı ve Yönetimi'ni tebrik ediyor, başarılar diliyorum dedi

Halkapınar Belediye Başkanlığı, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

Başkanımız Sayın Mehmet Vardar İstanbullda gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu Meclis Toplantısına katılım sağladı açıklaması yapıldı.

Başkan Mehmet Vardar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Oy çokluğuyla Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaşı tebrik ediyorum.

Birliğimize, Türkiyemize, Güzel Halkapınarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 79151

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI