Kapat !

Başkandan Sitem

Başkandan Sitem

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, kütüphanelerin insan hayatındaki rolünün paha biçilemez derecede önemli olduğunu söyledi.

52. Kütüphane Haftası münasebetiyle Ereğli Kütüphanesini ziyaret eden Başkan Özgüven, radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçlarının ülkemizde kitap okuma ve kütüphanelere olan ilgiyi her geçen gün azalttığını kaydetti.

Kütüphane Haftası nedeniyle Ereğli'de hiç bir etkinlik düzenlenmemesini de eleştiren ve sitemde bulunan Başkan Özgüven, "Kitap okumayı sevdirecek, teşvik edecek hiç bir çalışmayı göremiyoruz. Bu çalışmaları göremediğimiz için de çocuklarımız, gençlerimiz kitap okumak yerine özellikle internet, televizyon gibi araçları takip ediyorlar. Unutulmamalıdır ki, eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Bu yüzden kitap okumanın yaşı ve zamanı yoktur. Geleceğini sağlam temeller üzerine kuran toplumlar kitap okumayı severek ve sevdirerek bu temelin sağlamlaşmasına vesile olmuşlardır" dedi.

Özgüven, dar bir alanda sıkışıp kalan kütüphanenin yerine modern bir kütüphane binası yapmak için çalıştıklarını da ifade ederek, 52. Kütüphane Haftasının hayırlı olmasını diledi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 90085

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın