Altay: “Türkiye’nin En Büyük Ahşap Kamu Yatırımı Olacak”

Altay: “Türkiye’nin En Büyük Ahşap Kamu Yatırımı Olacak”

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Sona Yaklaştı

Altay: “Türkiye’nin En Büyük Ahşap Kamu Yatırımı Olacak”
2023-03-20 09:57:32

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünyanın bilinen en eski yerleşim yerlerinden olan Çatalhöyükün tüm dünyada daha fazla tanınması için çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda yapımına başladıkları Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaatında sona yaklaştıklarını söyledi. Türkiyenin en büyük ahşap kamu yatırımı olacak merkezde kapalı ve açık alanlar, otobüs ve araç parkları bulunacak. İç mekanda Çatalhöyükü anlatan sergi alanları ve görsel çalışmalar olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konyanın tanıtımına büyük katkı sağlayacak Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaatında sona yaklaştı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçmişi 9 bin 500 yıl öncesine dayanan, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Çatalhöyük Neolitik Kenti yanındaki Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezinin yapımının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, inşaatı en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Dünyanın bilinen en eski yerleşim yerlerinden olan Çatalhöyükün tanınırlığını artırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Altay, Yaptığımız çalışmaların amacı Konyanın turizmden aldığı payı artırmak. Bu kapsamda Çatalhöyükün tanıtımına büyük katkı sağlayacak; 28 bin 500 metrekare arsa içerisinde 4 bin 500 metrekare alana sahip ve müze niteliği taşıyan tanıtım ve karşılama merkezimizde sona yaklaştık. Tamamlandığında Türkiyenin en büyük ahşap kamu yatırımı unvanına sahip olacak bu merkezimizde kapalı ve açık alanlar, otobüs ve araç parkları bulunacak. İç mekanda Çatalhöyükü anlatan sergi alanları ve görsel çalışmalar olacak. Çatalhöyükte Tanıtım ve Karşılama Merkezimizi kısa sürede tamamlayıp ülkemizin hizmetine sunacağız dedi.

#ÇATALHÖYÜK

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 61214

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAYKAR’A EREĞLİ DAMGASI
BAYKAR’A EREĞLİ DAMGASI
TEŞRİF-İ MEVLANA ETKİNLİKLERİ ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
TEŞRİF-İ MEVLANA ETKİNLİKLERİ ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