Kapat !
AMİL ACAR: SÜT ÜRETİCİSİ DESTEKLENMELİ

AMİL ACAR: SÜT ÜRETİCİSİ DESTEKLENMELİ

İYİ Parti Ereğli ilçe başkanı Acar, süt üreticisini kıskaca almayın!...

AMİL ACAR: SÜT ÜRETİCİSİ DESTEKLENMELİ
2022-09-21 07:02:00

İYİ Parti Ereğli ilçe başkanı Amil Acar, Çiğ sütün litre fiyatının artırılması gerektiğini söyledi. Gazetemize yaptığı basın açıklamasında üreticinin sorunlarına değinen Acar,

Ereğli tarım memleketi. Bir çok aile geçimini süt üreticiliği yaparak sağlamakta. Süt üreticisi ise ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Beyler; açık kulağınızı, süt üreticisi batıyor ifadesi kullandı.

İYİ Parti Ereğli ilçe başkanı Acar, şunları söyledi:

"Süt üreticisi ayakta kalma mücadelesinde. Süt hayvancılığında kaliteli kaba yem ve kaliteli kesif yem süt verimini ve kalitesini artırıyor.
Peki, fiyatların sürekli arttığı bu kriz ortamında yem fiyatları yerinde mi duruyor? Hayır. Sütte sürdürülebilir üretim için 1 litre çiğ süt, 1 buçuk kilo yeme denk olmalı. Eğer 1 litre süt, 1,3 kilo yem ise üreticisi ne olur ne ölür. Hele 1 litre süt 1 kilo yem ise üretici zaten sizlere ömür.
Beştepe ne yapıyor? Tarım Bakanlığının uygun görüşüne rağmen çiğ süt fiyatının bu denkliğe uygun oluşmasına katiyen izin vermiyor. Niye? Güya bu şekilde enflasyonu düşürecekler" dedi

Ulusal Süt Konseyine Amil Acar, "Bir ton yemin 7 bin liraya doğru seyrettiği bir ülkede en az 9 lira olması gereken çiğ sütün litre fiyatını 7 buçuk lira olarak neye göre belirliyorsun?
Yetmedi; ihracatçılara zorla döviz bozdurtan kafa, süt üreticisini de kıskacına alıyor.

Dişi hayvan kesimi yasak… Süttozu ihracatına kısıtlama… Et açığı için ‘Gelsin ithal canlı hayvan… Yani süt üreticisi her yönden kuşatma altında. Beştepedekiler, açınkulağınızı, süt üreticisi batıyor" ifadelerine yer verdi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 58870

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