Kapat !
ALİ SAYAR: BU SEÇİM VAR OLMAKLA YOK OLMANIN SEÇİMİDİR

ALİ SAYAR: BU SEÇİM VAR OLMAKLA YOK OLMANIN SEÇİMİDİR

SAYAR ADAY ADAYLIĞINI GÖRKEMLİ BİR TOPLANTIYLA AÇIKLADI

ALİ SAYAR: BU SEÇİM VAR OLMAKLA YOK OLMANIN SEÇİMİDİR
2023-03-19 22:07:12

Geçtiğimiz günlerde CHP'den aday adaylığı başvurusunu yapan Ereğli'nin sevilen doktorlarından Ali Sayar, "Bir Sümerbank çocuğu olarak söz veriyorum, bu zulüm iktidarını sonlandıracapuz, birleşerk başaracağız, gidiyor gitmekte olan." dedi.

CHP Ereğli İlçe binasında çok sayıda vatandaş ve partilinin katılımıyla düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısına çevre ilçelerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP ilçe Başkanı Nejat Türktaş, "kentimizde partimize büyük ilgi var, Ereğli'den bir milletvekilini meclise göndereceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Görkemli bir kalabalığa hitap eden Dr Ali Sayar'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Gençlerin "Ereğlinin vekili Ali Sayar" sloganları attığı konuşmanın bitiminde milletvekili Aday Adaylarından Halil Ercan ve ilçe Başkanı Türktaş, Dr. Ali Sayar ve eşine çiçek taktim ettiler.

Dr. ALİ Sayar'ın konuşması şöyle:

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetçileri, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, hanım efendiler, beyefendiler, zor şartlarda hizmet yapan haberci arkadaşlar, havasını solumaktan onur duyduğum güzel Ereğlimin güzel insanları, sevgili hemşehrilerim. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz.

Sözlerime başlamadan önce 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 108. Yılını, öanakjake şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Yine 18-24 Mart Yaşlılar haftasının içindeyiz. Tüm yaşlılarımızın için hayatı daha anlamlı ve yaşanabilir kılacağımız bir düzeni inşa etmek istiyoruz. Kendilerinin ellerinden öpüyor, sağlıklı ömürler diliyorum. Son olarak da biliyorsunuz bugün dünya uyku günü, bir hekim olarak düzenli uykunun sağlığınız için büyük önemi olduğunu hatırlatmak istiyorum. Unutmayın faydalı hormonlar gece 23.30 ile 02 arasında salgılanıyor... Vlütfen gece uykusunu iyi uyuyalım ki gündüz gözlerimiz açık olsun, bizleri kandıramasınlar.

Ve hepimizi yasa boğan deprem felaketini anmadan olmaz elbette. Binlerce canımızı yitirdik, yüzbinlerce canımız evsiz yurtsuz kaldı. Şehit olup kefensiz gömülenlere Allah'tan rahmet, yaralılara Acil şifa diliyorum ulusca başımız sağolsun. Türkiye hiçbir zaman eski Türkiye olmayacak. Deprem bölgesine ilk günlerde gittim. Yaşanan yıkımın tarifi imkansız. O gün bu gündür yaraları sarmak için çabalıyoruz, Ereğlimize de binlerce afetzedemiz geldi, bundan sonra da onlara destekolmaya devam edeceğiz.

Evet SAYGIDEĞER partililerim, Hepimizin hasretle beklediği, iple çektiği, ülkemizin geleceğini hep birlikte oylayacağımız, üstümüze kara basan gibi çöken, bu cennet vatanı ucuz ölümler ülkesine çeviren, her namuslu vatandaş için hayatı cehenneme çeviren bir zulüm iktidarından kurtulacağımız 14 Mayıs seçimlerine gidiyoruz. Büyük bir yol ayrımını oylayacağız o gün. Bir tarafta ‘demokrasi ve özgürlük mücadelesini veren bizler, diğer tarafta ise, soygun ve yıkım hükümetine dönüşen ‘tek adam rejimi! olacak.

Acilen çözülmesi gereken, eğitim, dış politika, toplumsal barış, ekonomi, kaçak göçmenler, adalet ve demokrasi sorunlarıyla boğuşuyoruz. Halkımız gittikçe büyüyen ve cebini boşaltan enflasyonla boğuluyor, yoksullaşıyor.

Bu sorunların hiç biri tek adamlık sisteminden önce bu kadar büyük değildi. 21 yıllık AKP İktidarında ülkemiz karpuz gibi ortadan ikiye bölündü. Milyarlarca dolar faiz ödedik sadece İngilteredeki faiz lobisine. Kasalarımız boşaltıldı. Halkımız gittikçe artan yoksulluğun ve sömürünün demir pençelerine terkedildi.

