Kapat !
VATAN PARTİSİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANINDAN HATAY İÇİN ÖNERİ

VATAN PARTİSİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANINDAN HATAY İÇİN ÖNERİ

SÜLEYMAN YURDDAŞER: DEPREM BÖLGESİNDE TARIMSAL ÜRETİM YAPILABİLİR

VATAN PARTİSİ EREĞLİ İLÇE BAŞKANINDAN HATAY İÇİN ÖNERİ
2023-02-23 12:28:51

Vatan Partisi Ereğli ilçe Başkanı Ziraat Mühendisi Süleyman Yurddaşer, Depremin bölgede yaptığı yıkım ve acı çok büyük dedi. Yurddaşer açıklamasında; Öncelik hayatta kalanların yaşamlarına sağlıklı şekilde devam edebilmeleri için alınması gereken tedbirler önceliklidir. Ancak, hayat devam ediyor, ilerleyen zamanlar için de bazı tedbirler düşünülmelidir. Sanayi ve tarımsal üretimin devamı için projeler yapılıp hayata geçirilmelidir ifadelerini kullandı.

Kendisinin de konunun içinde birisi olduğunu ifade eden Süleyman Yurddaşer, Hatay özeli için bir proje önerebilirim.

2014 ve 2015 yıllarında Hatay Avsuyu barajı yanındaki zeytin bahçesinin sulama projesi için götürülmüştüm. O tarihlerde Hatay'da geçirdiğim sürede çiftçilerle de epey sohbet etmiştim.

Şöyle bir tespitim olmuştu; Hatay'daki tarım arazilerinin büyük bölümü belli ailelerin elinde imiş ve çiftçilik yapanlar bu ailelerden arazi kiralayarak üretim yaptıklarını öğrenmiştim.

Burada bir pilot uygulama başlatılabilir. Örneğin, Hatay için rantabl tarım işletmesi büyüklüğü tespit edilerek arazi toplulaştırılması yapılarak tarım işletmeleri oluşturulmalı. Bu işletmeler önceden de çiftçilik yapanlara tespit edilecek değer üzerinden devredilmeli. Bu işletmeleri çalıştıracak üreticilere uzun vadeli kredi saģlanmalı. Bu işletmeler için üniversiteler, Tarım Bakanlığı ve bölgeyi iyi bilen Tarım uzmanlarından oluşacak ekip marifeti ile üretim planlaması yapılmalı ve uygulanmalıdır. Bu işletmelerin korunması için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Proje dijital ortamda hazırlanabilir ve adı da DİTÜP (Dijital Tarımsal Üretim Planlaması) olabilir.

Böyle bir proje hazırlanması için göreve hazırım. Hatta projenin kabaca dispozisyonunu da hazırlayabilirim

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 17881

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET