Kapat !

Çalışma Zamanı Gelmedi mi-

Çalışma Zamanı Gelmedi mi-

Yerel seçimin bitimiyle birlikte rehavet havası fazla sürmeden çalışma zamanı gelmiştir. Fakat öncelikle bir önceki döneme dair harcamaların tespiti ve ilanının yapılması zaruridir. Çünkü belediyeye ait harcamalar konusu son 2-3 yıldır tartışma konusudur. Aydınlatılması gerekli sorularımız şöyledir:
Belediyenin ne kadar borcu vardır ve bu borçların ne kadarı Ahmet ÖZDOĞAN döneminden kalmıştır?
Belediye kuma ne kadar para harcamıştır?
Son 6 ay içerisinde kaç kişi Belediyede işe başlamıştır?
Bu soruların cevapsız kalmaması gelecekte ortaya çıkabilecek soru ve sorunları da önleyecektir. Bundan sonra taraf veya parti gözetmeden hizmet zamanıdır.
Ereğli'de maalesef bitmeyen yörecilik hastalığı yine devam ediyor. Sözüm ona ki AK partinin aldığı oyların tamamı Bekdik oyları, Oprukçu'nun aldığı oylar da Ayrancılı oylarıdır. Desenize bu şehirde Ayrancılı ve Bekdik dışında kimse yaşamıyor. Değerli hemşerilerim inanın insanlar seçime giderken sandıkta kimin nereli olduğuna bakmıyor. Böyle bir durum ancak %1 etki edebilir. Bu politika ile devam edilirse Ereğli'nin geleceğinde bir arpa boyu yol alamayız. Herkes aklını başına alsın. Ayrıca bazı gazeteciler de Ak Partiye seçimi ben kazandırdım diyerek güya halkın iradesiyle dalga geçiyorlar. Ehhh ne diyelim. Bunun en büyük sebebi önceki dönem Belediye Başkanının seçimi basın ile kazanacağına inandırılmasından başka bir şey değildir.
Gelelim AK Parti Ereğli'de seçimi nasıl kazandı diye merak edenlere! Şöyle ki seçim öncesinde birçok ismin adı AK Parti adaylığında geçmesine rağmen son kararı Genel Merkez vermiştir. AK Partinin seçim stratejisini veya kültürünü bilmeyenler bunu yarış olarak görebilirler. Fakat AK Partide makam yarışı yoktur. Uzun tartışmalar ve planlar çerçevesinde böyle bir karar alınmıştır. Böyle bir karar aday adaylarının ve ismi geçenlerin yeterli olmadığı anlamına asla gelmemelidir. Tam tersine hepsi birbirinden değerli aday adayları ve ismi geçenlerin AK Parti nezdinde değerleri vardır. Gelecekte bu simlerin siyasi hizmetlerini göreceğiz. Bu tartışmaları bilen 1-2 kişi vardır. Genel Merkezde konuşulan ve tartışılan konular bizimle birlikte mezara gidecektir.
AK Partinin seçim stratejisinde seçimi OPRUKÇU'nun önde götürdüğüne dair dedikodu ön planda tutulmuş ve ona göre planlama yapılmıştır. Genel Merkezin yapmış olduğu anketler birkaç kişi dışında kimseye söylenmemiştir. Son 15 gün içinde yapılan anketlere göre AK Parti özellikle merkezde açığı kapatmış ve kırsal oylarıyla öne geçmiştir. Fakat buna karşı alınabilecek önlemlerin olması sebebiyle özellikle fikrine başvurulabilecek kişilerin bu anket sonuçlarını duyurmamasına özen gösterilmiştir. Veya Oprukçu'ya önde olduğunu söyleyecek kuşlarla haber uçurularak seçimi kazanacağına inanması sağlanmıştır. Biz buna siyasette “UYUTMA” diyoruz. Aynı taktik Ankara, Artvin, İstanbul, Adana, Kastamonu ve Antalya'da da uygulanmıştır. Son bir haftada yapılan can alıcı vuruşlar ve Ereğli seçim ekibinin yapmış olduğu çalışmalarla mutlu sona ulaşılmıştır. Bu sonuçlarda Prof. Dr. Cem ZORLU, Özkan ÖZGÜVEN, Evren NAS, Abdullah KAFALI, Şefik GÜÇLÜ, Yusuf ENGİN ÖKSÜZ'ün stratejik hamleleri etkili olmuştur. Ayrıca seçime katılacak kişilerin belirlenmesinde Safa ZORLU faktörü ön plana çıkmıştır. Aslında OPRUKÇU'nun en büyük hatası Safa ZORLU'nun açığını arayarak zaman kaybetmiş olmasıdır. Son gün seçim yasaklarının başlamasına saatler kala Prof. Dr. Cem ZORLU'nun Belediyeye Dair İddianameden pasajlar okuması ise önceden planlanmış stratejidir. Fakat orada söylenen bir hususu düzeltme gereği duyuyorum. OPRUKÇU'nun tüm Ereğlililere küfrettiği ifadesi doğru değildir. O iddianamenin ilgili bölümündeki küfürler 'ULAŞLAR” adlı şirkete yapılmaktadır. Kaldı ki ULAŞLAR da köylüleri olup kum işiyle uğraşmaktadırlar. Bu düzeltmeyi yapmamın sebebi Cem Beyin ULAŞLAR'ı tüm Ereğlililer olarak ifade etmesindendir.
Bu arada son bir yılda Ereğli'de internet ortamında AK Partiye saldırıda bulunan 452 sahte hesap tespit edilerek bunların çoğu kapatılmıştır. Bu hesapların büyük çoğunluğu seçimlerde Ereğlilileri yönlendirmek amaçlı açılan ve AK Parti düşmanlığı yapan hesaplardır. Hesapların IP çıkış numaraları ve mesaj yoluyla yer tespiti vd. bakıldığında ortaya çıkan isimleri duysanız şok geçirirsiniz desek yeridir. Galiba birileri internet aracılığı ile seçim kazanılacağına çokça inanmış desek yanlış söylememiş oluruz.
AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının yaptığı çalışmayı diğer partilerde görmek mümkün olmamıştır. CHP Gençlik Kolları ve Kadın Kollarının çalışmaları seçim zamanında yapıldığı için yeterli olmamıştır. MHP'nin ilgili kurulları ise maalesef yeterli çalışma yapmamışlardır. AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları seçim çalışmalarına 1 yıl önceden başlamıştır. Seçim çalışmasına bakıldığında AK Parti mensupları motive edilmiş, inanarak seçime katılmışlardır. Seçimde başarısız olan CHP ve MHP teşkilatlarının kendilerini gözden geçirmesi ve demokrasinin gereklerini yerine getirmeleri uygun olabilir.
Ereğli'de seçim yarışı bu yıl kırıcı ve yok edici olmuştur. Bunun en büyük nedenleri arasında da basının kendi rolünden uzaklaşarak taraftarlık yapması söylenebilir. Örneğin SÜT Birliği seçim sebebiyle yılların dost gazetecileri fikir ayrılığına düşmüş ve ayrılmışlardır. Şehrimiz yeni bir basın kuruluşuyla tanışmıştır. Hayırlısı olsun diyelim. Tavsiyem odur ki basın sadece haber vermek için olmalıdır. İnsanları yönlendiren veya taraf olan basının uzun yıllar yaşaması mümkün olamaz. Basının adaylar arasında taraf tutması şirket mantığıyla çalışmasından başka bir şey olamaz. Umarım tüm basın-yayın kuruluşları eski dönemden örnekleri dikkate alarak yeni dönemde asıl görevlerinin ne olduğunun farkına varabilmişlerdir.
PANKOBİRLİK SEÇİMİ EREĞLİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR.
Pankobilik mevcut başkanı Sayın Sezai ÖZBUDAK'ın bu dönem başkanlığı bırakacak olmasıyla sebebiyle Ereğli'yi yeni bir seçim heyecanı saracağı beklenmektedir. Çünkü PANKOBİRLİK Konya genelinde oldukça güçlü, etkin ve ekonomik olarak da üretkendir. Birliğin üyelerinin yaklaşık 3/1 Ereğlili üreticilerden oluşmaktadır. Fakat maalesef PANKOBİRLİĞİN Ereğli'de henüz bir yatırımı yoktur. Tüm yatırım ÇUMRA'ya yani Recep KONUK'un memleketine yapılmıştır. Fabrikalara ortak olan Ereğlili üreticilerinin masaya yumruğunu vurmasının zamanı gelmiştir. Görünen o ki şu anda bu seçim için 2 kişi aday olmuştur. Bunlardan birisi Dr. Yusuf KILINÇ diğeri de Duran ÖZBUDAK'tır. Bu seçim çalışmasına siyaset ne kadar sirayet edecek hep birlikte göreceğiz. Fakat benim görüşüm siyasetin bu tür seçimlerden uzak durmasından yanadır. Pankobirlik konusunda daha detaylı açıklamaları sonraki yazılarımda yapacağım.
