Kapat !

Saygı ile anıyoruz...

Saygı ile anıyoruz...

Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği Nazım Hikmetin ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ünlü Şair Nazım Hikmetinin Bu Memleket Bizim şiirini de anımsatan ADD Ereğli Şube Başkanı Levni Koyuncuoğlunun mesajı şu şekilde:
Moskovada, 03.06.1963 yılında geçirdiği bir kalp krizi ile 61 yaşında hayatını kaybeden, ülkemizin en büyük şairlerinden Nazım Hikmet RANı, saygı ve sevgi ile anıyoruz.
Tarihimizin bir dönemi bu büyük insana haksızlık yapmıştır. Yıllar boyunca, mahkemeden mahkemeye, cezaevinden cezaevine gönderdiğimiz, sürgün hayatına zorladığımız bu dev şairin vatandaşlıktan çıkarılma kararını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 2009da geri aldı. Ona ve tarihe karşı işlenen hatanın bilincine vardığımızın böyle bir kararla ortaya konmasında bir nebze teselli buluyoruz. O artık fikirleriyle, sevdalarıyla, aşklarıyla, ayrılıklarıyla, mutluluklarıyla, ızdıraplarıyla, hayalleri ve hayal kırıklıklarıyla, başarı ve hatalarıyla tarihe malolmuştur.
Güzel ülkemiz için yazdığı BU MEMLEKET BİZİM şiirini, hatırlamanızda fayda vardır.
Özellikle ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin, güzel ülkemizi bölmek ve kolay yönetmek için çeşitli ayak oyunları ile bizleri birbirimize kırdırdığı bu dönemde, bu şiiri tüm halkımızın ve tüm yöneticilerimizin okumasını dilerim.
Nazımın dediği gibi Güzel ülkemizde bir orman gibi kardeşçe yaşamak varken, yazık oluyor canlarımıza!!!

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 11848

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın