Kapat !
ZİRAAT MÜHENDİSİ ÜNAL ADA ÇİFTÇİLERİ UYARDI

ZİRAAT MÜHENDİSİ ÜNAL ADA ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Veriminizi septorya hastalığına kaptırmayın

ZİRAAT MÜHENDİSİ ÜNAL ADA ÇİFTÇİLERİ UYARDI
2022-05-28 11:53:36

Ziraat Mühedsini Ünal Ada, hububat hastalıklarının bu günlerde risk oluşturabileceğini ifade edilerek hastalıklarla etkin şekilde mücadele edebilmesi amacıyla üreticileri uyardı.

Ereğlide yaşanan ılıman kış aylarında atılan tohumların tamamının kayıpsız olarak çıkması ve don zararının yaşamamasından dolayı, bu yıl hububat tarlalarında kök sayısı metrekarede olması gerekenden çok daha fazla yer aldı. Bu durum hububat tabanının ve köklerin havalanmasını zorlaştırırken, son günlerde düşen yağışlarla beraber hastalık riski de arttı.

Konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Ziraat Mühendisi Ünal Ada şu açıklamayı yaptı:

Özellikle son günlerde ilçemizde bölgesel de olsa yağışlı hava şartları, hububat hastalıkları için uygun şartları oluşturmaktadır. Bu nedenle ilçemiz genelindeki tüm hububat alanlarında önümüzdeki dönemde kök çürüklüğü, pas ve septorya hastalıklarının risk oluşturacağı tahmin edilmektedir. Ürünlerde kalite ve verimde ciddi kayıpların yaşanmaması için üreticilerin tarlalarını dikkatle kontrol etmeleri, olumsuz bir durum gördüklerinde ise zaman kaybetmeden mücadeleye başlamaları gerekiyor. Septoria yaprak lekesi, pas, kök çürüklüğü ve külleme gibi hastalıkların ortaya çıkması durumunda üreticilerimiz, ilçe müdürlüğünden veya bu sektörde hizmet veren ziraat mühendislerinden teknik destek alabilirler.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 83114

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...