Tarihi Zengibar Yolunda Heyecan Dolu İlk Adımlar

Tarihi Zengibar Yolunda Heyecan Dolu İlk Adımlar

Başkan Altay: “Konyamızın Saklı Doğal Güzelliklerini Dünyaya Tanıtmakta Kararlıyız

Tarihi Zengibar Yolunda Heyecan Dolu İlk Adımlar
2024-05-07 13:51:51

Konya Büyükşehir Belediyesi, daha önce keşif, rota kaydı ve yön levha çalışmalarını tamamladığı Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik tarihi Zengibar Yürüyüş Yolunda ilk tanıtım yürüyüşünü gerçekleştirdi. Türkiyenin dört bir yanından 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300e yakın dağcının katıldığı yürüyüş 4 gün sürerken katılımcılar bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasıyla buluşarak unutamayacakları bir deneyim yaşadı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihte de önemli bir yere sahip yürüyüş rotasını turizme kazandırarak Konyanın saklı doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmakta kararlı olduklarını belirterek, tüm doğaseverleri bu eşsiz tarihi yolu keşfetmeye ve Konyanın zenginliklerini yaşamaya davet etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan 102 kilometre uzunluğundaki tarihi Zengibar Yürüyüş Yolunda dört günlük ilk tanıtım yürüyüşü gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırmak ve Konyadaki turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bunlardan birinin de tarihi Zengibar Yürüyüş Yolunun turizme kazandırılması olduğunu söyledi.

BAŞKAN ALTAY DOĞA TUTKUNLARINI KONYANIN ZENGİNLİKLERİNİ YAŞAMAYA DAVET ETTİ

Bozkırdan başlayıp Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahallerinden geçerek Bolay Yaylasında sona eren 102 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunda geçtiğimiz aylarda doğaseverlerin güvenliği için keşif, rota kaydı ve yön levhası çalışmalarını tamamladıklarını anımsatan Başkan Altay şöyle devam etti:

Tarihte de önemli bir yere sahip bu yürüyüş rotasını turizme kazandırarak Konyamızın saklı doğal güzelliklerini Türkiyeye hatta dünyaya tanıtmakta kararlıyız. Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan yolda ilk tanıtım yürüyüşünü gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300e yakın dağcı, tarihi Zengibar Yolu'nda 4 gün süren unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuk doğa ve tarih tutkunlarının bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasıyla buluşmasını sağladı. Ben tüm doğaseverleri bu eşsiz tarihi yolu keşfetmeye ve Konyanın zenginliklerini yaşamaya davet ediyorum. Konya turizm potansiyelini artırmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz diye konuştu.

DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞ ROTASINI KEŞFETMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Konya Büyükşehir Belediyesinin keşif, rota kaydı, yön levhaları ve düzenleme çalışmalarını tamamlamasının ardından yolun 13 kilometrelik bölümünde geçtiğimiz Aralık ayında ilk etap yürüyüşü yapılmıştı. Bu kez de 1-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300e yakın dağcı, yürüyüş rotasının kalan bölümünü keşfetmek için bir araya geldi.

YÜRÜYÜŞE KATILAN DOĞASEVERLER KONYA BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR ETTİ

Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolunda 4 günlük yürüyüş etkinliğine katılan doğaseverler, doğayla ve tarihle iç içe olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Oluşturulan yürüyüş rotasını çok beğendiklerini kaydeden katılımcılar, organizasyon için Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Antalyadan katılan Amerikalı doğasever de Bu coğrafyayı çok beğeniyorum; dağlar, ormanlar. Hadim, Taşkent gerçekten düşündüğümden daha güzel. İki tane antik kentten geçtik. Çok güzel bir rota olmuş. Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel organize etti görüşlerine yer verdi.

İskenderun Dağ Sporları Kulüp Başkanı Akay Samanoğlu ise, Zengibar Yürüyüş Yolunu çok beğendiklerini ifade ederek, Güzel bir parkur yapılmış. Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum açıklamasında bulundu.

TARİHİ YOLDA İLAVE PARKURLAR VE YENİ ROTALAR OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi daha pek çok yürüyüş rotası bulunan tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu'nda önümüzdeki günlerde de Zengibar Yolu'nun ilave parkurlarıyla ve yeni rotaları doğaseverlerle buluşturacak. Ayrıca, butik yürüyüşler için hazırlanan Zengibar Yolu'nun Bal Rotası da yakında tanıtılacak.

YÜRÜYÜŞ ROTASI ADINI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLAN BOZKIRDAKİ TARİHİ ZENGİBAR KALESİNDEN ALIYOR

Milattan önce (M.Ö.) Romanın en büyük şehirlerinden biri kabul edilen İsauria şehrindeki Zengibar Kalesinden adını alan yürüyüş yolu Hadim, Taşkent ve Bozkır sınırlarını kapsıyor. Bilimsel raporların ışığında yön verilen Zengibar Yürüyüş Yolu güzergahında; vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve üzüm bağları yer alıyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 94191

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA
ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA
BURUK VEDA
BURUK VEDA