Kapat !
AHMET AYDIN SARICA, FAHRİ KESEPARE ve İSMAİL ÇETİNER İLE GÖRÜŞTÜ

AHMET AYDIN SARICA, FAHRİ KESEPARE ve İSMAİL ÇETİNER İLE GÖRÜŞTÜ

Ereğli İlçe Tarım Müdürü Sarıca, sektörel görüşmeler yaptı

AHMET AYDIN SARICA, FAHRİ KESEPARE ve İSMAİL ÇETİNER İLE GÖRÜŞTÜ
2022-07-02 07:43:13

Ereğli İlçe Tarım Müdürü Ahmet Aydın Sarıca, Toprak Mahsulleri Ofisi Aksaray Başmüdürü Fahri KESEPARA ve Ereğli Ajans Amiri İsmail ÇETİNER ile 2022 yılı hasat sezonu hububat üretimi, rekolte tahmini, TMO hububat alım politikası, hububat alım fiyatlarındaki güncelleme, hayvancılık işletmelerine düşük fiyatla yemlik arpa desteği ve hububat destekleme primleri ile ilgili bilgi alışverişi ve değerlendirmelerde bulundu.

Sarıca değerlendirme sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafından iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup, TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve "Hububat Alım Primlerinin" temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda Haziran ayında TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimizin primleri Temmuzda, Temmuz ve Ağustos aylarında ürün teslim eden üreticilerimizin prim ödemeleri ise takip eden ay İçinde ödenecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için 1.000 TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek "Hububat Alim Priminden" üreticilerimizin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekmektedir.

TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz, artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise Temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır."

TMO Başmüdürümüze ve Ajans Amirimize nazik ziyaretleri için teşekkür eder, bu vesileyle tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu dilerim.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 82445

Kullanıcı Adı

 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRx
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
Ereğli’de kontrolden çıkan otomobil takla attı
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ
METİN KIRATLI EREĞLİ’YE GELDİ