Kapat !
MERHABA 2024...

MERHABA 2024...

MERHABA 2024...

MERHABA 2024...
2024-01-07 23:25:03

2023'ün 8760 saatini kullandık. Bunca satte neler ürettik, nelerimizi güncelledik ya da yeniledik? Zamanımızı bilinçli olarak kontrol edebildik mi? Hayaller içinde mi, hedeflere ulaşmak için mi geçirdik vaktimizi? Aktivitilerimize gerekli molalar vererek dinlenmeyi ve eğlenmeyi de bildik mi acaba?
Hayata yeniden başlasaydım saniyelerin nabzını tutardım demiş Dostoyevski. Eee, vakit nakittir. Zamanı verimli bir şekilde kullanmak, kısıtlı olan ömrümüzde bir zorunluluk aslında.
Hayatta her şey emek ister. Yaşamın kendisi bile. Yüzleştim kendimle. Bu yaşıma kadar neleri başardım... Eksiklerim neler... Hedeflerim neler... Abartmadan onar maddelik sunumlar yaptım şahsıma. Bu koca seneye sığdırmak istediklerimi de netleştirdim. Tabi ki dinimin gereği Allah dilerse demeyi unutmamaya çalışıyorum. Yunus Emre'nin dediğini hatırlattı sevenlerim. Kader, gayrete aşıktır. Niyet gayreti seviyormuş. Hadi bakalım Bismillah... Elimde 8784 saat var ve yine yeniden hızla tükeniyorlar.
Geçen gün torunum dedi ki, herkesin tarzı farklıdır de mi anneanne? Hasta olduğu için de dedi ki, zorlu bir gündü. Hedeflerin engelleri her zaman, her yaşta değişik şekillerde önümüze çıkar. Çözüm üretebilmek insanın mucizesi.
Yeni yıla girdiğimizde hava soğuk değildi mevsimine göre. Kar da yağmadı, havai fişekler de yoktu bu yıla girerken. Geçmiş yıl, geçemedi daha. Ne çok felaketler yaşadı ülkem, dünyam. Seller, su baskınları, fırtınalar, orman yangınları, depremler, salgınlar, terörizm... Buruk bir yıldı. Ama hayat da öyle ya da böyle bir şekilde devam ediyor. Dünya durmadan dönüyor.
Her zaman gemicinin istediği rüzgar esmezmiş. Küçük suda da büyük balık olmaz. O zaman mecburen bir şekilde açılmak gerekiyor.
Yerinde sayanlar, yürüyenlerden ziyade ayak patırtısı eder diyor Cenap Şahabettin. İş bilmek iyidir. Hareket berekettir. Sen işlersen mal işler, insan öyle genişler.
Yeni bir şey
Tılsım gibi...
Yeni bir eşya
Yeni bir kıyafet
Yeni bir yüz
Yeni bir gün
Yeni bir yıl...
Demek ki
Yenilenmek lazım
Kendimizi canlandırmak lazım
Hadi bakalım
Musmutlu anlara
Yelken açalım
Zamana da zamanında
Yenilikler sunalım
CANFadimana

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 44055

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ GÖRSELİNE EL ATTI
UMUT AKPINAR EREĞLİ GÖRSELİNE EL ATTI
BAŞKAN ALTAY HACIVEYİSZADE CAMİİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN ALTAY HACIVEYİSZADE CAMİİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU