Kapat !
YÜKSEL KIZILKAN: İNŞAAT MALİYETLERİ ARTTI

YÜKSEL KIZILKAN: İNŞAAT MALİYETLERİ ARTTI

Kızılkan: İnşaat maliyetlerindeki yükselişi halkımıza hissettirmemeye çalışıyoruz

YÜKSEL KIZILKAN: İNŞAAT MALİYETLERİ ARTTI
2023-03-13 16:59:46

TÜİK verilerine göre inşaat maliyet artışı 2022-2023 Ocak aylarına arasında yüzde 78,52ye ulaşırken bir önceki aya göre artış oranı yüzde 15,32 oldu.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu inşaat maliyetleri ile ilgili verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre ülke genelinde maliyet artışı yıllık olarak yüzde 78,52ye ulaşırken Aralık 2022 ile Ocak 2023 arasındaki 1 aylık sürede yüzde 15,32 olarak açıklandı.

Maliyet artışında en büyük payı işçilik artışı alırken ikinci sırada da malzeme artışı yer aldı.

İlçe genelinde yüksek giden konut fiyatları ve sürekli olarak gündeme getirilen maliyet artışlarını arttıran arsa payları TÜİK verilerinde yer almazken vatandaşlar da artışın açıklanan rakamın çok üzerinde olduğunu ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; Türkiye İstatistik Kurumu verileri bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da iyimser olarak hazırlanmış. TÜİK verilerine göre son iki yılda artış yüzde 200 civarında olurken Ereğlide konut fiyatları en az 4 kat arttı. TÜİKin açıklamış olduğu rakamlardan daha yüksek rakamlara konutları görebiliyoruz dediler.

Bu artış konusunda inşaat yapan firmalar malzeme artışı, arsa payı ve işçiliği ön plana çıkartırken sermayesi güçlü olan firmalar ise bu artışı alıcısına en az şekilde hissettirme yoluna giderek, albenisi yüksek firmalar arasında yerini aldı.

"Halkın ekonomik durumunu biliyoruz, ona göre hareket ediyoruz" diyen Kızılkan Yapı firması yetkilisi Yüksel Kızılkan, "Biz geniş sermayeli bir firmayız. Birkaç dalda hizmet vermemizden dolayı sadece inşaata bağlı kalmamak, bize güç veriyor. Kendi kendini destekleyen kurumlaşmış bir firma olarak, piyasadaki dalgalanmaları halkımıza gücümüzün yettiğince en az şekilde hissettirmeye çalışıyoruz. Bunun meyvesini gerek Ereğlide gerekse Karapınarda yaptığımız ev ve işyerlerindeki satış ciromuzda görüyoruz. İnce eleyip sık dokuyarak malzemeyi alırken kazanıyoruz. Bu kazancımızı da depreme dayanıklı yaptığımız inşaatlara yansıtarak halkımızı ev ve işyerine kavuşturuyoruz" İfadelerini kullandı

#KızılkanYapı

#YükselKızılkan

#TÜİK

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 28289

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
UMUT AKPINAR EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SESLENDİ
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...
Atakent Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı...