DAMGAYI KONYA’LI ÖĞRENCİLER VURDU

DAMGAYI KONYA'LI ÖĞRENCİLER VURDU

TÜRKİYE 6. AKIL VE ZEKA OYUNLARI FİNALLERİ’NE KONYALI ÖĞRENCİLER DAMGA VURDU

DAMGAYI KONYA’LI ÖĞRENCİLER VURDU
2024-05-27 13:18:38

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Finallerinde birinci olan öğrenciler, Rizede düzenlenen Türkiye finallerinde de şampiyon olarak Konyayı gururlandırdı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyayı başarıyla temsil ederek Türkiye şampiyonu olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Rizede gerçekleştirilen Türkiye 6. Akıl ve Zeka Oyunları Finallerine Konyalı öğrenciler damga vurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında yapılan protokol çerçevesinde, illerinde birincilik elde eden yarışmacılar şehirlerini Rizede düzenlenen Türkiye finallerinde temsil etti.

KONYA 54 PUANLA TAKIM HALİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Şampiyona ilkokul kategorisinde; Q-Bitz, Mangala, Pentago, Küre, Equilibrio; ortaokul kategorisinde de Reversi, Kulami, Mangal, Pentagon, Küre oyunları olmak üzere 10 farklı kategoride gerçekleştirildi. Konya olarak bireysel kategoride 3 birincilik, 1 dördüncülük, 2 beşincilik, bir de sekizincilik elde eden Konya Akıl ve Zeka Oyunları Takımı, turnuvada bireysel bazda elde edilen puanların toplamıyla elde ettiği 54 puanla takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

BAŞKAN ALTAY ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyanın bu başarıyla eğitim alanında adından bir kez daha gururla söz ettirdiğini belirterek, Öğrencilerimizi bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Geleceğin liderleri olarak gördüğümüz yavrularımıza Büyükşehir Belediyesi olarak desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Çocuklarımızın kişisel, akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrencilerimize ve ailelerine de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum dedi.

Turnuvada bireysel kategorilerde ilk 10da derece elde eden Konyalı öğrenciler şu şekilde:

Equilibrioda Ereğli Atatürk İlkokulundan Yağmur Gökdağ Türkiye birincisi, Pentagoda Karapınar İsmet Büyük Yaylacı İlkokulundan Ceylin Evren Türkiye birincisi oldu. Q-Bitzde Karapınar İsmet Büyük Yaylacı İlkokulundan Yusuf Eymen Boztaş Türkiye birincisi, olurken; Mangalada Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulundan İsmail Asaf Sarı Türkiye ikincisi oldu. Kürede Karapınar Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan Furkan Emin Mutlu Türkiye dördüncüsü, Karapınar Kayalı Ortaokulundan İsmail Eren Yaşar Türkiye beşincisi oldu. Pentagoda Karapınar Cumhuriyet Ortaokulundan Muhammed Koç Aysima Evren Türkiye beşincisi olurken Reverside Türkiye 8incliğini de Doğanhisar Şehit Ufuk Başarı Ortaokulu elde etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Finallerinde birinci olan öğrenciler Rizede düzenlenen Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanmıştı.

DAMGAYI KONYA’LI ÖĞRENCİLER VURDU
DAMGAYI KONYA’LI ÖĞRENCİLER VURDU

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 45174

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI