Başkan Altay Yeni Kamyon Garajının Temelini Attı

Başkan Altay Yeni Kamyon Garajının Temelini Attı

Başkan Altay: “250 Milyon Lira Bedelle Yeni Bir Projeyi Daha Şehrimize Kazandırıyoruz

Başkan Altay Yeni Kamyon Garajının Temelini Attı
2024-03-12 15:46:47

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Yeni Kamyon Garajının temelini attı. Mevcut kamyon garajının hem şehir trafiğine çok olumsuz etki ettiğini hem de fiziki yapısıyla artık Konyaya hizmet etmekten uzaklaştığını belirten Başkan Altay, Esnaf Odaları Birliğimiz ile yapmış olduğumuz çalışma sonrasında Aslım Caddesi devamında Aksaray Çevre Yolu Kavşağında Konyaya yakışır bir kamyon garajı inşa ediyoruz. Böylece şehir içindeki kamyon trafiğini de azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca kamyoncu esnafımız buraya geldiğinde her türlü sosyal imkanlara kavuşabileceği bir mekan oluşacak. Yaklaşık 250 milyon lira bedelle yeni bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz dedi.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Yeni Kamyon Garajının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma programında konuşan Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, Yeni Kamyon Garajını Konyaya kazandıran Başkan Altaya teşekkür etti.

KONESOB BAŞKANI KARABACAK ESNAFLAR ADINA BAŞKAN ALTAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, mevcut kamyon garajının sıkışık bir alanda hizmet etmeye çalıştığını ifade etti. Yeni Kamyon Garajının başta Konyaya ve Konyaya misafir olarak gelecek TIR ve kamyon şoförlerine hizmet edeceğini kaydeden Karabacak, tüm esnaflar adına Başkan Altaya teşekkür etti.

YENİ KAMYON GARAJININ KONYAMIZA, ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da kamyon garajının Konyada uzun süredir ihtiyaç olan konulardan biri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: Bu mesele de bugün inşallah bu temel atma töreniyle çözülmüş olacak. Şehrimiz birçok yer için uğrak noktası. Konyaya uğramadan kamyonlar bir yere gidemezler, burası Anadolunun ortası. Yeni çevre yollarının yapımıyla birlikte de bu bölgede çok işlevsel bir kamyon garajı yapılmış olacak. Konyada birçok kamyonun mola verebileceği, sosyal tesisleriyle, ofisleriyle güzel bir mekan olacak. Emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni Kamyon Garajının Konyamıza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

MEVCUT KAMYON GARAJI FİZİKİ YAPISIYLA KONYAYA HİZMET ETMEKTEN UZAKTAYDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise ‘Benim Şehrim programı kapsamında verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kamyon Garajının taşınmasıyla ilgili uzun süredir çalışmalar ve görüşmeler yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, Mevcut bulunduğu yerde hem şehir trafiğine çok olumsuz etki ediyor hem de fiziki yapısıyla artık Konyaya hizmet etmekten uzaktaydı. Konya, kamyon varlığıyla Türkiyenin dördüncü büyük ili, ayrıca tüm yüklerin, yolların kesiştiği bir noktadayız. Onun için Konyaya, şehrimize yakışır bir Kamyon Garajının inşası konusunda Esnaf Odaları Birliği ile yapmış olduğumuz çalışma sonrasında Aslım Caddesi devamında Aksaray Çevre Yolu Kavşağında bu alanı inşa ediyoruz. Bu alanın seçilmesi önemli, çünkü yükün büyük kısmı burada. Hem sanayi alanlarımız burada, Organize Sanayi Bölgemiz, Lojistik Bölgemiz, geçen hafta sözünü verdiğimiz Yeni Hal Alanımızla birlikte burası lojistiğin merkezi olacak dedi.

ŞEHİR İÇİNDEKİ KAMYON TRAFİĞİNİ DE AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ

Yeni Kamyon Garajının bir diğer önemli kısmının da esnafın aracını park ettikten sonra hemen yakında yapmakta oldukları Yeni Sanayi Tramvay Hattı ile birlikte şehrin diğer kısımlarına, evine rahatça ulaşabileceğini paylaşan Başkan Altay, Böylece şehir içindeki kamyon trafiğini de azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca kamyoncu esnafımız buraya geldiğinde her türlü sosyal imkanlara kavuşabileceği bir mekan oluşmuş oluyor. ‘Konya Modeli Belediyecilik anlayışımız, birlikte çalışma kültürünün en üst seviyede olduğu bir yönetim anlayışı. Burada da Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Odamız, Esnaf, Sanatkarlar Odaları Birliğimizle uzun süren istişareler neticesinde bu karar alınmış oldu ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZA, KONYAMIZA HAYIRLI OLSUN

Konya esnafıyla birlikte önemli dönüşümler gerçekleştirdiklerini anımsatan Başkan Altay bugüne kadar hayata geçirilen yatırımlardan örnekler vererek konuşmasına şöyle devam etti:

Hemen bu yolun üzerinde yapmakta olduğumuz Karatay Sanayi ve Eski Sanayi Dönüşümü Türkiyede yapılan en büyük sanayi kentsel dönüşümlerinden birisi ve yüzde yüze yakın mutabakatla, esnafımızla mutabık kalarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu yılın sonunda esnafımızın taşındığına da şahit olacağız. Dün Meram Belediyemizle birlikte Larendede Büyük Larende Kentsel Dönüşümü kapsamında yıkım işlemlerini gerçekleştirdik. Onun birinci etabından da o bölgede işletmesi olan kiracı ya da mülk sahibi olduğuna bakılmaksızın 74 esnafımıza eski hayvan pazarının olduğu yerde dükkanlarını teslim ettik. Yine Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşıda yüzde yüz mutabakatla büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Bu şehirde kurumların belediyeye ne kadar güvendiğini, belediyenin de kurumlarla birlikte çalışarak esnafı mağdur etmeden çözümler ürettiğini gösteren Türkiyedeki en güzel kentsel dönüşüm örneklerinden birisi. Bunun en güzel örneklerinden birisini de bugün burada yapmış oluyoruz. Yaklaşık 250 milyon lira bedelle yeni bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Esnafımıza, Konyamıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Aksaray Yoluna yakın konumda bulunan Yeni Kamyon Garajının temeli dualarla atıldı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 26220

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI
VARDAR BAŞKANLIĞININ 115. GÜNÜNDE BİR HİZMET DAHA KAZANDIRDI