Kapat !
EREĞLİ’DE İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA SEZONU BAŞLADI

EREĞLİ’DE İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA SEZONU BAŞLADI

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün Sığır Cinsi Hayvanlarda İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyasının Hareketli Geçmesi Bekleniyor

EREĞLİ’DE İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA SEZONU BAŞLADI
2023-03-01 11:45:38

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Aydın Sarıca, Sığır Cinsi Hayvanlarda İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyasının başladığını duyurdu.

Hayvan ve hayvansal ürünlerden insanlara geçen (zoonoz) hastalıklar nedeniyle toplum sağlığı ciddi olarak tehdit altında kalabilmekte, hayvan sağlığının güvence altına alınamadığı bir ortamda da insan sağlığını korumak ve gıda güvenilirliğini temin etmek mümkün olmamaktadır.

Sarıca yaptığı açıklamada, Bu kampanya kapsamda, hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması amacıyla Bakanlığımızca Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı yürütülmekte olup, söz konusu program kapsamında Şap, Sığır Brusellozu, Koyun Keçi Brusellozu, Şarbon, Koyun Keçi Çiçek, Koyun Keçi Vebası, Mavidil, Kuduz ve Sığırların Nodüler Ekzantemi hastalıklarına karşı koruma amaçlı yoğun bir şekilde aşılama çalışmaları gerçekleştirilmektedir dedi.

Sarıca açıklamasının devamında, Hayvan sağlığı açısından önemli olan ve düzenli bir şekilde aşılama yöntemi ile mücadele edilebilen hastalıklardan biri de Şap Hastalığıdır. Şap Hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır ibaresini kullandı.

KAMPANYANIN SÜRESİ VAR

İlçe Müdürü Sarıca, İlçe Müdürlüğümüzce Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2023 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı doğrultusunda 2023 yılı ilkbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası 13 Şubat 2023 tarihinde başlamış olup 28 Nisan 2023 tarihinde sona erecektir. Müdürlüğümüzce bu kampanya döneminde ilçemizde 170.000 baş sığır cinsi hayvanın tamamının aşılanması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda hafta sonları da dahil fedakarca çalışan Müdürlüğümüz sağlık personellerine kolaylık ve başarı dileklerimi iletir, hayvan yetiştiricilerimizden de kampanya dönemi içerisinde hayvanlarının aşılatılması hususunda gerekli duyarlılığı göstermelerini rica ederim.

Yetiştiricilerimize bereketli kazançlar dilerim diyerek açıklamasını sonlandırdı.

#EreğliİlçeTarım

#AhmetAydınSarıca

#Şap

#zoonoz

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 33998

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI