Kapat !
DR. FATİH ERBAKAN İLE SÖYLEŞİ

DR. FATİH ERBAKAN İLE SÖYLEŞİ

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATİH ERBAKAN

DR. FATİH ERBAKAN İLE SÖYLEŞİ

Asel Uçak

2022-08-28 12:27:06

Merhaba sevgili okuyucularım. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan ile bir söyleşi yaptım. Bu söyleşiyi Sizlerle paylaşıyorum

ASEL UÇAK: Sayın Genel Başkanım merhaba. Kısaca kendinizden ve Yeniden Refah Partisinin vizyonundan bahsedebilir misiniz?

FATİH ERBAKAN: Merhaba Asel hanım. 1 Ocak 1979 tarihinde doğdum. Ve malum âliniz Milli Görüş Lideri merhum Prof Dr. Necmettin Erbakanın 3. çocuğuyum.Ben, ortaokul ve lise eğitimimi Ankarada tamamladım. Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü üstün başarıyla bitirdim. Yüksek lisans için İngiltereye gittim fakat annem merhume Nermin Erbakanın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kaldım ve lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladım. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini alarak, Doktor unvanını aldım.
Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinin özellikle gençlik çalışmalarında aktif görevlerde bulundum. Görüldüğü gibi çok küçük yaşlardan itibaren siyasetin içinde yer alan bir insanım. 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucular Kurulu üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi'ni kurduk.

Partimizin vizyonun da kısaca şöyle bahsedeyim; Biz önce ahlak ve liyakat diyoruz. Hak ve adaleti üstün tutan, sevgi ve şefkat ile yapıcı siyaseti şiar edinen, milletimize karşı dürüst ve güvenilir olan, birleştirici ve bütünleştirici olan, araştıran ve üreten lider Türkiye olma yolunda çifte standart yerine adaleti ve liyakati esas alan, sömürü yerine işbirliğine önem veren, çatışma yerine diyalogu tercih eden ve tüm dünyada barışın, huzurun ve sevginin hâkim olmasını temin etmek vizyonumuzdur. Kısacası biz milletimiz için varız.

ASEL UÇAK: Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkanı olarak halka yeterince ulaşabildiğinizi düşünüyor musunuz? Partinizin oy oranını 2023 seçimlerinde hangi oranda görüyorsunuz?

FATİH ERBAKAN: Asel Hanım, partimiz bu son süreçte en fazla üye kaydı yapan partidir. Buradan da anlaşılacağı üzere hem partimiz hem de Genel Başkan olarak halkımıza ulaşabiliyoruz. Ama tabi biz bunu yeterli görmüyoruz. Kendimizi anlatabilmek adına daha çok çalışmalıyız. Bunun için de partimizin kongrelerini yapmak için ve halkımızla iç içe olabilmek için hem illerde hem de ilçelerde yoğun bir program yürütüyoruz. Ve halkımızın bize olan teveccühünü de buradan görebiliyoruz.Partimizin oy oranı maalesef yönlendirici ve yanlı anketlerde çok gerilerde gösteriliyor. Bizzat benim akrabamın şahit olduğu bir olay var mesela. Telefonla yapılan bir ankette hangi partiye oy vereceği sorulmuş, kendisi de Yeniden Refah Partisi dediğinde bunu kabul etmiyoruz. Sadece söylediğimiz partilerden birini söyleyin demişler. Gördüğünüz gibi birçok ankette partimizin adı dahi geçirilmiyor. Böyle olunca da gerçek sonuçlar halka gösterilmiyor. Farklı anket firmaları tarafından yaptırdığımız anketler var. Buralarda biz yüzde 15-20 bandındayız. Fakat havuz medyası dediğimiz medyada ne biz ne de partimizin gerçek oy oranları çokta görünme imkânı bulamıyoruz. Ama dediğim gibi biz halkın içindeyiz. Gerçek anket ve teveccüh orada. Oradan da zaten partimizin oy oranı hakkında bir tahminimiz oluyor. İnşaAllah buradan da 2023 seçimlerinde partimizin yüksek bir oy alarak mecliste çoğunluğa sahip olacağını düşünüyoruz.

ASEL UÇAK: Şu an Türkiye'nin en temel problem olan ekonomik sıkıntıların temelinde yatan en büyük neden nedir ve Sizin bu konudaki çözümünüz nedir?

FATİH ERBAKAN: Tabii Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarının temelinde 20 yıldır ülkeyi yönettiğini zanneden ama yönetemeyen, maalesef sadakate dayalı anlayışla devlet kadrolarını dolduran. Liyakat esasına dayalı anlayıştan ziyade yandaş ve sadakat anlayışıyla insanları dışlayan, tecrit eden benim adamım olsun benden olmayan, yok olsun anlayışıyla Türkiye'yi yönetmeye çalışan ama 20 yılın sonunda Türkiye 40 yıl geriye götüren Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Neden budur. Çözüm Yeniden Refah. Yaptık yine yaparız. Milli kaynak paketlerimizle ülkemizi ve milletimizi borç-faiz sarmalından kurtaracağız. Yeni vergiler ve zamlarla değil, milli kaynaklarımızla her yıl 120 milyar dolar kaynak ve 30 milyar tasarruf mümkün. Borçsuz, zamsız, faizsiz ve vergisiz kalkınma bizimle mümkün olacaktır. Biz alanında uzman akademik kadromuzun çalışmalarıyla üretilen tamamen yerli ve milli kaynaklar, katma değerli üretim imkânı ile hem istihdam hem kalkınan bir Türkiye olacak, yılda 150 milyar dolar öz kaynak. Yeniden Refah iktidarında; borçlanma, faiz, zam, vergi artışı, israf, işsizlik, haksız vergiler, kamu mallarını satıp yok etmek, kemer sıkma, acı reçete, imtiyazlılara ve faize kaynak aktarmak için milletin suyunu çıkarmak, çifte standart ve torpil yok. Paylaşımda adalet, yönetimde adalet, milli kaynak paketleri, 'önce millet' anlayışı, memura-emekliye-işçiye yüzde 100 maaş zammı, çiftçiye-köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatları, 81 ilimize 681 refah projesi, üretim, istihdam, ihracat, EYT'lilere emeklilik hakkı, atanamayan öğretmenlere atama var. Bunların hepsi proje kitapçıklarında anlatıldı. Projelerin hiçbiri laf olsun diye ortaya atılmış projeler değil. Hepsinin kaynağı ve nasıl yapılacağı belli. Ne kasa başındakiler ne de masa başındakiler buna çözüm olamaz. Çözüm Biziz.

ASEL UÇAK: Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşan gençlerimiz için projeleriniz nelerdir?

FATİH ERBAKAN: Asel hanım bildiğiniz gibi bugün genç nesil maalesef milli ve manevi değerlerimizden çok uzaklaştılar. Biz gençlerimiz için önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Ahlak ve maneviyat bilincinden yoksun bir nesil demek toplumun temelinin dinamitlenmesi demektir. Doğu ve Güneydoğu gezilerimizde muhtarlar ve toplumun önde gelenleriyle görüştüğümüzde uyuşturucu madde kullanım yaşının 12-13lere düştüğünü bize ilettiler. Bu çok üzücü hem gençler hem de toplum adına. Yine lgbt gibi sapkınlık özellikle genç nesil arasında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Yani homoseksüellik. Yine gençlerimizin birçoğu Tv. Dizileri ve sosyal medya ile milli ve manevi değerlerden uzaklaşıyor. Toplumumuzda ve özellikle genç nesilde müthiş bir manevi çöküntü görüyoruz. Tabi biz ahlak, maneviyat, milli ve manevi değerler derken bir şablonun gençlere ve topluma dayatılmasından bahsetmiyoruz. Allah ayette dinde zorlama yoktur diyor. Bu nedenle biz olabildiğince geniş bir çerçevede her türlü gencimizi kucaklayacak bir yaklaşım ortaya koyacağız. Gençlerimizin ve toplumumuzun özünde olan sevgi, şefkat, merhamet ve vicdan gibi hasletleri canlandıracak bir eğitim sistemi geliştirerek bu çalışmaları yapacağız. Zaten bu anlayış esas alındığında hem gençlerimizde hem de toplumumuzda pozitif bir dönüşüm yaşanacaktır. Bununla birlikte bilimsel ve akademik çalışmalar konusunda da gençlerimize gereken desteği vereceğiz. Bildiğiniz üzere dünyada en iyi üniversiteler sıralamasında ilk 500 de bir tane üniversitemiz yok. Üniversitelerimizi de daha nitelikli hale getireceğiz İnşaAllah.

Gençlerimizi ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak doyum sağlayacakları projelere yönlendirdiğimizde onları negatif yönde etkileyen her şeyden de uzak kalacaklar.

ASEL UÇAK: Cumhurbaşkanı seçilirseniz ilk üç icraatınız ne olacaktır?

FATİH ERBAKAN: İlk olarak adalet ve liyakati üstün tutan bir anlayışla diplomatik ve bürokratik yenilenmeye gideceğiz. Böylece gerçekleştireceğimiz tüm projelerimiz en hızlı bir şekilde halka ulaşacak.

İkinci olarak halkımızın şu an en büyük sıkıntısı olan ekonomik sıkıntılarını yukarıda bahsettiğim projeleri hayata geçirerek halkımızın ekonomik yönden rahatlamasını sağlayacağız İnşaAllah.

Üçüncü olarak da gözbebeğimiz olan gençlerimiz için yukarıda bahsettiğim çerçevedeki çalışmaları hızla hayata geçirmek olacaktır.

ASEL UÇAK: Milli Görüşün temelini de teşkil eden İslam Birliği hedefini iktidarınızda gerçekleştirmek için ne gibi adımlar atacaksınız?

FATİH ERBAKAN: Tabi bu Rahmetli Necmettin Erbakan hocamın en büyük hayali ve hedefiydi. Hatta bu hedef için malumunuz o zamanlar D-8 teşkilatını kurmuştu. Ve daha birçok çalışma yapıldı. Ve biz de parti olarak bu hedefi gerçekleştirme konusunda kararlıyız.

İslam Birliği denince insanların aklına farklı şeyler gelebilir. İslam Birliği aslında bir gönül birliğidir. Bu birlik sadece İslam ülkelerine değil tüm dünyaya huzuru ve mutluluğu getirecektir. Çünkü bir Müslümanın hedefi sadece kendi nefsi değildir. Tüm dünyadaki mazlumların ve masumların mutlu olmasını sağlamak için çaba göstermektir. İşte bu bilinçle hareket etmek gerekir. İslam Birliğinin olabilmesi için bugün Türkiyenin liderlik etmesi gerekir. Liderlik edebilmesi için de ülkemizin; adalet, maneviyat, liyakat, ekonomi, kalite, sanat ve bilim gibi birçok alanda örnek ve önder olması gerekir. Ama baktığımızda bugünün şartlarında böyle bir şey söz konusu değil. Bizim iktidarımızda bahsi geçen konularda Türkiye sadece İslam ülkelerine değil tüm dünyaya örneklik ve önderlik teşkil edecek. Böylece İslam Birliğini de Türkiyenin liderliğinde kurmak hiçte zor olmayacak. İşte biz önce Türkiyemizi her yönden kalkındıracağız sonra da İslam Birliğini kuracağız İnşaAllah.

ASEL UÇAK: Sayın Genel Başkanım çok faydalı ve güzel bir söyleşi oldu. Kabulünüz ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederim.

FATİH ERBAKAN: Ben teşekkür ederim Asel hanım. İnşaAllah milletimizi bilinçlendirme adına faydalı olmuştur.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 89380

Kullanıcı Adı

  • Harun
    28 Ağustos 2022 Pazar

    Çok güzel bir söyleşi olmuş asel hanım teşekkürler


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI