Kapat !
Şehir Tiyatrosu Kasım’da 6 Oyunla Sanatseverlerle Buluşacak

Şehir Tiyatrosu Kasım’da 6 Oyunla Sanatseverlerle Buluşacak

Şehir Tiyatrosu Kasım’da 6 Oyunla Sanatseverlerle Buluşacak

Şehir Tiyatrosu Kasım’da 6 Oyunla Sanatseverlerle Buluşacak
2022-10-31 13:08:27

Nitelikli yapımlarıyla Konyalı sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kasım ayında 6 oyunla seyircisiyle buluşacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyanın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunan Şehir Tiyatrosunun güzel oyunlarına tüm gençleri ve tiyatro severleri davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kasım ayında Selçuklu Kongre Merkezinde sahneleyeceği 6 oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şehir Tiyatrosunun birbirinden nitelikli yapımlarıyla Konyanın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunduğunu ifade etti. Başkan Altay, 7den 70e toplumun her kesimden insanımızın sosyal ve kültürel anlamda kazanımlar elde ettiği tiyatro oyunlarımız, Konya Şehir Tiyatrosu farkıyla seyircilerimizin beğenisine sunuluyor. ‘Kamyon, ‘Amak-ı Hayal, ‘Keykubat, ‘Mavi Kuş ve çocuk oyunlarından ‘Küçük Kara Balık ile ‘Pati Kardeşliği oyunları Kasım ayı içerisinde Selçuklu Kongre Merkezinde yine Konyalılarla buluşturacağız. Sahnelenecek 6 oyuna tüm gençlerimizi ve tiyatro severlerimizi bekliyoruz. diye konuştu.

TÜRK EDEBİYATINDA ÖNEMLİ BİR ESER: AMAK-I HAYAL

Taner Büyükarman tarafından tiyatroya uyarlanan ve yönetmenliğini Mustafa Uzmanın üstlendiği Amak-ı Hayal adlı oyun, 11 Kasım saat 19.00da ve 12 Kasım saat 14.00de sahnelenecek. Oyun, Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilminin kaleme aldığı eseri konu alıyor.

ALTIN ÇAĞ OLARAK ANILAN DÖNEM: KEYKUBAD

Konyanın Türkiye Selçuklu Devletine başşehir oluşunun anlatıldığı Keykubad adlı tarih oyununun yazarlığını Taner Büyükarman, yönetmenliğini de Hüseyin Köroğlu üstleniyor. Altın Çağ olarak anılan Alaeddin Keykubat dönemi ve suikastların irdelendiği oyunu, 18 Kasım saat 19.00da, 19 Kasımda da saat 14.00 ve 19.00da sahnelenecek.

KAMYON GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRECEK

Dağın tepesinde bozulan bir kamyonet ve aniden gelen iki köylünün köylerinde tamirci olduğunu söylemesi üzerine umutla beklenen tamircinin anlatıldığı Kamyon adlı eser, toplumsal gerçekleri olduğu gibi değil ama geleneksel mizah anlayışı içinde tatlandırarak sahneye taşıyor. Mehmet Baydurun yazdığı Oktay Gürsoyun yöneteceği eser; 25 Kasım saat 19.00da, 26 Kasım saat 14.00 ile 19.00da oynanacak.

FARKLI YOL HİKAYELERİ SEVENLER İÇİN: MAVİ KUŞ

Özgür Kaymak tarafından oyunlaştırılan, yönetmenliğini Mustafa Uzmanın yaptığı oyunda; tren istasyonuna gitmek üzere kasabanın tek otobüsü Mavi Kuşta yolları kesişen toplumun farklı kesimlerinden yolcuların sürprizlerle dolu tuhaf yol hikayesi anlatılıyor. Mavi Kuş, 4 Kasım saat 19.00da, 5 Kasım saat 14.00 – 19.00 saatlerinde sahnelenecek.

ÇOCUKLAR İÇİN KÜÇÜK KARA BALIK VE PATİ KARDEŞLİĞİ

Şehir Tiyatrosunun çocuk oyunlarından Küçük Kara Balık ve Pati Kardeşliği de Kasım ayı içerisinde çocuklarla buluşacak. İranlı yazar Samed Behrengiye ait kitaptan uyarlanan Küçük Karabalık adlı oyun, annesi ile beraber bir derede yaşayan ve yaşadığı yerin dışındaki dünyayı merak ederek, uzun bir yolculuğa çıkan küçük bir balığın maceralarını konu ediliyor. Günay Ertekinin uyarladığı ve Çağatay Çiftçinin yöneteceği Küçük Kara Balık oyunu 1 ve 8 Kasım tarihlerinde saat 10.30 ve 13.30da sahneye konulacak.

Eyüp Toru tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Fatih Dinçerin üstlendiği Pati Kardeşliği adlı oyun da; artık kullanılmayan ıssız ve boş bir çocuk parkında yiyecek arayan kedilerin ve köpeklerin dostluklarını ve parkta onları istemeyen insanlara karşı dayanışmaları anlatılıyor. Oyun; 15 - 22 Kasım tarihlerinde saat 10.30 – 13.30 saatlerinde çocuklarla buluşacak.

BİLET SATIŞ NOKTALARI

Sanatseverler tiyatro biletlerini; Mevlana Kültür Merkezi, Selçuklu Kongre Merkezi, Konya Tren Garının karşısındaki Kültür A.Ş. Merkez Ofisi ile yine Belediye Yeraltı Çarşısı içerisindeki Kültür A.Ş. Satış Ofisi ve sehirtiyatrosu.konyakultur.com adresinden satın alabiliyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 71477

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
TOPLU ULAŞIMDA ÖRNEK ŞEHİR KONYA
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET
EREĞLİ AK PARTİ’DEN BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET