​NEÜ, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Ağırladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Ağırladı


​NEÜ, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Ağırladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, Erciyes Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Kapsül Teknoloji Platformu paydaşlığında, 3. Havacılık Öğrencileri Sempozyumu (HAVÖS 2025) gerçekleştirildi.

Lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrencilerin; uçak mühendisliği, uzay ve uydu mühendisliği, havacılık yönetimi, havacılık elektrik ve elektroniği ile uçak bakım ve onarım alanlarında çalışmalarını sundukları; bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini paylaştıkları 3. Havacılık Öğrencileri Sempozyumunun açılış töreni NEÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Programa; NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dilmeç, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Havvanur Uçbeyiay, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bugün Sempozyuma Katılan Gençler, Yarın Savunma Sanayisinde Görevler Alacak

Sempozyumun açılışında konuşan NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Murat Dilmeç, ilk ikisinin pandemi sebebiyle online olarak yapıldığı sempozyumun üçüncüsünün yüz yüze gerçekleştirilmesinden dolayı önem arz ettiğini ve katılımcılarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Ülkemiz, savunma sanayisinde atılan kararlı adımlarla dışa bağımlılığını her geçen gün azaltmaktadır. Yerli ve milli teknoloji hamleleriyle de bölgede güç sahibi ülke konumundadır. Bugün burada katılımcı olan gençlerimiz de bu gücün oluşmasında payı olan kurum ve kuruluşlarda görevler alacaklar. Türkiyenin farklı noktalarından öğrencilerimiz sunumlarını yapacaklar. Verimli bir program olmasını temenni ediyorum dedi.

Sempozyumda Sunulan Her Proje, Havacılık Sektörünün İlerlemesine Katkı Sağlayacaktır

Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz ise, Konyamızın bereketli topraklarında, havacılık tutkusunun kalbinde 3. Havacılık Öğrencileri Sempozyumunun açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz. Gökyüzüne olan tutkumuzun bizi bir araya getirdiği bu anlamlı etkinlikte, havacılık sektörünün geleceğine ışık tutacak değerli fikirlerin ve projelerin paylaşılacağına inanıyorum. HAVÖS çatısı altında toplanan değerli öğrenciler, havacılık alanında edindiğiniz bilgi birikimi ve yenilikçi bakış açınızla sektörünüze taze bir soluk getireceksiniz. Konya, tarihi boyunca uzayın büyüsüne kapılmış, gökyüzüyle kurduğu derin bağ ile bilinen bir şehirdir. Karatay Medresesinden başlayıp Selçuklunun kartalları, ilk uçuş deneyimleri ve bugün

modern havacılık sanayimizin önemli bir merkezi olması bu şehrin havacılıkla olan kadim ilişkisini gözler önüne sermektedir. Bu sempozyum, sadece akademik sunumların yapıldığı bir platform olmanın ötesinde, havacılık sektöründe emek verenlerle siz değerli öğrencilerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabileceği, yeni iş birliklerinin kurulabileceği ve geleceğe yönelik vizyonların şekillendirilebileceği bir ortam sunmayı hedeflemektedir. Burada sunulacak her bir fikir ve her bir proje, havacılık sektörünün daha güvenli, sürdürülebilir ve yenilikçi bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlayacaktır. HAVÖS 2025in, tüm katılımcılar için ufuk açıcı, ilham verici ve verimli bir etkinlik olmasını diliyor, sempozyumun başarılı geçmesini temenni ediyorum ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sırasıyla; Erciyes Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Fethi Candan ‘Sürü İHA Sistemlerinde Yol Planlama, Navigasyon ve Kontrol, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Konar ise ‘Aviyonik Sistemler konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Açılış programı sonrasında oturumlara geçildi. İki gün boyunca farklı salonlarda yapılan 6 oturum ve workshoplarla tamamlanan sempozyumda, uydu teknolojilerinden hava-uzay aracı tasarımına, uçuş dinamiği ve kontrolünden hava-uzay itki sistemlerine kadar havacılıkla ilgili önemli birçok konuda sunumlar gerçekleştirildi.