Kapat !

GIDA NUMUNELERİ ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

GIDA NUMUNELERİ ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi tarafınadan Eylül ve Ekim aylarında Gıda ile ilgili işyerlerinin denetimleri ve gerekli analizlerin yapılması için numune alımları yoğun bir şekilde sürüyor.
İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN; Gıda üreten, satan işyerlerinden numune alınarak, Yoğurttan, Meyve Suyuna, Yumurtadan, Sıvıyağa ve Bisküviye kadar çeşitli gıdalarda analiz yaptırdıklarını belirterek, analiz sonuçlarının olumlu olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Gıda üreten, satan işyerlerinden numune alınarak, çeşitli yetkili laboratuarlarda analizler yaptırdıklarını belirten İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN, analiz sonuçlarının genelinin olumlu olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Açıklamada, Eylül ve Ekim ayınlarında toplamda gıda üreten, satan ve toplu tüketimi yapılan işyerlerinde 58 adet denetimin yapıldığını ve bu denetimler esnasında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 2013 Yılı Gıda Kontrol Planı kapsamında, Alo Gıda 174 şikayet hattına gelen şikayetlere istinaden ve denetimler esnasında gerek görüldüğü hallerde muhtelif ürünlerden 22 adet numune alındığı ifade edildi.
Eylül ve Ekim aylarında İlçemizde faaliyet gösteren Gıda üreten, satan işyerlerinden çeşitli numune alınarak analiz yaptırdıklarını belirten İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN hangi kriterlere göre analiz yapıldığını da şu şekilde sıraladı.
- Beyaz Peynir ( insan sağlığına zararlı natamisin antibiyotiği ve koruyucu madde sorbik asit analizi )
- Yoğurt ( insan sağlığına zararlı natamisin antibiyotiği ve jelatin analizi )
- Tereyağı ( sahtekarlığa yönelik bitkisel yağ analizi )
- Yumurtada ortalama ambalaj ağırlığı (sahtekarlığa yönelik)
- Şeker ve Şekerleme ( Fazla miktarı insan sağlığına zararlı renklendirici boya miktarı tespiti )
- Ayçiçek Yağı saflık kriterleri analizi (sahtekarlığa yönelik)
- Elma Suyu (kanserojen olan patulin analizi )
- Karışık Meyve Suyu ( yabancı madde analizi )
- Glutensiz Bisküvi ( Gluten Allerjisi olan insanlar için üretilen özel ürünlerde Gluten analizi )
İlçe halkımızın güvenli gıdaya ulaşması noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmede asla taviz vermeyeceklerini açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Özkan ÖZGÜVEN vatandaşlarımızın gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Alo Gıda 174 şikayet hattına bildirebileceklerini ifade etti.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 82493

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 2 Yorum Yapılmış

  • Hatice atak
    2013-11-12T21:35

    Uzun yıllardır yurt dışındayım. ancak ereğli'de büyüklerimiz var. onların emin ellerde olduğunu bilmek bana mutluluk veriyor. teşekkürler insan sağlığı ile ilgilenen ilçe tarım müdürlüğüne

  • Ramis solak
    2013-11-10T07:16

    Ereğli'nin sağlığı ile ilgilenen herkese tşk. ederim. ilçe tarım müdürü özkan özgüven bu işi çok iyi yapıyor.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın