Kapat !

Orman ve Su İşleri Bakanı’ndan Konya’ya Destek

Orman ve Su İşleri Bakanı’ndan Konya’ya Destek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i yaptığı hizmetlerle gittiği her yerde örnek gösterdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni Büyükşehir Yasası ile yükü artan Akyürek’e yeni dönemde de destek sözü verdi

Bakanlığı bünyesinde yapılan yatırımların açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Konya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Konya’nın yatırımlarıyla örnek şehir olduğunu dile getirerek, yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra yapılacak hizmetlerle de örnek olacağını, bakanlık olarak bu konuda gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nu Konya’ya yaptığı hizmet ve desteklerle Konya’nın bakanı olarak gördüklerini dile getiren Başkan Akyürek, “Sayın Bakanımız 100 yıllık su ile ilgili problemlerimizin çözümünde Konyamıza büyük eserler kazandırmıştır. Konya’nın derelerini, çaylarını, ırmaklarını, göletlerini, göllerini her bölgesini en az Konyalılar kadar bilen bir bakanımızdır. Biz 206 belediye idik göreve başladığımızda. Şu anda 32 belediye olarak yola devam ediyoruz. Her gün ilçe ziyaretleri var. Hem oralarda iftar açıyoruz, hem de muhtarlarla, meclis üyeleriyle toplantılar yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da özellikle kırsal kesimi yerinde üretici halinde tutma noktasında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar son derece önemli” dedi. Çalışkanlığı ve yaptığı hizmetlerle her yerde örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’e yeni dönemde de başarılar dileyen Bakan Eroğlu, Başkan Akyürek ve ekibinin bütün sorunların üstesinden geleceğine yürekten inandığını kaydetti. Eroğlu, “Biliyorum pek çok yerde altyapı yok, şebeke eski, içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu şebekeleri eski. Bilhassa KOSKİ’ye çok büyük görev düşüyor. Ama bunların mutlaka SCADA sistemi ve aynı zamanda coğrafi bilgi sistemine eklenirse biz de bakanlık olarak gerekli desteği verebilir, elemanlar da gönderebiliriz. Su meselesinde ne talep ederseniz, nereye su gelecekse onu şebeke hariç olmak üzere ilçelerin deposuna kadar suyu getiririz” diye konuştu. KIRSAL KALKINMADA KONYA ÖRNEK OLSUN Halkın doğduğu yerde doyması için kırsal kalkınma programı başlattıklarını bildiren Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Gelir getirici ürünler, sulama, kırsal alanlara suyun getirilmesi ve burada vatandaşların gelirinin artırılması büyük hedef. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimiz kurumlarla büyük bir plan hazırlarsa Konya kırsal kalkınmada yine öncü il olacaktır. Sulama, ormanlardan istifade edilmesi, ceviz, badem, diğer gelir getirici türleri ekelim ve vatandaşlara verelim. Böylece çok daha güzel bir kırsal kalkınma gerçekleştirelim. Türkiye’de şehirleşmenin en iyi şekilde geliştiği şehrimiz Konya. İnşallah diğer ilçeler de büyükşehir çatısı altında Konya’yı örnek alır.” Ziyaret sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na günün anısına Mesnevi ve çini sikke hediye ederken, Bakan Eroğlu ise tablo armağan etti. (konya.bel.tr)

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 94696

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın