EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI

EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI

Huseyin Mutlu Akpınar : Ereğli siyasetinde babamın izi devam ediyor

EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI
2024-03-15 11:39:15

Huseyin Mutlu Akpınar : "Ereğli siyasetinde babamın izi devam ediyor"
Nejat Türktaş : " Anısını yaşatacağız"
Umut Akpınar : "Dayıma layık bir Belediye Başkanı olacağım"
Ereğli'de iki dönem belediye başkanlığı yapan Kenan Akpınar vefatının 10. yılında mezarı başında dualarla anıldı. Törende konuşan CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Umut Akpınar, dayısı Kenan Akpınar'a layık bir Belediye Başkanı olacağını vurgulayarak, "Ben buradan şu sözü veriyorum rahat uyu dayı, yerinde rahat uyu, senden aldığımız bayrağı çok daha ileriye götüreceğiz. Bu şehre herkesi kucaklayarak hizmet edeceğiz "
Kenan Akpınar'ın Göztepe mezarlığındaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine akrabaları ve aile fertleri ile birlikte CHP İlçe Başkanı Nejat Türktaş, Karapınar eski Belediye Başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, CHP geçmiş dönem milletvekili adayı iş insanı Halil Ercan'ın yanısıra çok sayıda Ereğlili katıldı.
Törende okunan duaların ardından bir konuşma yapan Kenan Akpınar'ın oğlu Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sözlerine katılanlara teşekkür ederek başladı. Babasının siyasi kimliği olmasına karşın herkesi kucakladığını ve herkesle bir araya geldiğini vurgulayan Akpınar, " Bugün her görüşten insan anmaya geliyor. Çünkü Kenan Akpınar gerçekten farklı bir insandı. Önemli olan onun yolunda gidebilmek, ondan öğrendiğimiz birçok şeyi hayata sunabilmek dedi.
Akpınar, babasının izlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Keşke bugünleri görebilseydi, keşke benim belediye başkanlığımı görseydi.
Onun yetiştirdiği insanlar var
mesela 2019 yılında Bülent Ecevit Tatlıdil belediye başkan adayıydı.
O da rahmetli babamla beraber çalıştı.
Sonra Halil Ercan. Evladı gibiydi onunla beraber çalıştı, milletvekili adayı oldu.
Şimdi yeğeni belediye başkan adayı.
İnşallah belediye başkanı olacak, 18 gün sonra inşallah mazbatasını aldığında ben de geleceğim. Hem rahmetli annesinin
babasının kabrine gideceğiz hem de dayısının kabrine geleceğiz.
Bugün sokakta gezdiği zaman da dayısını onurla anlatabiliyor. İşte burası dayımın yaptığı yer diye" diye konuştu. Akpınar, sözlerine şöyle devam etti:
"Ben aslanlar gibi Anadolu Ereğli'sinin çocuğuyum. Topraklarıma sahip çıktım,
haramzade olmadım. O haramzadelik yapanlara da Allah katında yüreğinden geçenleri verir.
Ereğli halkının özelliği hiç kimseye düşmanca yaklaşmaması sonuçta biz biriz hepimiz hizmet etmek için uğraşıyoruz.
Umarım bu birlik ve beraberlik bu süreçte de devam eder.
Kavga kültürüyle değil de hizmet kültürüyle hareket ederiz.
BİZ MAHALLE DEĞİLİZ.
Ben umuyorum Ereğli'nin kaderi bir an önce değişir ve Ereğli'nin üzerinde bu oynanan oyunlar bir an önce biter. Biz mahalle değiliz. Ben bugün sevgili kardeşime dedim ki koskoca bir mahallenin belediye başkanı olacaksın . Ereğli'yi mahalle yaptılar. Ereğli Konya'nın mahallesi oldu. Ereğli Cumhuriyet döneminin en önemli kentlerinden bir tanesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kültür devrimini başlattığı, sanayi devrimini başlattığı kenti, Konya'nın mahallesi yaptılar.
Umarım 2024'te Konya'nın büyük mahallesi olmaktan kurtulur. 87 tane mahallemiz var.
Koskoca bir vilayet burası. Sen Konya'nın mahallesi yapıyorsun. Geziyorum caddede vatandaş bana dertleniyor. Bana niye dertleniyorsun? Sandığa dertlen. Bak sandık geliyor önüne. Seni bu duruma getirenlere o zaman sor. Yani rahmetlinin 10. yılında bunları özellikle söylüyorum. Çünkü inanın kemikleri sızlıyordur.
Çünkü Ereğli'ye aşık bir insandı o.
Ereğli'ye ben inanıyorum. Çok güçlü bir ruhtur. Babam belki bizi duyuyor, bize Ereğli'nin istediği, hak ettiği hizmeti görmesini söylüyor. Çünkü O'nun O'nun, O'nun asıl burada Ereğli'yi
Ereğli yapan adam burada yatıyor. O insan sonuçta her şeyi Ereğli'yle yaşadı.
Ben de onun evladı olarak bunları sizinle paylaşmak istedim."
Daha sonra söz alan CHP Belediye Başkan Adayı Umut Akpınar da özetle şöyle konuştu:
"Abimin dediği gibi dayım hiç kimseyi ayırmadı. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayıyım. Ben de onun izinde hiçbir şekilde hiç kimseyi ayırmayacağım. Buradan söz veriyorum.
Bu çıktığımız yol dayımın yolu ve onun asla yattığı yerde hiçbir şekilde kemiklerini sızlatmadan onun yolunda devam edeceğime
hepinizin önünde söz veriyorum.
Bugün sokaklarda bunların hepsi karşımıza
çıkıyor ve biz de onun açtığı yolda ilerleyeceğiz. Onun hizmetlerini daha ileriye götüreceğiz. Ereğli sahipsiz dediler ama sahipsiz değil. Kenan Akpınar hizmetlerini yaparken gerçekten birçok insan belki kızdı
eleştirdi, bugün geldiğimiz noktada herkes şunu söylüyor. Evet Kenan Akpınar bu şehre, Ereğli'ye hizmet eden adamdı. Herkesi kucaklayan adamdı. Ve gerçekten bugün bakın hiçbirimizin onun açtığı yollarda hiçbirimizin arsası yok. Hiçbirimizin daireleri yok. Bugünden sonra biz iz bırakan bir anlayışla onun açtığı yolda ilerleyeceğiz. Rahat uyu dayı, yerinde rahat uyu. Senden aldığımız bayrağı çok daha ileriye götürüceğiz ve bu şehre herkesi kucaklayarak hizmet edeceğiz. "

EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI
EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI
EFSANE BAŞKAN KENAN AKPINAR DUALARLA ANILDI

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 16614

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
KONYA’DA ÖZEL ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI
BAŞKAN ALTAY İSRAİL’İ UYARDI