Kapat !

Ereğli Belediyesinin ilk Meclis Toplantısı Yapıldı

Ereğli Belediyesinin ilk Meclis Toplantısı Yapıldı

30 Mart 2014 Tarihin de yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ile teşekkül eden Ereğli Belediye Meclisi, Gündemi’nde bulunan maddeleri görüşmek üzere 12-04-2014 Cumartesi günü saat 14.00 da Belediye Meclis Salonunda ilk olağan toplantısını yaptı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İktidar ve muhalefet olarak Ereğli’ye yakışan güzellikte hizmet üretme gayretinde olacaklarını söyledi. “30 Mart itibariyle siyaset bitmiştir. Hep birlikte Ereğli için çalışacağız” diyen Özgüven, “Bu anlamda hepimizin yükü ağır. Sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Ereğli için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Özgüven Ereğli Belediyesinin borcunun ise 50 milyon TL civarında olduğunu daha fatura edilmemiş borçların bu rakama dahil edilmediğini belirtti.
Tüm meclis üyelerinin katılımı ile Ereğli Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen ilk toplantı da Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Madde gereğince katip üyelikler ve Başkanlık divanı seçimi gizli yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Meclis Katip Üyeliği Asil listesine Halil Karakuş ile Ağah Taşkın seçilirken yedek üye listesine ise Zuhal Savaş ve Nedim Günseven seçildi. Yine yapılan gizli oylamada Meclis 1. Başkan Vekilliğine Lokman Göktaş 2. Başkan Vekilliğine Ömer Eğer seçildi. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 33. Madde gereğince yapılan gizli oylama sonucunda Encümen Üyeliklerinde İbrahim Söker, Fethi Ertekin ve Keziban Çatlı yer alırken yapılan açık oylamada İhtisas Komisyon Üye sayısı beş olarak oy birliği ile kabul edildi
Yapılan diğer oylamalarda İmar Komisyonu’na Erdinç Akça, Zuhal Savaş, Ercüment Sarıkafa, Cengiz Uysal ve Hacı Öğütlü. Plan ve Bütçe Komisyonu’na İsmet Taşkıran, Nedim Günseven, Ercan Esen, İsmail Şahin ve Mustafa Kale. Trafik Komisyonuna Mehmet Tunç, Duran Aksoy, Necati Tekemen, Kerim Aksoy ve Enver Doğanay oy birliği ile seçilmiştir. Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı 17 Nisan 2014 Perşembe günü saat:10:00 da yeniden toplanmak üzere dağıldı.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 28829

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 1 Yorum Yapılmış

  • Atilla ersöz
    2014-04-12T18:47

    Bekleyip göreceğiz arkadaşlar. yenilgiyi hazmedemeyenler birer birer dökülüyor.


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın