ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR

ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR

YENİDEN REFAH PARTİSİ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZKAN ÖZGÜVEN YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI

ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
2024-02-06 14:38:07

Ereğli basını ile bir araya gelen Özgüven projelerini bir ibir açıkladı

3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Sanayinin disipline edilmesi, Şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunulması,
Birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden sanayicilerin bir arada ve bir program dahilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanması,
Tarım alanlarının sanayide kullanılmasının disipline edilmesi,
Sağlıklı, ucuz, güvenilir bir altyapı ve ortak sosyal tesisler kurulması,
Müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesi,
OSBlerde nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak buralarda eğitim gören gençlerimizin istihdamını sağlamak amaçlarıyla, Meslek Lisesi bulunacaktır.
Sanayi sektöründe çalışan kadınlarımızın, çocuklarının eğitimi ve gelişimi için faaliyete bulunan OSBlerde kreş de bulunacaktır.

YENİ SANAYİ SİTESİ

Küçük Sanayi Sitesini Taşıma Projesi;
Ereğli İmar Planımızda KSS alanı, konut alanlar ile iç içe bulunması, ayrıca genişleme imkânı olmaması nedeni ile şu an şehrimizde Oto Galericiler Sitesi, Mermerciler Sitesi, Marangozlar Sitesi ve Depolama(Antrepo) alanı yeterli olmaması sebebiyle bu ihtiyaçlara cevap verecek YENİ SANAYİ SİTESİ yapacağız.

YENİ HAL PROJESİ

Yeni inşa edilecek olan hal kompleksi, uluslararası standartlarda, altyapı ve hijyen sorunu olmayan, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek, gelişmelere açık ve alan ihtiyacını karşılayabilecek. Mal giriş ve çıkışlarının, yükleme, depolama, satış vb. tüm hareketlerin en hızlı ve kontrollü yapılabilecek, mal indirme ve satış alanlarının farklı güzergahları kullanarak trafik oluşturmayacak, esnaf, idari personel ve tüm müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte sosyal tesisler ile donatılmış olması ön planda tutuluyor. Yeni Hal kompleksi inşaatını en hızlı şekilde hizmete alınmasını hedefliyoruz.

REFAH KART

Refah Kartta İyilik Var !

Bu kart ile ihtiyaç sahibi ve emekli vatandaşlarımızın, lise ve üniversite öğrencilerimizin yanında olacağız. Aylık 2000 -5000 TL yükleme yapılacaktır.

ANNE- BEBEK REFAH KARTI

Anne- Bebek Refah Kartı kapsamında dar gelirli ailelerin, anne ve bebeğinin ihtiyaç anında yanında olacağız, bebek bezi, mama, hastane çıkış kıyafetleri, biberon, emzik, ıslak mendil, bebek şampuanı ve maddi yardım yapacağız.

ESKİ SANAYİ SİTESİ ve BUĞDAY PAZAR ALANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

2014-2019 Belediye Başkanlığı dönemimizde projesini başlattığımız ancak devam ettirilmeyen projelerimizden biri olan; Eski sanayi sitesi ve Buğday Pazar Alanında bulunan mülk sahipleri ile anlaşmalar sağlanarak ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM projeleri hazırlanmış olup gerekli ihaleler yapılarak , atıl durumda olan şehir merkezinde kalmış bu bölge cazibe merkezi haline getirilecektir. 14,63 hektarlık bir alanda, 5 adet 9 katlı blok, 2 adet 10 katlı blok, 17 adet 7 katlı blok, 1 adet 3 katlı İş Merkezi, 2 adet 2 katlı yine ticaret alanı yapılacaktır.

90 DÜKKANLAR ve ESKİ ÖĞRETMEN EVİ KAPALI OTOPARK PROJESİ

2014-2019 Belediye Başkanlığı dönemimizde projesini başlattığımız ancak devam ettirilmeyen projelerimizden biri olan; Şehir merkezindeki 90 dükkanlar olarak bilinen alanda, işyeri sahipleri ile anlaşma sağlanarak '' KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ'' kapsamında değerlendirilerek katlı otopark ve ticaret merkezi olarak düzenleme yapılacaktır.

Ayrıca yine projesini bizim başlattığımız eski Öğretmenevi ‘nin yer aldığı alanda, 3 adet bodrum kattan KAPALI OTOPARK yapılacaktır.

GES PROJESİ

2014-2019 Belediye Başkanlığı dönemimizde yaptığımız 1 MW'lık Güneş Enerjisi Santralı'nı (GES) tamamladık. 1000 konutun enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki GES, Ereğli Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yaklaşık 6 buçuk milyon maliyetle kurulmuştur. Ayrıca GES projesi, bölgedeki belediyeler arasında ilk olma özelliği de taşıyor. Bu GES Projemize ilave olarak yeni santraller kuracağız. Güneşin potansiyelinden yararlandığınızda; bir yandan santral yatırımı ile gelecek tasarruftan maddi olarak fayda sağlarken, bir yandan da sürdürülebilir bir dünya için büyük bir katkı sağlamış olacağız.

LOJİSTİK MERKEZİ

Ulukışlada yaklaşık 5.000 hektarlık alanlara kurulacak Lojistik Merkez, yük taşımacılığında karayolu, demiryolu, havayolu ve deniz yolunun birbirleriyle entegre edilmesiyle taşıma ve işgücü maliyetini azaltan, hızlı ve güvenilir taşıma imkanları sunan alanlardır.

Ulukışlada kurulan bu LOJİSTİK MERKEZE yakın bir konumda, Ereğli sınırlarımız içinde LOJİSTİK MERKEZ kurulacaktır. Bölgemizde ekonomik, sosyal ve çevresel faydaları olmakla beraber, öncelikle istihdama çok önemli faydası olacaktır.

BELDELERE BELEDİYE HİZMET MERKEZİ

Büyükşehir yasasından önce belediye olan büyük kırsal mahallelerimize ( Zengen, Belkaya, Aziziye, v.b. ) BELEDİYE HİZMET MERKEZİ kurulacaktır. Acil ihtiyaçları karşılamak üzere personel istihdam edilerek, kepçe ve kamyon gibi ekipmanlar ile mahallemizin ihtiyaçları kısa zamanda çözüm bulacaktır.

BÜYÜK KIRSAL MAHALLELERİMİZE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS

Halkımızın sosyal anlamda kullanabileceği Köy Konakları ve çok amaçlı sosyal tesisler (Düğün salonu ve taziye evi ) yapılacaktır. Gençlerimiz için spor sahaları, çocuklarımızın oynayacağı oyun parkları ile bu bölgeleri mahalle konumuna getirilerek ihtiyaç duyulan refah seviyesi sağlanacaktır.

SOKAK HAYVANLARI ISLAH ve REHABİLİTASYON MERKEZİ

Sokak hayvanları için barınmadan tedaviye kadar pek çok hizmeti hayata geçireceğimiz REHABİLİTASYON MERKEZİ kuracağız. Veteriner Hekimler iş birliğiyle sokak hayvanlarına yönelik projeler üreterek, sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırarak belirlenen lokasyonlarda otomatik suluklar ve beslenme odakları yerleştireceğiz.

SİNEMA SALONLARI AÇILIYOR !

Ereğlide Park Site AVM bünyesinde bulunan sinemamız pandemi döneminde kapatılmış olup, sonrasında açılması için bir çaba gösterilmemiştir. Sinemamızı tekrar açacağız ve bu aktiviteden öğrencilerimizin ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız.

BELEDİYE FİDANLIĞI

Gelecek nesillere yeşil bir Ereğli bırakmak için, tüm park ve bahçelerimizde, yol refüj alanlarımızda kullanacağımız tüm bitki ve ağaçları kendi seramız ve fidanlığımızda yetiştireceğiz. Heryıl Ereğlimizin nüfus sayısı kadar ağaç yetiştirip, halkımızla beraber ağaçlarımızı toprakla buluşturacağız.

