İŞİNSANI İSAK ÜNLÜ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM DEDİ

İŞİNSANI İSAK ÜNLÜ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM DEDİ

DSYB BAŞKANI YILDIZ İLE İŞİNSANI ÜNLÜ ARASINDA TARTIŞMA BÜYÜYOR

İŞİNSANI İSAK ÜNLÜ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM DEDİ
2024-05-28 10:25:20

Birleşim Ünlü Süt Firması kurucularından İsak Ünlü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız arasında mahkemeye intikal ettiği iddia edilen tartışmalar yaşanıyor.

Dün gazetemizde yer alan Başkan Edip Yıldızın açıklamasına bugün İşinsanı İsak Ünlü Kıymetli Üretici Kardeşlerim başlığı altında bir metin yayınladı.

İşte o yazı:

Doğduğumuz günden beri üreticiyiz. Hem Ereğlide hem Konyada hem de Türkiyenin birçok şehrinde sektörümüz ailemizi ve yaptığımız işlerimiz çok iyi bilinir. Hayatımda hiçbir zaman yanlışa doğru demedim ve bütün mücadelelimi de açıktan yaptım.

Son dönemde kamuoyunu meşgul eden Damızlık Birliği Başkanı Edip Yıldızla alakalı gelişmeleri yakından takip ediyorum ve kendim de bu kurumun üyesi olduğum için konuyu derinlemesine araştırdım. Araştırmam neticesinde konuşulanlarının doğru olduğunu hatta fazlası bile olduğunu belgelerle teyit ettim.

Belki Konyanın farklı ilçelerinde bulunan üreticilerimiz kurum başkanını yakından tanımayabilir ancak uzun zamandır Edip Yıldız hakkında ilçemizde çok fazla konuşulmaya başlanmıştı. Sessiz kaldıkça konunun daha kötü bir çıkmaza doğru gittiğini gördüğüm için tüm bu iddiaları yargıya taşımaya karar verdim. Çünkü geçmişte Ereğlimiz Süt Birliğinde yaşananlardan oldukça çok zarar görmüştü. Yeniden bu ve buna benzer hadiseler yaşanmaması için zulme dur demek için kollarımızı sıvadık.

Aslında beni bu noktaya getiren en önemli hadiselerden biri Edip Yıldızın benim işletmeme gelip ihtiyacım olmadığı halde bana İstersen Damızlık birliğinden hesabına 20 Milyon TL aktarabilirim demesiyle başladı. Şahitlerimin huzurunda vermiş olduğu bu teklif beni oldukça düşündürdü ve kendisine sen kimin parasını kime veriyorsun dedim. Sonrasın da şunu öğrendim ki Edip Yıldız 10 bin üyesi bulunan Damızlık birliğimizi kendi işletmesi gibi kullanmaya başlamış. Konya merkezde bulunan 3 müteahhitle anlaşarak sütü direkt fabrikalara satmak yerine bunları aracı olarak kullanarak satarak üreticinin alın terini birkaç müteahhite peşkeş çekiyor. Edip Yıldız bir takım müteahhitlerle iş birliği içerisinde çalışıp üreticiyi satmaktadır. Farklı bir yapılanmanın taktiklerinden o kadar etkilenmiş olacak ki benim ortağımı hatta çalışanlarımı bile el altından yönetmeye çalışmıştır. Birliği nasıl kendi şirketi gibi yönettiği ve hatta herşeyi kendine mübah gören başkanın bu psikolojisi açıklamasına da yansımıştır. Makam aracına harcanan rakamı gözünde küçümsemiştir ancak bizim asıl tepkimiz o aracı aynı zamanda alkollü ve gayri meşru ilişkiler içerisinde Ereğli sokaklarında peşine taktığı polislerden kaçarken de kullandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugünkü açıklamasıyla kamuoyunu aydınlatmak yerine yaptıklarını manipüle etmek uğruna hakikatlerden uzaklaşarak aldığı evin 180 bin lira olduğunu belirtmiştir. 2015 yılında 180 bin lira olan ev şu an kaç milyon liradır? Yönetimin kullanımına bu kadar büyük meblalı bir evin sunulması diğer tarafta ise üreticilerin süt paralarının daha geç ödenirken bu şekilde ki bir uygulamanın yapılması ne kadar doğrudur?

Başkan, birliğin kasasından bakanlık personellerine verdiğin avantalarla bahsettiğin dosyayı kapattığını düşünebilirsin ancak örtülü ödenek adı altında müteahhitlerden topladığın gayri resmi paraların belgeleri şuan da savcının önünde hiç tedirgin olma adalet mutlaka tecelli edecektir.

Değerli üreticilerim yukarıda bahsettiğimiz buz dağının görünen yüzüdür. Üreticimiz adına konun takipçisi olup hukuki süreci başlattığımızı yeniden belirterek Başkanın kamuyonu yanıltmaya çalışacak açıklaması gelmesi durumunda da bilgi ve belgelerimizi buradan da paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 46852

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI