Kapat !
Benzin ve motorine bu tarihte 9 lira zam geliyor!

Benzin ve motorine bu tarihte 9 lira zam geliyor!

Benzin ve motorine bu tarihte 9 lira zam geliyor!

Benzin ve motorine bu tarihte 9 lira zam geliyor!
2024-03-27 16:21:29

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Benzin ve motorinin litre fiyatına 9 lira zam tahmini ortalığı karıştırdı. Güvenilir bir kurumun açıklaması piyasada tedirginlik yarattı.

Akaryakıt fiyatları dünya genelinde aynı yöntemlerle belirleniyor. Petrolün varil fiyatı, dolar kuru fiyatı ve devletlerin vergisi hesaplanıyor. Böylece benzin ve motorinin litre fiyatı ortaya çıkıyor. Türkiye'de akaryakıttan alınan vergi oranları yüksek olduğu için fiyatlar diğer ülkelere nazaran daha çok artıyor. Bu da enflasyonu tetikleyen başlıca unsur olarak dikkat çekiyor.

MARKETTE SATILAN ÜRÜNLERE DOĞRUDAN ZAM YANSITILIYOR

Markette satılan a'dan z'ye her ürün akaryakıt fiyatlarından etkileniyor. Özellikle motorin fiyatına gelen zamlar nakliye ücretlerinin artmasına sebep oluyor. Bu da marketteki tüm ürünlerin fiyatına ekstra maliyet olarak yansıtılıyor. Son zamlarla benzin ve motorinin litre fiyatı 45 liraya dayandı. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak gelen zamlar vatandaşın bütçesini olumsuz etkiledi.

RUSYA'DA PETROL ÜRETİMİ AZALDIĞI İÇİN TEHLİKE VAR

Şimdi ise çok farklı bir gerekçeyle benzin ve motorinin litre fiyatına 9 lira zam gelebileceği konuşuluyor. Güvenilir kurum tarafından yapılan açıklama vatandaşı tedirgin etti. Dünyanın önemli petrol satıcılarından Rusya, üretimde kesinti kararı aldı. Bu durum küresel petrol fiyatlarında artışı gündeme getirdi.

ZAM İHTİMALİNİ BU KURUMUN AÇIKLAMASI ORTAYA ÇIKARDI

Kesinti kararı sonrası güvenilir ekonomi kuruluşu JPMorgan'dan Brent petrol için fiyat uyarısı geldi. Kuruluş, Rusya'nın üretimde kesinti kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği sürece Brent petrolün 100 dolara yükselebileceğini öngördü. Şuan güncel Brent Petrol fiyatı 85 dolar.

Varil fiyatının 100 dolara yükselmesi akaryakıta zam anlamına geliyor. Bu da Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatına 9 lira zam yansıtılacağı yönünde yorumlanıyor. Söz konusu fiyat artışının önümüzdeki aylarda yaşanabileceği belirtiliyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 30800

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ’DE 1 MAYIS KUTLAMASI YAPILACAK
EREĞLİ’DE 1 MAYIS KUTLAMASI YAPILACAK
UMUT AKPINAR EREĞLİ GÖRSELİNE EL ATTI
UMUT AKPINAR EREĞLİ GÖRSELİNE EL ATTI