Bu süreçte Genel Başkanımız ve 13 Cumhurbaşkanımız temiz insan Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun adalet ve demokrasi mücadelesini birlikte yürütmek için 15 Mayıs seçimlerinde, ata yadigarı Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili aday adayı olduğumu bilginize sunmaktan onur duyarım.

Değerli partililer, sevgili dostlarım;

Öncelikle ben aday olmadım. Hepinize ayrı ayrı müteşekkirim, beni içinde yaşadığım toplum, sizler aday yaptınız. Siyasetin dışındaydım, doktorluk ve kurduğum derneğe başkanlık yapıyor, etkinlikler düzenliyor, kitaplar yazıyordum.

Bir grup partilimiz 2015 seçimleri öncesi Konya'da önseçim yapılacağını, aday olmamı istediklerini söyleyerek beni ikna ettiler. CHP örgütlerinde tanınmıyordum, Konya çok büyük, 30'a yakın ilçesi var. Çalışmaya başladık, tüm örgütleri gezdim.. 27 kişi hepsi pırıl pırıl partiye hizmet etmiş arkadaşımızla önseçimde yarıştık. 6. sırayı aldım.. Seçilemem, gidip oturayım demedim. Bütün gücümle sahada çalıştım. 2018 seçiminde önseçim olmadı Konya'da. Bu kez stratejik bir kararla ve ittifak nedeniyle ilk iki sıra sağdan gelen arkadaşlara verildi. Bunların dışında Önümüze ilimiz ve örgütümüz dışından iki aday kondu. Bunlar da küstüler ve hiç sahaya inmediler. Seçmenimiz ve örgütlerimiz de kırıldılar doğal olarak. Bize yine 6. sıra düştü ilk sıradaymış gibi çalıştım. Hepiniz şahitsiniz. Tüm seçim sürecinde sahada oldum. Tüm gücümle çalıştım. Bu iki adaylığımın bana büyük katkısı oldu. Hem ben bölgeyi ve sorunlarını tanıdım, deneyim kazandım, hem de örgütümüz ve seçmen beni daha iyi tanıdı. Bu süreçte kaybettiğimiz değerlerimiz oldu, Efsane başkanımız Kenan Akpınar, partimizin kurucusu Nedim Güldalı, yine unutulmaz başkanımız Tunay Özboz ve parti emekçimiz Servet Özdemir'i saygıyla anıyorum. Burada ismini sayamayacağım tüm yitirdiğimiz partili büyüklerimizle birlikte Ruhları şad olsun.

Ne diyordu Liderimiz Sayın Kılıçdaroğlu? Geliyor gelmekte olan. Tertemiz geçmişimizle geliyoruz, liyakatli kadrolarımızla geliyoruz.. Evet geliyoruz, millet ittifakını oluşturan 6lı masa ile birlikte geliyoruz. Zulüm ve yıkım iktidarını tarihe gömmek için geliyoruz. 50 yıl sonra Ereğlinin milletvekili olmak için geliyoruz, 25 yıl sonra Ereğli Belediyesini almak için geliyoruz, ne hale getirdiler Anadolu un incisi canım Ereğli mizi? Yıllardır gaspefiken illik hakkımızı almak için geliyoruz. Birleşerek büyünleşerek geliyoruz, SAYIN 13. CUMHURBAŞKANIMIZ Kılıçdaroğlu gibi BAŞLIYORUZ. Durmak yok, dinlenmek yok, bahane üretmek yok, bu seçimin telafisi, özürü, tekrarı yok. Bu aydınlıkla karanlığın, ileri ile gerinin Varolmak ile yok olmanın seçimidir. Başlıyoruz, biz geliyoruz ve gidiyor gitmekte olan...

Depremde enkaz altında bağıra bağıra can veren canlarımızın, enkaz altında soğuktan donarak can veren canlarımızın hesabını sormak için...

Hazineyi soyanlardan hesap sormak için,

Yolsuzluk, yandaşlık, liyakatsızlık üretenlerden hesap sormak için,

Atanamayan öğretmenlerin hesabını sormak için,

Hak hukuk adalet için

Tam bağımsız Türkiye için

Başlıyoruz Başlıyoruz Başlıyoruz!

Hep birlikte 14 Mayıs akşamı Zaferimizi kutlamak, 15 mayıs sabahı da Chp iktidarında vekiliniz olarak her türlü isteğiniz için telefonun başında emrinizde olmak istiyorum.

Geldiğiniz için hepinizin ayaklarına, dinleyen kulaklarınız, alkışlayan ellerinize sağlık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 28119

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...