Konya Valisi İbrahim Akın ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli inşaat sahası ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılan Yerköprü Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hadim Kaymakamı Ramazan Cihangir, Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mehmet Alp, Afşar Bağbaşı Hadimi Tüneli inşaatı ve Yerköprü Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Vali Akın, Başkan Altay ve beraberindeki heyet, ilk olarak Türkiyenin büyük projelerinden biri olan Afşar Bağbaşı Hadimi Tünelinin inşaat sahasında incelemelerde bulundu.
Heyete, temelden 127 metre yüksekliğe ve 364 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olan Afşar Barajında depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tünelinde son durum hakkında bilgi verildi.
Vali Akın, Başkan Altay ve heyet, daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılarak şehrin çekim noktalarından biri haline gelen Yerköprü Şelalesinde de incelemeler gerçekleştirdi.
KONYAYI HER ALANDA DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hadimi Tünelinde, Bağbaşı Barajı tarafı ve Afşar Barajı tarafı olmak üzere iki ayrı hatta aynı anda yürütülen proje sahasındaki çalışmaları yerinde incelediklerini belirterek, Afşar Bağbaşı Hadimi Tünelinin Konyanın kalkınma hedefleri açısından stratejik yatırım olduğunu belirtti.
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak düzenleme çalışmaları yaparak turizme kazandırdıkları Hadim Yerköprü Şelasinde de incelemeler yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Yerköprü Şelalesini yürüyüş yolları, seyir terasları ve dinlenme alanlarıyla doğal yapıyı bozmadan turizme kazandırdık. Konyayı her alanda daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimize ve ülkemize değer katacak bu güzel eserlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum diye konuştu.
Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?
UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.