​Konya’da “Güle Oynaya Cami Gel” Projesi ile Camiler Cıvıl Cıvıl

Başkan Altay: “Amacımız Çocukların Camiyle, Namazla Tanışmasını Sağlamak”


​Konya’da “Güle Oynaya Cami Gel” Projesi ile Camiler Cıvıl Cıvıl

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde 2016 doğumlu 13 bin çocuğun kayıt yaptırdığı Güle Oynaya Camiye Gel projesi kapsamında Meram Sultan Alparslan Camisinde sabah namazında çocuklarla bir araya geldi. Başkan Altay, Asıl amacımız camiyi merkeze alan bir medeniyetin çocukları olarak çocukların camiyle, cemaatle, namazla tanışmasını sağlamak. Aslında bisiklet bu işin aracı. Bugüne kadar 91 bin bisikleti çocuklarımızla buluşturduk. İnşallah bu yıl da 2016 doğumlu çocuklarımızla programımıza başladık. 13 bin çocuğumuzun katılmasını planlıyoruz. Bu vesileyle 100 binden fazla çocuğumuza ulaşmış olacağız. Bu da Konyanın bereketi. Ailelere, anne-babalara teşekkür ediyorum dedi. Konya İl Müftüsü Ali Öge, Başkan Altaya teşekkür ederek, Cami merkezli bir medeniyetin evlatlarıyız biz. Bunun geliştirilmesi için de her türlü faaliyeti icra ediyoruz diye konuştu.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyada çocukların her yıl heyecanla beklediği Güle Oynaya Camiye Gel projesi kapsamında çocukların sabah namazı coşkusuna ortak oldu.

Meram Sultan Alparslan Camiindeki proje başlangıç programında çocuklarla sabah namazında bir araya gelen Başkan Altay, birçok iş yaptıklarını ama en çok keyif aldıkları işin Güle Oynaya Camiye Gel programı olduğunu vurguladı.

100 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞUMUZA ULAŞMIŞ OLACAĞIZ

Çocukların ailelerle cıvıl cıvıl bir yaz geçireceği güzel bir başlangıç yaptığını ifade eden Başkan Altay, Proje 2018 yılında başlamıştı. Bugüne kadar 91 bin bisikletimizi çocuklarımızla buluşturduk. İnşallah bu yıl da 2016 doğumlu çocuklarımızla programımıza başladık. İnşallah 13 bin çocuğumuzun katılmasını planlıyoruz. Bu vesileyle 100 binden fazla çocuğumuza ulaşmış olacağız. Tabi bu da Konyanın bereketi. Bilmiyorum başka şehirlerde yapsanız bu kadar büyük katılım olur mu? Onun için ben ailelere, anne babalara teşekkür ediyorum. Özellikle annelere teşekkür ediyorum. Sabahın bu saatinde çocuklarıyla birlikte camilerimizde buluşuyoruz diye konuştu.

BİLİYORUZ Kİ EN BÜYÜK HEDİYE RABBİMİZ KATINDA OLANDIR

Amaçlarının çocukları camiyle tanıştırmak olduğuna değinen Başkan Altay, şunları söyledi:

Asıl amacımız camiyi merkeze alan bir medeniyetin çocukları olarak tekrar camiyi merkeze almak, komşuluk ilişkilerini geliştirmek, çocukların camiyle, cemaatle, namazla tanışmasını sağlamak. Aslında bisiklet bu işin aracı. Biliyoruz ki en büyük hediye Rabbimiz katında olandır. Çocukların zihninde hep bir hatıra olarak kalacak. Ne zaman bir bisiklet görseler, ne zaman camiye gelseler, diyecekler ki ‘babamla, annemle mahallemizin camisine gelmiştik, ilk namazımı burada kılmıştım. Tabi bir taraftan da zor. 40 gün hakikaten uzun bir süre. Ama görüyoruz ki çocuklarımızın yüzde 90ınından fazlası bunu tamamlıyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir tevafuk da oldu. Bugün programımıza Sultan Alparslan Camisinden başladık. 1071de ecdadımızın bu toprakları vatan etmek için Malazgirt Zaferiyle çıktığı yolda bugün biz de inşallah memleketimiz için imanlı nesillerin yetişmesine, vatanını, milletini seven, ailesine faydalı nesiller yetişmesine bir kapı açmış olacağız.

İNŞALLAH BU YIL DA PROGRAMI BAŞARIYLA NİHAYETE ERDİRMİŞ OLACAĞIZ

Projede İl Müftüsü Ali Ögenin, ilçe müftülerinin ve imam hatiplerin de çok büyük emeği olduğunu kaydeden Başkan Altay, Ben onlara da çok teşekkür ediyorum. 31 ilçemizin tamamında imam hatibi olan bütün camilerimizde az ya da çok bu programı kesintisiz bir şekilde bila bedel uyguluyorlar. Cemaatimizin daim olmasını temenni ediyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. İnşallah bu yıl da programı başarıyla nihayete erdirmiş olacağız sözleriyle konuşmasını tamamladı.

3 BİN 500 CAMİMİZDE BU UYGULAMAYI KESİNTİSİZ DEVAM ETTİRİYORUZ

Konya İl Müftüsü Ali Öge de Başkan Altaya teşekkür ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

Cami merkezli medeniyetin evlatlarıyız biz. Bunun geliştirilmesi için her türlü faaliyeti icra ediyoruz. Başkanımız ‘Güle Oynaya Camiye Gel projesi ile çocuklarımıza müjde verdi. 3 bin 500 camimizde bu uygulamayı kesintisiz devam ettiriyoruz. Camimize gelen her cemaatimiz, her yavrumuz bizim için kıymetlidir, değerlidir. Her sene cemaatimize belli sayıda yeni genci kazandırıyoruz elhamdülillah. Bunun da yolunun bu şekilde faaliyetler olduğunu biliyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, Cenab-ı Hak işlerine güçlerine kolaylıklar ihsan eylesin, akıbetlerini hayır eylesin, bunları cennet vesilesi eylesin hepimiz için. Kıymetli cami imamlarımız, görevlilerimiz, Kuran Kursu hocalarımız da burada gayret sarf ediyor. İlçe müftülüklerimizle beraber biz onlara da bu noktada gerekli hassasiyetleri söylüyor ve teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

Konyada Yaz Kuran kurslarına da 100 binin üzerinde öğrencinin katıldığını kaydeden İl Müftüsü Öge, Yaz Kuran Kursu öğrencilerine verdiği destek için de Başkan Altaya teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Güle Oynaya Camiye Gel Projesi kapsamında 30 Haziran-18 Ağustos tarihleri arasında en az 40 gün sabah namazına camiye giden 2016 doğumlu çocuklara bisiklet hediye edilecek.