SÜMERBANK ŞEHİR MÜZESİ

Sümerbank tekstil fabrikası 1937 yılında inşa edilmiş olup, hızla yok olmaya yüz tutmuş sanayi mirasına sahip çıkmak adına, Sümerbank Şehir Müzesi; sanayi tesislerinin kültür mekânlarına çevrilmesi konusunda en iyi örnek olacaktır. Müze ortamında yaşatılması projemiz, Sümerbankın yeniden yaşamla buluşmasının sağlayacaktır. Sümerbank tesisleri içinde korunan tüm koleksiyon malzemeleri gözden geçirilerek, makine parkı üretim akışına göre sergi alanı düzenlenecek, fabrikada yıllarca kumaş üretimini sağlayan makine ekipmanı, yüzlerce fotoğraf ve obje canlandırılarak, Sümerbank Tekstil Sanayi Müzesini oluşturacağız.

ETÜD MERKEZİ

Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek Etüd Merkezi, bölge öğrencilerimizin buluşma noktası haline gelecektir. Kültürden sanata, spordan eğitime kadar geniş bir yelpazede aktivitelerin yer aldığı merkezlerde, gençlerinilgi ve yeteneklerine uygun atölye çalışmaları, kurslar ve etkinlikler düzenlenecektir.

HALK EKMEK BÜFELERİ

En temel gıda ürünlerinden biri olan ekmeğe Ereğli halkının ucuz, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde erişebilmesi için HALK EKMEK BÜFELERİ kurulacaktır.

Fırıncılarımızla beraber üreteceğimiz ekmeklerimizi büfelerde satışa sunularak insan sağlığına en uygun ekmek ve unlu mamulleri ekonomik şekilde Ereğlilerin hizmetinde olacaktır.

HANIMLAR SEMT LOKALİ

Hanımlarımıza mahallerimizde kuracağımız buluşma noktalarında, YÖRESEL MUTFAK, KADIN KOOPERATİFLERİ, EL SANATLARI EĞİTİMLERİ ile sosyal ve ekonomik değerler katmalarını sağlayacağız.

Hanımlar Semt Lokallerimizde, Oyun Odaları, Oyuncak Kütüphaneleri, Mahalle Anneliği vb.) gibi konularda faaliyette bulunacaktır.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM ve DOĞA-EKOLOJİ PARKI ve ÇOCUK-EBEVEYN OKULU

Ereğli TOKİ bölgemizde planlanan trafik park projemizde; okul öncesi ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı verirken, çocuk oyun alanları ve ailelerin yürüyüş yapabilecekleri alanlar oluşturacağız.

Doğa ve Ekoloji Okulu; doğayla ilişki kurmayı, doğaya erişimi, bir arada yaşama kültürünü, sürdürebilirliği, yerel ekosistemi tanımayı, mekanı tanımayı ve mekan bilincini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Ebeveynlerin çocukları ile oynamaları, konuşmaları, kurduğu ilişkide takdir, sevgi, ilgi, önemsenme duygusu ne kadar çok olursa çocuklarınız mutlu, sevebilen ve üretebilen yetişkinler olarak büyüyeceklerdir.

AVRUPA ve ULUSAL PROJE ETÜD MERKEZİ

İlçemizde, belediyemiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte yürüteceğimiz projelerin başvuruları ve süreç yönetimi ile başarılı projeleri Şehrimize kazandıracağız.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÖĞLE YEMEĞİ

Belediyemize ait sosyal tesislerde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği imkanı sağlanacaktır. Öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hem çocuklarını Ereğliye gönderen ailelerimizin gözü arkada kalmayacak hem de öğrencilerimiz belediyemizin bu hizmetinden yararlanacak.

KADIN, ENGELLİ, GENÇLİK, ÇOCUK MECLİSLERİ

Kadınların, Gençlerin, Engellilerin ve Çocukların kent yönetiminde, karar alma mekanizmalarında, sosyal yaşamda rol almasını ve temsil edilmesini, vatandaşlarımız arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmayı amaçlar. Engellilerin ihtiyaçlarının karşılandığı, sosyal destek mekanizmaları ve hizmetlere erişimlerini garantileyen, sorunlara kendi önerileri başta olmak üzere çözümler üreten, karar mekanizmalarında daha çok engellinin yer aldığı Engelsiz Ereğli oluşumuna katkıda bulunmayı amaçlar.

