Kapat !
Bağımsız Sağlık Sen Ereğli Temsilcisi Önder Mıh: Saygı Bekliyoruz

Bağımsız Sağlık Sen Ereğli Temsilcisi Önder Mıh: Saygı Bekliyoruz

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKLERİNE SAYGI İSTİYOR

Bağımsız Sağlık Sen Ereğli Temsilcisi Önder Mıh: Saygı Bekliyoruz
2023-01-31 23:53:49

Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası İlçe Temsilcisi Önder Mıh, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, sağlık personeline hak edilen muamelenin yapılmadığını söyledi. Mıh, Yoğun çalışma şartları altında görev yapmakta olan sağlık çalışanları için mesleki sorunlar artarak devam ediyor. Sağlık alanındaki yetersiz istihdam, ücret adaletsizliği ve sağlıkta şiddet gibi problemlerin dışında sağlık mesleklerinin itibarsızlaştırılması şikayetleri de son dönemde sağlık çalışanları için yeni bir tartışma gündemi haline geldi dedi. Sağlık çalışanlarının hastanelerde, sağlık tesislerinde tükenmişlik yaşadığını belirten, sağlık çalışanlarının hastalar tarafından şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Önder Mıh, hayat kurtarma gibi kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını ifade etti. Hekimlik mesleği, hemşirelik mesleği, hastanede çalışan herhangi bir emekçinin mesleği televizyon dizilerinde, sinema senaryolarında, internet mecralarında deyim yerindeyse içerik üretmek isteyenlerin mezesi haline getirildiğini söyleyen Mıh, Onca istihdam yetersizliğine rağmen gençler günümüzde hekim olmak istemiyor, tıp fakülteleri eskisi gibi tercih edilmiyor. Hemşirelik, ebelik gibi meslekler kadınlar için istenmeyen meslekler haline geldi şeklinde konuştu.

ŞİDDET VE İTİBAR KAYBEDEN MESLEK…

Sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını belirten Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası İlçe Temsilcisi Önder Mıh, Sağlık meslekleri bundan 20-30 yıl önce bizim çocukluğumuzda en kutsal mesleklerden, en saygın mesleklerden kabul edilirdi. Hekim hikmet sahibi, hemşire kız kardeşi olarak kabul görürdü. Oysa şimdilerde hemen her sağlık çalışanının darp edilme riski var. Bırakın yaralanmayı, sakat kalan hatta öldürülen sağlık çalışanlarımız var. Bazı sapkınların hemşirelere yönelik cinsel tacizleri, bazı magandaların da sağlık çalışanlarına karşı kontrolsüz öfkesi, husumeti asla kabul edilemez. Bu kötülükler, çirkinlikler mesleğimizin de itibarsızlaşmasına neden oluyor. Topyekün sağduyulu vatandaşlarımızla birlikte sağlık mesleklerinin saygınlığını yeniden inşa etmeliyiz dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 99427

Kullanıcı Adı

  • Kevser õzince
    3 Şubat 2023 Cuma

    Cok güzel bir yazı olmuş başkanım,itibar kaybi ve degersizleştirme her meslekte sağlık çalışanları başımızın tacı saygılar.

  • İbrahim köker
    2 Şubat 2023 Perşembe

    Hocam lütfen söyleyen kadrolulara kadrosuzları ezmesinler

  • Berna karaca
    2 Şubat 2023 Perşembe

    Biz hemşirelerede yer verdiğiniz için teşekkür ederiz. bizim de bir insan olduğumuzu bir türlü anlatamadık

  • Resul özgümüş
    1 Şubat 2023 Çarşamba

    Önder bey yazınızı okurken gözlerim doldu. maalesef vatandaş tarafından; paraya tamah eden, vasıfsız ve değersiz olarak görülen sağlık çalışanlarının içler acısı durumunu çok güzel anlatmışsınız. elbette ekonomik sıkıntılarımız ve enflasyon altında ezilen maaşlarımız var. fakat biz sağlık çalışanları kaybedilmiş itibarımızı geri kazanmayı daha çok arzuluyoruz. toplum karşısında bilinçli olarak yıpratılıyor, bakanlık tarafından baskı altına alınıyoruz. en önemlisi de fiziksel ve sözel şiddete maruz kalıyoruz. ağzınıza sağlık.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRENİN KORUNMASI İÇİN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI
UĞUR İBRAHİM ALTAY SELFİE YAPTI