Kapat !

Başkan Özgüven den Açıklama

Başkan Özgüven den Açıklama

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven makamında yaptığı basın açıklaması ile son günlerde işten çıkarılma konusu ve diğer konularla ilgili kamuoyunda yapılamak istenen spekülasyonlara yönelik açıklamalar da bulundu.

Başkan Özgüven yaptığı açıklamada ‘’Bilindiği üzere geçtiğimiz Pazartesi günü mazbatamızı almış ve salı günü de Belediye Başkanlığı görevimizebaşlamış bulunuyoruz.Yaklaşık geçen bir hafta süre zarfın da hemşerilerimizin yoğun ilgi ve alakası bizlere olan tebrik ve hayırlı olsun dilekleri aralıksız olarak devam ediyor, bu da bizi mutlu ediyor. Tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Zaman zaman makamda bulunamadığımızdan dolayı buraya kadar gelerek bizlerle görüşemeyen vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin olduğunu arkadaşlarımız bana bildirdiler. Birde telefonla ulaşanlar, ulaşamayanlar da var. İmkânlarımız ölçüsünde onları cevaben aramak veya cevaben görüşme noktasında yoğun mesai harcıyorum. Bu konu da hemşerilerimizin anlayışına ve affına sığınıyorum.

Ereğli de Belediyede yeni bir dönem başlıyor. Ereğli’mize personelimizle beraber yatırım ve hizmet noktasında bir seferberlik ilan ediyoruz. Bu süreç de gündüz hemşerilerimizle hasbihal ederken akşamları mesai saati dışın da birim müdürlerimizden brifing alarak Ereğli Belediyesinin mevcut durumunu ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu dört günlük süreçte kamuoyunda kirli bilgi diye ifade edeceğimiz bir takım dedikodular bizleri üzüyor. Bu konuda siz değerli basın mensuplarına ve Ereğli kamuoyuna bir takım bilgileri paylaşmak istiyorum. Özellikle Belediyede çalışan şirket işçilerine yönelik şu ana kadar bir tasarrufumuz yok. Şu ana kadar hiç kimsenin işine son vermedik. Ancak şu anda belgeleri önümde olan puantajları önümde olan, mazeretsiz işe gelmeyen yaklaşık 57 tane işçinin maalesef istemeyerek işine son vermek zorundayız. Bu 57 işçimizin içinde örnek olarak verecek olursam Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan bir işçimiz 21 gün hiç işe gelmemiş, diğer bir işçimiz 31 gün hiç ile gelmemiş. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz de diğer bir işçimiz 31 gün hiç işe gelmemiş. Fen İşleri Müdürlüğümüzde 13 tane işçimiz 17 gün, 31 gün, 18 gün işe gelmemişler. İşe gelmeyen, mesaisini yapmayan insanların bu anlamda devletten maaş alması hem mevzuat açısından hem de vicdan açısından uygun değildir. Bu 57 işçinin işe gelmeme süresi çoğunluğunun 31 gündür. Seçim öncesinde ve seçim sonrasında yaptığımız konuşmalarda bizim çalışmalarımıza ayak uyduramayan, öz veri gösteremeyen ve verilen görevi yerine getiremeyenlerle de yollarımızı ayıracağız. Ancak ne siyasi anlam da ne de başka bir anlam da bir işten çıkarma veya iş bıraktırma düşüncemiz yok. Örneğin Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü şefi Bahtışen Baştürk ve müdürü Mustafa Şahin’in hazırladığı bir tutanak var. Okuyorum; Kültür ve Sosyal işer müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmakta olan …………. …………. İsimli şahıs 01.03.2014 ile 31.03.2014 tarihleri arasın da mazeretsiz ve izinsiz olarak mesaiye gelmemiştir. İş bu tutanak imzalarımız ile kayıt altına alınmıştır. Bu kardeşlerimizin hiç birini tanımıyoruz. Bu tutanaklara göre işlem yapıyoruz. Bunun altını çizerek Ereğli kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Diğer bir konu da Gazinolar geri geliyor dedikodusudur. Gazinoların geri geldiği yok! Bizden önceki dönem itibarı ile belediyemiz gazinoların ve birahanelerin bir kısmını kapatmış, bir kısmını da şehir dışına taşımış. Ancak bunlarla ilgili işlemler yapılırken hukuki alt yapısının eksik olması nedeni ile iki adet işletmeci bölge idare mahkemesine açtığı dava neticesin de yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Yürütmeyi durdurma kararının alınması demek bunların tekrar Ereğli de faaliyetlerinin yapabilmesine dair mahkeme kararıdır. Ancak işin ilginç tarafı bu kararlar 1-1.5 ay öncesin de alınmasına rağmen şimdi uygulanması manidardır. Bunu da Ereğli kamuoyunun takdirlerine sunuyorum dedi.

Dolayısı ile Ereğli’yi şeffaf ve vatandaşların bilgisi ışığın da hiçbir siyasi yapıyı gözetmeksizin, herkese eşit mesafede olacağımızı, seçimlerin 30 Mart 2014 tarihi itibarı ile bittiğini, hakkaniyetle doğru ve dürüst lük ilkesi ile görev ifa etmeye çalışacağımıza, bir ekip ruhu, anlayışı ile Ereğli Halkımızın katılımı ile görev yapacağımızı tekrar beyan ediyor hemşerilerimin ilgi ve alakasına tekrar teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bu Haber Hakkında Ne Söylemek İstersiniz?

UYARI: T.C. kanunlarına uymayan, konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Güvenlik Kodunuz 52348

Kullanıcı Adı

E-Postanız

Bu Yazıya 5 Yorum Yapılmış

  • Ali serin
    2014-04-13T09:32

    Olayları çarpıtmayın lütfen. adam işini yapıyor

  • Ali
    2014-04-12T17:21

    Vay vay vay gazinolar geri geliyor ha. mhpli işçileri at akplileri doldur partizanlık yap şimdi de gazinoları getir hemşerin diye. akpye oy verenler mutlumusunuz sayenizde sarhoş şehir olacak ereğli ? bahane de hazır mahkeme hadi ordan biz de yedik. işçiler gelmemişmiş işe mevsimlik işçi bunu herkes biliyor sadece sigortaları yatıyor maaşları değil ama mhpli diye işten attığını herkes biliyor partizanlık yapıyon gazinoları da geri getiriyon mutlumusunuz akpye oy verenler ?

  • Ersin değirmenci
    2014-04-12T17:20

    Onlar işni biliiirrr. kedidir kedi

  • Osman demir
    2014-04-12T16:19

    Arkadaşlar bektiklikle alakası yok. adamlar mahkeme kararı ile geliyorlarmış. mahkemeyi kazanmışlan

  • Mustafa bulut
    2014-04-12T16:14

    Geri gelen gazinocular bettikmi acaba?


[1]

Tüm yorumları okumak için tıklayın