ENGELLİ İŞ ATÖLYELERİ ve ENGELLİ AİLELERİ SOSYAL TESİSİ

Engelliler İş Atölyesinin 16-35 yaş aralığındaki engellilere yönelik ücretsiz olarak verilen kurslar, engelli bireylere mesleki hayata adım atmaları konusunda destek olmanın yanı sıra sosyal hayata katılımlarını da sağlanacaktır. Engelliler İş Atölyesinde; dekoratif ahşap boyama ve süsleme, takı tasarımı, kuyumculuk, nikâh şekeri yapımı, keçe yapımı, deri çiçek yapımı, kumaş boyama, keçe çanta yapımı, kukla yapımı, kurdele nakışı, üç boyutlu şekillendirme, okuma-yazma, ritim ve müzik atölyeleri yer alacaktır.

GÜNDÜZ YAŞLI BAKIM ve FİZİK TEDAVİ MERKEZİ

65 yaş üzeri büyüklerimizi kendi taleplerine göre evlerinden alıp misafir edeceğiz. Gündüz Yaşlı Bakım Merkezi'nde düzenlenen eğitici programlar, yapılan boyama, hamur işi, el işi gibi sosyal aktivite çalışmaları ile büyüklerimizin kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacağız.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında uzman kişiler ile Ereğli Belediyemiz işbirliği ile merkezimizde hastalarımıza ücretsiz hizmet sunulacaktır.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE AİLE DESTEK MERKEZİ

Genç nüfusa sahip bir ülke olmamızla birlikte maalesef yaşadıkları bedensel ve ruhsal değişiklikler, anne babanın yaşamını yönlendirmeye çalışması, içinde bulunduğu çevreden yansıyan baskı, telkin ve tehditler, kötü çevre ve arkadaş ilişkileri, toplumsal ve kültürel değer yargıları, teknolojik gelişmeler, bilgisayar, internet ve sosyal medyanın kötü amaçlarla kullanılması gençlerimizi çepeçevre kuşatan tehditlere örnektir.

Gençliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden en önemli konulardan birisi şüphesiz ki çeşitli bağımlılıkların artması ve giderek yaygınlaşmasıdır. Sigara, bilgisayar, cep telefonu kullanımı bağımlılık araçları olsa da bunların içinde en yıkıcı olanı uyuşturucu kullanımıdır. Öyle ki uyuşturucuya başlama yaşı 15- 24 seviyelerinde olup, bu yaş giderek düşmektedir.

Bu sebeple Ereğli'de tüm kamu kurum ve kuruluşları, Üniversiteler ile sivil toplum örgütü ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılan çalışma neticesinde bağımlılıkla mücadeleyle ilgili ilçemizde eylem planı hazırlayarak bu plan çerçevesinde Kaymakamlığımız nezdindehareket edeceğiz ve projeler üreteceğiz.

GENÇLİK DİJİTAL TEKNOLOJİ OFİSİ

Gençler için yapacağımız bu projede, dijital teknolojilerin kullanımı ve gelişimi hakkında güncel ve önemli bilgiler edinecekler, Yapay zekâ, siber güvenlik, akıllı şehir ve girişimcilik dersleri alarak, alanında uzman kişilerle buluşacaklar.

EREĞLİ BELEDİYE KONSERVATUARI

Ereğli Belediye Konservatuarı, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koro ve resim branşlarında, Ereğlinin dinamik yapısına uygun olarak büyüyerek pek çok kursiyerin eğitim aldığı bir okul haline gelecektir. Konservatuarımızın genel amacı; Ereğlinin kültür, sanat ve sosyal hayatını canlandırmak ve geliştirmektir.
Konservatuarımızda çeşitli branşta (Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, ud, ney, keman, bağlama, gitar, piyano, yan flüt, kanun, klarnet, bateri, şan, tiyatro, resim, Güzel Sanatlara Hazırlık Resim-Müzik, Türk Halk Müziği Kent ve Türk Sanat Müziği Kent Korosu ) kurslar düzenlenecektir.

ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR
ÖZGÜVENİN PROJELERİ BUNLAR

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 43718

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI