Kapat !
Ruhunu Gönlüne Secde Ettir

Ruhunu Gönlüne Secde Ettir

Gönül

Ruhunu Gönlüne Secde Ettir

Gökmen Uçak

2024-01-14 19:21:15

Ruhunu Gönlüne Secde ettir. Gönül Hakk'ın Hakikatinin Ortaya Çıktığı Yerdir.

Gönü, Allah'ın yeryüzündeki aynasıdır. Yeryüzü senin vücudundur. Gönül, Arş ve kürsi demektir. Arş kainatın kalbidir. Kalpte bizim alemimizin arşıdır. Gönül de Allah'ın tecellileri yansır. O aynaya baktığında Ruh kendinin aslını görür ve secde eder. Kabe'yi düşünün. Kabe'yi aradan çekerseniz kime secde ediyorsunuz? Meleklerin Âdeme secde etmesi gibi. Secde edilen bir kalıp bir ceset değil. Allah'ın tecelli ettiği gönül ve gönülde ortaya çıkan manevi hissiyat. İnsan gönül olduğu için Allah'ın sevgili mahluku olmuştur. Kainat bunun için yaratıldı. Allah da insan gönlünde, insan sesi şeklinde kelamı ile tecelli etti.

İnsan kendi değerinin hakikatini Allah'ın sesine kulak verdiği zaman anlar. Bu ses, dışarıda Kur'Ân ayetleri, içeride ise O'nun gönülde tecellileridir. Bu da vicdan dediğimiz haslettir. Hakk'ın hakikati işte bu tecellileridir. Mansur; Enel Hak derken bu hakikati anlamış ve tasdik etmiştir.

Zikir aslını anlamaktır. Bilinçli bir şekilde, irade ve düşünce ile. Bilinçli farkındalık işte budur. Kemale ermek demek; insanın mahreminde olan bütün manevi hünerlerin aslına varmak ve O asıl ile bulunmaktır. Bunun isimine de Mümin deriz. İnsan, Allah'ı ancak kendinde olan Allah ile bulabilir. Allah'tan Allah'a Allah ile seyretmek gerekir. Bu da aslını anlamak ve bu asıldaki hünerin farkına varmak ile olur. İşte o zaman ruhun gönlüne secde eder ve Hakk'ın hakikati ortaya çıkar.

Biz mekan aleminde yaşıyoruz. Fakar içimizde mekan olan cesette de kudret aleminden bir şey taşıyoruz. O da gönül işte.

Mutlak hakikat Allah'tır. Kainatta ne varsa O'ndan. Fakat O hiç bir şey değil. O'nu göremiyoruz. Zira O'nun dışında değiliz. Sır şu iç kelimede:

RahmÂN-Kur'ÂN-İns'ÂN

RahmÂN'ı ÂNlamak O'nu ÂNmaktır. İnsÂN'ı İnsÂN, İnsÂN yapar.

RahmÂN'dan gelen Kur'Ân'ı ve İns'ÂN'ı okuyÂN, İnsÂN her ÂN RahmÂN ile ve RahmÂN'dadır.

BİSMİLLAHİRRAHMÂNİRRAHİM

1-Er RahmÂN- RahmÂNolan Allah

2-Allemel KurÂN- Kur'ÂN'ı öğretendir.

3-Halekal İnsÂN- İnsanı yaratandır.

4-Allemehul Bey'ÂN- İnsana beyanı(anlamayı ve anlatmayı) öğretti.

Rahman Suresi 1-4 ayetler.

Gökmen UÇAK

Psikolojik Danışman-Yazar

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 52472

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
BAŞKAN ALTAY HACIVEYİSZADE CAMİİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
BAŞKAN ALTAY HACIVEYİSZADE CAMİİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
YANLIŞIM VARSA YANLIŞ DEYİN!...
YANLIŞIM VARSA YANLIŞ DEYİN!...