EREĞLİ'DE ÜNİVERSİTE NE DURUMDA?
Bildiğimiz gibi Ereğli'de bulunan Selçuk Üniversitesine bağlı fakülteler Necmettin Erbakan Üniversitesine devredilmiştir. Fakat ne hikmetse devirden sonra gelişmenin hızlanacağına dair çaba ve ümitlerimiz gerekli karşılığı görmemiştir. Fakültelere dair 10'a yakın hoca bulmamıza ve özgeçmişlerini rektörlüğe göndermemize rağmen bir girişim veya hareket göremiyoruz. Bu haliyle devam edersek var olan Doğa Bilimleri Fakültesi tabela fakültesi olmaktan ileriye geçemeyek, Eğitim Fakültesi de 250 öğrenciyle eğitime devam edecek gibi gözüküyor. Hâlbuki bizlere verilen sözler böyle değildi! Ereğli insanını üniversite konusunda daha duyarlı olmaya ve taleplerini her yere iletmeye davet ediyorum. Türk Hava Kurumu Üniversitesinin ilgili yüksekokulunun yapımı konusunda da girişimin sıklaştırılması lazımdır. Üniversite konusunda gelişmelerin olmamasının nedenleri ve THK'nın çekinceleriyle ilgili bilgileri de sizlerle paylaşacağım.
Değerli hemşerilerin Ereğli'de yeni bir dönem başlamıştır. Ereğli'yi ve insanlarını tanıyan Özkan ÖZGÜVEN'in önemli hizmetlerde bulunacağına inananlardanım. Çünkü İlçe Tarım Müdürlüğü Döneminden itibaren bu şehirde kimlerin samimi kimlerin samimiyetsiz olduğunu bilmesi önemli bir avantajdır. Bu avantajı iyi kullanması durumunda şehrin çehresinin değişeceğinden, göç veren şehir görünümünden çıkarak göç alan bir şehir konumuna geleceğinden şüpheniz olmasın.
Büyükşehir Encümen Üyeliğine Ömer EĞER'in seçilmesi Konya Büyükşehirde Ereğli'nin etkinliğinin artacağı anlamına gelmektedir. Bu sayede büyük alt yapı projelerinin kısa sürede uygulamaya konulabilme ihtimali olacaktır.
Bu arada son günlerde Belediye Başkan Yardımcılığı konusunda yapılan tartışmalara değinecek olursak bir bayanın belediye başkan yardımcısı olması Ereğli açısından avantaj olacaktır. Bunun dışında tecrübeleriyle Erdinç AKÇA, Mehmet TUNÇ, Edip YILDIZ, Agah TAŞKIN da ismi ön plana çıkan adaylardır. Fakat meclis dışından da bu görevi yapacak önemli kimselerin olduğunu göz ardı etmemek lazımdır.
Bu şehrin gelişebilmesi için tartışmalardan uzak, dedikodu mekanizmasıyla değil de icraatlarla konuşan, samimi bir neslin biraraya gelmesi için hepimiz çaba gösterelim. Geçmişle veya insanlarla uğraşmak gününüzü kurtarabilir ancak geleceğinizi asla….

Selam ve hürmetlerimle.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 49810

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış

  • Ali
    2014-04-18T11:52

    Sen akp yandaşısın hoca doç moçent havayla ciza siyaset beklentin var senin ayakkabı kutun var mı? imralı canisine sen gittin mi? diyabakır da şivan perverle barzani ile yan yana oturdun mu yandaş hoca?


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın