Kapat !

Türk Telekom Bayii Ulusoy İletişim Önemli Bir Konuya Parmak Bastı

Türk Telekom Bayii Ulusoy İletişim Önemli Bir Konuya Parmak Bastı

Telefon ve tabletler neden patlar?
Ulusoy iletişim yetkilisi Mustafa Sütcü, en çok tüketilen teknoloji ürünleri olan akıllı telefonlar ve tabletlerin kullanımının artması beraberinde birtakım sorunları da getiriyor dedi.
Telefon ve tabletlerin neden patladığını, telefon ve tabletlerdeki şarj sorununu ve bu sorunların nasıl engellenebileceğini Esnaf Sitesinde faaliyetlerini sürdüren Ulusoy İletişim sahibi Mustafa Sütcüye sorduk.
Teknolojinin günden güne hızlı bir şekilde geliştiğine, değiştiğine tanık oluyoruz. Neredeyse her gün yeni bir marka, yeni bir model tüketiciye sunuluyor. En çok tüketilen teknoloji ürünleri ise akıllı telefonlar ve tabletler. Akıllı telefon ve tabletlerin kullanımının artması beraberinde birtakım sorunları da getiriyor.
ŞARJDA İKEN KULLANMAYIN
Telefon ve tabletlerin neden patladığını, telefon ve tabletlerdeki şarj sorununu ve bu sorunların nasıl engellenebileceğini sorduğumuz Mustafa Sütcü, Telefon ve tabletlerin şarjda iken kullanılmasının bataryaların bozulmasına, şişmesine ve patlamasına sebep olabileceğini söyledi. Sütcü, firmamızda orjinal parçalar da var, yan sanayi de. Bizmüşterimize her ikisinin de özelliklerini anlatıyoruz. İsteyen istediğini alıyor. Şu da bir gerçek ki, orijinal parça kullanımının yaşanabilecek sorunları en aza indirir dedi.

BATARYALARIN ÖMRÜ NEDEN KISA?
Mustafa Sütcü, cep telefonlarının bataryasının ömrünün 6 ay olduğu, 6 ay sonunda bataryaların fabrikasyon olarak ömrünün azaldığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Telefonların şarjda iken kullanılmasının oldukça sakıncalı olduğunu belirten Sütcü, telefonların patlamasına ve bozulmasına en çok telefonun şarjda iken kullanılmasının sebep olduğunu söyledi. Aynı zamanda batarya değişimlerinde yan sanayi ürünlerin kullanımı da telefon ve tabletlerin kısa sürede bozulmasına yol açtığını ifade eden Sütcü, telefon ve tabletlere yüklenen anti virüs programlarının ve batarya programlarının hem telefon ve tabletlerin hafızasında yer kapladığını, hem de telefon ve tabletlere yarar yerine zarar verdiğini, buna çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
ORİJİNAL AKSESUARLAR KULLANILMALI
Telefon ve tabletlerde yaşanan sorunların azaltılmasının doğru kullanım ile mümkün olacağını belirten Mustafa Sütcü, kullanılan aksesuarların orijinal parça olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Telefon ve tabletlerin kendi şarj aletleri dışındaki ürünlerle şarj edilmemesi gerektiğini ifade eden Sütcü, özellikle tabletlerin şarj girişi yerine usb girişinden şarj edilmesinin ürünün pil ömrünü azalttığını ve ürünün daha kısa sürede bozulmasına yol açtığını belirtti. Araçlarda kullanılan araç şarjlarına da dikkat çeken Sütcü, her aracın voltaj gücünün farklı olduğunu ve uygun kullanılmadığı takdirde patlamaların yaşanabileceğini belirtti.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 16871

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın