Kapat !
DEPREMZEDELER SEMA PROGRAMI İLE MORAL BULUYOR

DEPREMZEDELER SEMA PROGRAMI İLE MORAL BULUYOR

Büyükşehir Konya’da Yurtlarda Kalan Depremzedelere Sema Programlarıyla Moral Veriyor

DEPREMZEDELER SEMA PROGRAMI İLE MORAL BULUYOR
2023-03-11 13:36:50

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketleri sonrasında Konyada misafir edilen depremzedelere moral olmak ve manevi destekte bulunmak amacıyla sema ayini şerifleri düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak depremden etkilenen misafirlerimize destek olmak amacıyla ne gerekiyorsa yapıyoruz dedi. Sema programlarından çok etkilendiklerini söyleyen depremzedeler de, Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketleri sonrası Konyaya gelen depremzedelere destek olmak için etkinlikler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubatta yaşanan deprem felaketlerinden sonra başta Hatay olmak üzere tüm deprem bölgelerinde yaşamın normale dönmesi için uğraş verirken bir taraftan da Konyaya gelen depremzedelerin en güzel şekilde misafir edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Altay, İki büyük deprem dolayısıyla afet bölgesi ilan edilen 11 ilden gelen misafirlerimiz, Konyamızdaki yurtlara yerleştirilmişti. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak depremden etkilenen misafirlerimize manevi anlamda destek olmak üzere sema ayini şerifleri düzenliyoruz. Misafirlerimizin şehrimizde bulundukları süre içerisinde rahat etmesi için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaşadıkları acının tarifi yok ama biz de onların acılarını bir nebze de olsa hafifletmek istiyoruz. İnşallah bu zor günlerden el ele vererek daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancım tamdır diye konuştu.

Köyceğiz Mevlana KYK Kız Öğrenci Yurdu, Şems-i Tebrizi KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Alaeddin KYK Erkek Öğrenci Yurdunda depremzedelerle buluşan sema programları son olarak Beyşehir Eşrefoğlu KYK Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenecek.

BU ŞEHRİN İNSANLARI ÇOK GÜZEL

Sema programlarını izlemeye gelen depremzede vatandaşlar, düzenlenen etkinliklerden çok memnun olduklarını belirterek, Acılarımızın tarifi yok. Ama burası huzur dolu gerçekten. Konyayla gurur duyuyorum. Bize kucak açtılar. Kol kanat gerdiler. Devletimizden bize kol kanat geren herkesten Allah razı olsun. Bu şehrin insanları çok güzel. Konya Büyükşehir Belediye Başkanına ilgisinden dolayı teşekkür ederiz diye konuştular.

KONYADAKİ DEPREMZEDELER İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR

Hem deprem bölgelerinde, hem de Konyaya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılaşma noktasında tüm imkânlarını seferber eden Konya Büyükşehir Belediyesi, ilk günden bu yana deprem bölgesinden gelen vatandaşlara toplu ulaşım araçlarına bedelsiz biniş imkanı sağlıyor, su aboneliklerinden ücret almıyor. Ayrıca Konya Büyükşehirin şehre kazandırdığı Türkiyenin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi de düzenlediği bilimsel etkinliklerle Konyadaki depremzede çocuklara moral veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konyadaki depremzede üniversite öğrencilerinin online eğitimlerinden geri kalmaması için etüt merkezlerini öğrencilerin istifadesine sunuyor.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 67097

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA
EREĞLİ BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA
ARNAVUTLUKTAN YOLA ÇIKANLAR EREĞLİ’DE KONAKLADI
ARNAVUTLUKTAN YOLA ÇIKANLAR EREĞLİ’DE KONAKLADI