CHP Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, parti yönetimi ve belediye meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği köy gezilerini Aşağı Göndelen köyü ile sürdürdü. Aşağı Göndelen Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Yönetimi, halkın sorunlarını dinledi ve sorunlarla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılacağını söylediler.
Cumhuriyet Halk Partisinin, vatandaşın ayağına sadece seçimlerde giden bir siyasi parti olmadığına dikkat çeken İlçe Başkanı Veysel Gönülal, Sizlerin sıkıntılarını dinlemeye geldik. Sıkıntılarınızın giderilmesinde, sorunların ortadan kaldırılmasında üzerimize düşen çalışmaları başlatacağız ve takipçisi olacağız dedi.
-TAŞRA MAHALLELERDE BÜYÜKŞEHİR YASASI MAĞDURİYETİ YAŞANIYOR-
Yaşadıkları sorunları CHP yönetimi ile paylaşan Aşağı Göndelen mahallesi sakinleri, büyükşehir yasasından mağdur olduklarını söylediler ve köy statülerinin geri verilmesini istediler. Büyükşehir merkez mahallelerinde ne varsa taşra mahallelerde de o olacak diye söz vermişlerdi ama bizim ne kanalizasyonumuz var ne kaldırımımız var. Çocuklarımız sabah okula giderken tertemiz gidiyorlar, gelirken çamur içinde geliyorlar. Yollarımız sokaklarımız diz boyu çamur oluyor. Muhtarlarımız büyükşehir belediye başkanına ulaşamıyorlar. Eline bir mektup tutuşturup da derdimizi anlatabilirsek ona bile seviniyoruz dediler.
-NE SİYASİLERİNNE DE ÇİFÇİ KURULUŞLARININ HALKTAN HABERİ VAR-
Seçim dönelerinde oy istemek için kapı kapı gezen siyasetçilerin, seçimden sonra gelmeye tenezzül bile etmediklerinden de yakınan Aşağı Göndelen mahallesi sakinleri, Milletvekili seçim sürecinde de gelmedi seçimden sonra da gelmedi. Belediye başkanının yüzünü seçimden bu yana görmedik. Oy istemek için çıkıp geldiler ama seçimden sonra bir kere bile gelmediler. Belediyeden hizmet alamıyoruz dediler.
Çiftçiler olarak çok zorda kaldıklarını da ifade eden vatandaşlar, Ekim yapmaktan vazgeçmiş durumdayız. Sulama borçlarımızı dahi ödeyemedik. Tarımsal sulama borçlarımızı kredi çekerek ödedik. Şimdi de o kredinin faizlerini ödemeye çalışıyoruz. Çiftçinin sorunlarını gidermesi gereken çiftçi kuruluşları siyaset peşinde. Çiftçi kuruluşunun partisi olmaz ama Ereğlideki çiftçi kuruluşları, çiftçi odaları partizanlık yapıyor. Temel görevi, çiftçilerin sorunlarını iktidar partisine iletmek olan çiftçi odaları, iktidar partisi içerisinde yükselebilme telaşı ile bu görevlerini yerine getiremiyorlar dediler.
-PANCARDA KOTA CEZALARI GELİYOR, NE ZİRAAT ODASI NE DE PANKOBİRLİK SESİMİZİ DUYMUYORLAR-
2019 yılı pancar kotasının, iklimsel şartlar ve kuraklık nedeni ile tamamlayamadıklarını ve eksik kotalar nedeni ile ceza ödediklerini de söyleyen vatandaşlar, Pancar avansları dağıtılmadan bu kota sorunu çözülmesi gerekiyor. Ne Ziraat Odası ne de PANKOBİRLİK bu konu ile ilgilenmiyor dediler.