Kapat !

Konya’da Yeni Bir Caddeye Gazze Adı Verilecek

Konya’da Yeni Bir Caddeye Gazze Adı Verilecek

Cihanbeyli'de Meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yaparak iftar programına katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İsrail zulmünü her gittikleri yerde telin ettiklerini belirterek, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada zulüm görenler için dua edilmesini istedi. “Filistinliler de bizim kardeşimiz” diyen Başkan Akyürek, Konya'da yeni açılacak önemli bir caddenin isminin Gazze olması için Ağustos Meclisi'ne teklif getireceklerini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli İlçesi'nde iftar programına katılarak Meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. Cihanbeyli Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Meclis üyeleri ve muhtarlarla yatırımları değerlendiren Başkan Akyürek, 2015 yılı sonuna kadar mahalle olan belde ve köylerde su ve kanalizasyonda ihale edilmeyen yer kalmayacağını söyledi. Amaçlarının ilçeleri cazibe merkezi yaparak Konya merkeze göçü önlemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, hazırlıkları süren 5 yıllık stratejik planda değerlendirilmek üzere muhtarların taleplerini aldı. BİNLERCE KİŞİ İFTARDA BULUŞTU Toplantının ardından Cihanbeyli Hükümet Meydanı'nda binlerce kişiyle birlikte iftara katılan Başkan Akyürek, herkesin Kadir Gecesi'ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. ÖNEMLİ BİR CADDENİN İSMİNİ GAZZE YAPACAĞIZ İsrail zulmünü her gittikleri yerde telin ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada zulüm görenler için dua edilmesini istedi. Osmanlı coğrafyasında 20. yüzyılda ırkçı, baskıcı rejimlerin ortaya çıkardığı problemlerin Türkiye'yi de ilgilendirdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Dün de ilgilendiriyordu, bugün de ilgilendiriyor. Dün Sultan Kılıçarslan'ın şahsında Sultan Selahaddin'in dayısı Nureddin Zengi ile Konya Şam buluşuyordu. Sultan Kılıçarslan'ın şahsında Şark'ın en sevgili Sultanı Selahaddin Eyyübi ile Kudüs ve Konya buluşuyordu. Bugün de aynı şekilde aynı mananın buluştuğunu, sosyal genetiğin kaderlerimizi birbirine bağladığını görüyoruz. Filistin'dekiler de bizim kardeşlerimiz. Konya'mızda yeni açacak olduğumuz önemli bir caddenin isminin Gazze/Filistin olması için Ağustos Meclisi'ne teklif getiriyoruz” dedi. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de Başkan Akyürek'in ilçede düzenlediği toplantı ve iftar programı nedeniyle teşekkür ederek, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Kale, Filistin halkı için dua edilmesini istedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 16390

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 0 Yorum Yapılmış

Yorum Yok

Tüm yorumları okumak için tıklayın